http://mrcosmin.blogspot.com/2011/05/pa ... ision.html

Inainte de concurs, aveam o lista de vreo 10 tari care ar fi meritat sa se claseze pe primele 10 pozitii. Lista arata cam asa:
1. Romania
2. Georgia
3. Elvetia
4. Moldova
5. Irlanda
6. Franta
7. Lituania
8. Ungaria
9. Italia
10. Danemarca
Le vedeam mari favorite pe Elvetia si Georgia, pe langa Franta, Ungaria sau Danemarca. Insa dupa concurs...
1. Suntem singurii idoti din Europa pe care vecinii nu-i voteaza.
2. Daca nu aveam oamenii plecati prin Europa eram probabil pe ultimul loc.
3. Erau melodii mai bune decat cea a azerilor. Georgia si Elvetia sunt doua exemple.
4. Vorbind de Elvetia, avem un continent tare handicapat din moment ce melodia lor, care e superba, a iesit ultima.
5. Iar s-a revenit la votatul dupa criterii geografice si politice.
6. Italia a luat locul 2 doar pentru ca organizatorilor le e frica sa nu iasa iar din concurs pentru alti zeci de ani.
7. Oricat de buna ar fi melodia, nu avem nici o sansa sa castigam.
8. Pana si Moldova e mai iubita decat noi in Europa.
9. In a doua semifinala am fost pe locul 4, iar Moldova pe 10. WTF?!
10. Romania a incercat pe toate caile sa castige: melodie in romana, in engleza, in 6 limbi, cu vocal strain. Raspunsul? Suntem romani...
11. Eurovisionul mi-a adus niste reply-uri si RT-uri (n.r. pe twitter). Macar atat.
Din alea 10, foarte putine au intrat in acest top. Italia, Danemarca, Irlanda si Georgia. Moldova pe 12, noi pe 17. Insa este foarte interesant faptul ca Romania a fost pe 4 in semifinala a 2-a, iar in finala abia am reusit sa intram in primele 20. Iar Moldova, care s-a calificat ultima, a reusit sa stranga aproape 100 de puncte...
Va fi interesant de vazut cum se vor descurca azerii cu organizarea concursrului din 2012. Nu zic ca melodia lor nu a fost buna, insa doar ca erau altele si mai bune. Oricum, Azerbijan s-a prezentat mai mult decat onorabil la ultimele editii, iar castigarea concursului s-ar fi produs in cele din urma.
Probabil ca noi nici la anul nu vom face cine stie ce chestie...