Era vara lui 2009 si ne aflam in Ploiesti, Romania. Un tanar antrenor, pe nume Dan Anderson, cu dubla cetatenie, reusea sa promoveze echipa fanion a Ploiestiului, Petrolul. Toate acestea s-au intamplat chiar in ultima etapa, dupa un meci cu Concordia Chiajna. Astfel Petrolul reusea o noua promovare, dupa un 2-1 pe terenul din Berceni. Entuziast, tanarul antrenor in varsta de 32 de ani a aparut la mai multe show-uri de televiziune, aratandu-si respectul pentru jucatori si pentru consiliul local care l-a ajutat in toata munca lui. In pregatirea pentru Liga 1, Dan si-a dus echipa intr-un stagiu de pregatire in Germania, intr-un mic orasel de langa Hamburg.

In timpul unui antrenament cu echipa, Dan a fost chemat de un om din tribuna, care s-a dat drept Manager al echipei Hamburg SV. Romanul a acceptat sa mearga cu el in oras, ajungand in icinta stadionului, acolo unde patronul lui HSV, Carl-Edgar Jarchow astepta sa aibe primul contact cu viitorul antrenor al formatiei. Managerul, Frank Heinemann a facut prezentarile, zicandu-i patronului ca el este omul perfect pentru echipa. Dupa un scurt dialog in engleza, Dan s-a hotarat sa vina in biroul patronului si sa semneze contractul vietii sale.

Carl-Edgar Jarchow: „Dan, de astazi esti noul antrenor al echipei Hamburg SV.”
Dan Anderson: „Va multumesc domnule, pentru increderea acordata. Va promit ca voi duce echipa asta acolo unde ii este locul, adica pe primul loc din Bundesliga!”
Mai tarziu, Edgar Jarchow explica de ce l-a angajat pe acest nou antrenor, tanar si fara experienta.
„Heinemann a venit la mine si mi-a spus ‚L-am gasit, e in Romania, sigur va accepta oferta noastra’. I-am zis sa-l monitorizeze sa vedem de ce este in stare. Am aflat ca a promovat in prima liga din Romania asa ca m-am decis sa-l aducem. Situatia noastra ca echipa este dezastroasa, dupa ce Martin Jol ne-a lasat pe locul 5, trebuie sa jucam doua tururi preliminare pentru Europa League. Situatia financiara este sub orice limita, avem o multime pe imprumuturi la banca si nu putem sa transferam nimic, de asta l-am adus pe Dan Anderson.”
Tanarul antrenor roman a implementat o tactica noua, dovedindu-se a fi una foarte buna.

De asemenea a trimis mai multi jucatori imprumut la alte echipe, scapand si de unele fite si salarii prea mari.

Dan a decis sa mearga pe jucatori tineri, transferand un tanar portar in varsta de 16 ani din Danemarca.

Dupa un parcurs absolut fantastic, HSV se afla pe primul loc in Bundesliga si pe primul loc in Grupa de Europa League