Dupa modelul Manchester City , un nou proiect indraznet , pentru aproape toata lumea vizibil irealizabil , isi punea bazele . Un investitor francez , batran , putred de bogat , doreste sa se bage in fotbal . Bineinteles , chiar daca nationalitatea sa este franceza , campioantul ce il alege este PREMIER LEAGUE , cel mai spectaculos campionat al Europei . Studiind echipele , acesta doreste sa faca o noua forta europeana din nimic , dintr-o echipa de traditie in fotbalul englez , insa fara mari realizari , fara niciun titlu intern important sau european .
FC FULHAM !
Acesta a coptat cativa antrenori , insa pentru realizarea acestui proiect nu vroia un mare antrenor precum Mourinho sau Arsene Wenger . Si aici intervin eu , Marco , un antrenor din prima liga din Romania la Otelul Galati , aflat la al doilea sezon la ei . Era octombrie , undeva pe la mijlocul turului , cand primesc un telefon ce ma face sa tremur . Omul se prezinta ca fiind finantatorul , si vorbea chiar fluent engleza . Francezul imi face o oferta de nerefuzat si imi pune la dispozitie un avion care sa ma duca in Anglia maine la prima ora . Zis si facut , a doua zi ajung in Anglia . Echipa era pe locul 9 la venirea mea , iar propunerea pe care mi-o face noul patron - investitor ma lasa in stare de soc . 180 de milioane de euro buget de transferuri , cu conditia sa reusesc o calificare anul viitor intr-o cupa europeana . Cu mana tremuranda semnez imediat contractul si incep cautarea de jucatori , care vor sosi in 1 ianuarie . Si ma misc foarte repede , intr-o saptamana realizez deja 3 transferuri mari , chiar cele mai mari din istoria clublui .
CARLOS TEVEZ - 50 de milioane .
MAREK HAMSIK - 30 de miioane .
NANI - 40 de milioane .
Erau trei jucatori importanti , mai imi ramasesera 60 de milioane pe care speram sa ii folosesc pe inca 2 jucatori de exceptie pentru retur . Proiectul denumit " TEROAREA ALBA " abia isi pusese bazele . Unul din cele mai mari proiecte din fotbalul englez , prin care eu impreuna cu noul investitor speram sa facem din Fulham o noua forta europeana .
Revin cu meciuri si cu alte detalii .