Fortaleza - Atletico Goianiense
A venit timpul ca (,) Cornelius sa intalneasca una din echipele care l-au mai dorit, Atletico Goianiense. Cu fanii alaturi, inregistrandu-se un record in acest sezon de 9248 bilete vandute, cei de la Fortaleza erau siguri de victorie. Meciul nu a fost chiar cum si-au inchipuit, tabela aratand
0-1 inca din minutul 12, cand
Marcao a profitat de o greseala a lui Alexandre. Pana la pauza s-a jucat doar la mijlocul terenului, majoritatea mingilor fiind aruncate in fata, fara succes. Introducerea lui Jonathan in locul lui Luiz Carlos la pauza a fost cheia succesului in repriza secunda pentru cei de la Fortaleza. In minutul 51, Jonathan a obtinut o lovitura de la 11 metri, transformata de
Guto. Scorul a ramas egal doar 6 minute,
Marcao reusind dubla in urma unei lovituri de la coltul terenului readucandu-si echipa in avantaj. Fara ocazii serioase, Cornelius s-a vazut nevoit sa il introduca pe
Saulo in locul lui Eric cu un sfert de ora inainte de final, acesta reusind si golul care a stabilit scorul final cu doar 2 minute inainte de final,
2-2.
"Nu ne asteptam la un meci asa de greu, trebuie sa recunosc ca i-am subestimat. Alexandre a gafat la primul gol, insa nu ii poti reprosa nimic, este un portar extraordinar. Ne cerem scuze fanilor care au venit in numar mare la stadion."
_________________________________________________________________________________________________
Primele mutari serioase
"Avem oferte pentru Regis, cea mai mare fiind de 700.000$, oferta facuta de cei de la FC America (Mexico). Probabil Regis va parasi echipa, la fel cum se va intampla si cu Guto care are o oferta serioasa de la Corinthias, in urma careia am mai incasa 525.000$, iar Gilmak ar putea pleca la Rio Ave penru 170.000$. Cineva mi l-a recomandat pe Luan in atac, are doar 19 ani si a fost urmarit la unul din jocurile nationalei U20 a Braziliei, insa momentan am destui atacanti in lot. Vor mai pleca jucatori, chiar un numar mare as putea spune, insa nu dau nume. Vrem sa promovam jucatorii de la echipa U19, unde am descoperit niste talente care ne-ar ajuta serios, iar pentru asta trebuie sa le facem loc. Suntem in tratative cu un mijlocas, ar putea fi un transfer foarte important, ramane sa ne intelegem la salar cu el doar."Dupa doua zile, presedintele echipei FC Fortaleza, Renan Vieira este intrebat in cursul unui antrenament de catre reporteri ce jucator este asteptat la echipa, acesta fiind foarte clar in raspunsul sau:
"Am semnat cu Cecinha!!"Patronul Rapidului, George Copos confirma si el transferul rapidistului, spunand ca (,) clubul din Romania va urma sa incaseze 450.000$ pentru Cecinha, si ca acesta va juca din 1 August la brazilieni.
_________________________________________________________________________________________________
Fortaleza - Vasco
Inca un meci pe teren propriu, inca un record la numarul spectatorilor: 9408 de spectatori si-au luat bilet pentru a-si vedea echipa la munca. Gazdele au inceput foarte bine meciul, marcand in minutul 11 prin Eric, golul fiind insa anulat pe motiv de offside, reluarile dovedind ca decizia arbitrului a fost una gresita. Meciul s-a rupt din acel moment, iar o ora de joc nici una din cele doua echipe nu si-au creeat ocazii reale de a marca, scorul pauzei fiind 0-0. In partea secunda ambele echipe au jucat football de calitate, fazele de poarta fiind mult mai numeroase decat in prima parte. In minutul 70
Nilton a deschis scorul in urma unei actiuni pe cont propriu, avantaj ce a durat insa doar doua minute,
Fortaleza egaland pe contra-atac prin Saulo, acesta stabilind si scorul final.
"Este al doilea egal consecutiv pe teren propriu, este normal ca fanii sa fie nemultumiti de jocul echipei. Le oferim ocazia celor de la Bahia sa se distanteze in fruntea clasamentului, avand 21 de puncte, cu 4 mai multe decat noi. Suntem doar pe locul 6, am fi putut scoate mai mult din acest meci, insa asta este fotbalul. Nu am de ce sa imi critic jucatorii, pana la urma exista si o parte buna in acest egal, suntem neinvinsi in 5 partide. Urmeaza o deplasare dificila la rivalii nostri, Ceara Sporting Club, iar stadionul probabil ca va fi plin."_________________________________________________________________________________________________
Ceara Sporting Club - Fortaleza
Renan Vieira: "Echipa joaca fotbal adevarat, nu imi pare rau ca l-am adus pe Cornelius ca antrenor. De pe locul 15 ne-a adus pe 6, in urma cu doua etape chiar pe pozitia secunda. Este posibil ca el sa nu stie ce ar insemna o victorie in aceasta seara in fata rivalilor nostrii, insa chiar daca nu stie sunt sigur ca va face tot posibilul ca echipa sa obtina 3 puncte.""Suntem constienti de ce ne asteapta in aceasta seara, vom juca pe un stadion cu peste 44 de mii de spectatori, atmosfera va fi infernala. Echipa va da tot ce are mai bun pentru a lua 3 puncte, pentru a dovedi ca ultimele doua rezultate sunt doar o intamplare. In aceasta seara voi juca cu un alt sistem, voi incerca sa fac o formula mai ofensiva."Cu 20 de minute inainte de startul meciului s-a aflat si echipa cea mai probabil pe care Cornelius o va trimite in teren:
Pe stadionul Castelao cele doua echipe sunt pregatite sa inceapa meciul, 44.054 de suporteri facand o atmosfera superba incurajandu-si echipa. Gazdele incep bine meciul si au o prima ocazie in minutul 11, Alexandre reusind sa respinga de sub transversala. In minutul 21
Saulo marcheaza primul gol al serii dupa un 1-2 cu Jonathan. Douazeci de minute mai tarziu, cel ce i-a dat pasa de gol lui Saulo,
Jonathan, reuseste sa inscrie primul gol la Fortaleza in urma unei centrari de la aproximativ 40 metrii a lui Jailson, tabela aratand 0-2, iar lui Cornelius nu ii venea sa creada. Pana la pauza avea sa se mai marcheze un gol, Mata reusind sa reduca din diferenta si sa stabileasca scorul primei reprize,
FC Ceara 1-2 Fortaleza. In partea secunda
Preto reuseste sa marcheze golul egalizator dupa o cursa uimitoare de 40 metrii, ducandu-i pe fanii gazdelor in extaz. Nici una din echipe nu a mai fortat, jucandu-se cu multe pase la mijlocul terenului. In
minutul 81 Jonathan a scapat singur la marginea careului si a fost faultat de Renato. Dubla lovitura pentru gazde la acea faza,
Renato vazand cartonasul rosu, iar
Jailson transformand fara probleme lovitura libera si stabilind scorul final,
2-3 pentru Fortaleza."Sunt foarte fericit! Am reusit o victorie extrem de importanta in aceasta seara. Nu conteaza cat am urcat in urma acestui meci, conteaza ca am reusit sa ne invingem rivalii. Fortaleza si FC Ceara sunt ca si Steaua si Dinamo in Romania, asa ca stiam foarte bine miza acestui meci. Dupa aceasta victorie speram ca fanii sa vina in numar mai mare la stadion, si speram sa le dam motiv sa vina si dupa meciul urmator de la Guarani."