GP2 Series - Discutii Generale

Lock-on

GP2 Series - Discutii Generale

Postby Mr Cosmin » 13 Apr 2011, 00:04

Poate ca o sa va intrebati de ce fac un thread special pentru o competitie care nu pare foarte importanta. Chiar daca este anti-camera principala a Formulei 1, totusi... GP2?

Totusi, e simplu. Avem un pilot in a doua competitie de monoposturi ca importanta din lume (Aici excludem IndyCar-ul sau mai stiu eu ce). Probabil ca unii stiu, probabil ca altii nu. Si in acest an, Michael Herck va alerga pentru intreg anul in GP2.

Pilot romano-belgian, stabilit de la cativa ani in Belgia, dar care alearga cu licenta romaneasca.

Din cate stiu, Digi Sport-ul zicea ca vor transmite cursele de GP2. Ar fi bine sa-l vedem acolo pe Herck. :)

Etapele vor fi in ordinea asta: Turcia, Spania, Monaco, Europa, UK, Germania, Ungaria, Belgia, Italia.

L-a mai vazut cineva pe Michael in actiune? Ce parere aveti de el?
Image
The h1mZ: 19 din 31, raman 10
Mr Cosmin: 12, stii mate, AHAHAHAHA =))))))
Mr Cosmin
VIP

User Title: Superior

Re: GP2 Series - Discutii Generale

Postby AleXXander » 13 Apr 2011, 00:07

Herck e baiatul nostru din karting acum cativa ani ?
"nu e loc mai bun decat sufletul tau, ma linistesti cand o duc rau." Vescan
AleXXander
"11"

User Title: GOD

Postby Mr Cosmin » 13 Apr 2011, 00:51

Plm, nu stiu daca e din karting. E putin mai bronzat la piele, iar tac-su are multi bani. Adica multi. A investit serios in curu' lui. :lol: Ca performante nu e cine stie ce, insa are un podium la activ.
Image
Mr Cosmin
VIP

Postby Patryck_SmackDown » 26 May 2011, 12:48

Michael Herck este nascut in Romania , dar a fost adoptat de belgianul Andre Herck. Michael a crescut in Monaco , si si-a inceput cariera in kartingul francez. Nu a participat niciodata la competitii romanesti , si nu stie limba romana. Singurul motiv pentru care " este roman " este faptul ca el concureaza cu o licenta romaneasca.

-------------------------------------

In karting la momentul actual in avem pe Brad Brunner , de 4 ori campion national . Intr-un timp locuia in Berceni , acum nu mai stiu pe unde sta , din cate imi aduc aminte a plecat prin Italia. In acest moment Brad , este cel mai promitator pilot roman , datorita faptului ca el se afla in programul de juniori al celor de la McLaren , care il considera in pilot cu abilitati deosebite.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

User Title: Il Principino

Postby Mr Cosmin » 26 May 2011, 20:07

Bine, si ala e jumatate elvetian daca nu ma insel.
Image
Mr Cosmin
VIP

Postby Patryck_SmackDown » 28 May 2011, 09:54

Mr Cosmin wrote:Bine, si ala e jumatate elvetian daca nu ma insel.

Da , da el macar vorbeste limba romana.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby AleXXander » 02 Oct 2011, 01:37

Image
"nu e loc mai bun decat sufletul tau, ma linistesti cand o duc rau." Vescan
AleXXander
"11"

User Title: GOD

Postby Vady » 02 Oct 2011, 10:54

Sa speram ca reuseste azi dubla. :D
Image
Vady
Campion

User Title: 32

Postby John_Cena » 03 Oct 2011, 20:13

mi s-a parut mie sau astia si-au batut iar joc de imnul nostru??
Image

Intrebari:http://forum.wfan.ro/john-cena-t2148.html

2 Times WFAN Football Predictions Champion!!
John_Cena
Mr. President

User Title: JC

Postby Patryck_SmackDown » 04 Oct 2011, 13:03

Mihai Marinescu este in Formula 2 , nu in GP 2...of...
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 08 Nov 2011, 14:31

Mihai Marinescu va concura în GP2 la Abu Dhabi!

Performanţele obţinute de Mihai Marinescu în ultima parte a sezonului de Formula 2, printre care se numără victoria obţinută la Monza şi alte trei podiumuri, au atras atenţia echipei Rapax din GP2, care l-a invitat să participe în cele două curse de GP2 care vor avea loc în perioada 11-13 noiembrie pe circuitul de la Abu Dhabi.

Sezonul 2011 al GP2 s-a încheiat în luna septembrie, iar cele două curse din weekendul viitor au un caracter demonstrativ şi reprezintă o oportunitate pentru tinerii piloţi să-şi demonstreze talentul în perspectiva anului viitor.

Braşoveanul în vârstă de 22 de ani este încântat de oferta primită din partea echipei care anul trecut a câştigat titlul în GP2 alături de Pastor Maldonado şi speră să termine în primii 15 cursele de la finalul săptămânii viitoare.

"Weekendul viitor va fi unul al premierelor pentru mine. Mă voi afla pentru prima dată pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi, voi concura pentru prima dată în GP2 Series și mă voi afla pentru prima dată într-un monopost atât de apropiat de cel din Formula 1. Tocmai pentru că sunt atât de multe lucruri noi, obiectivul meu pentru acest Grand Prix este o clasare în primii 15. Va fi cea mai mare provocare din cariera mea, însă mă simt în formă și sunt foarte determinat să mă clasez în top 15 chiar dacă voi merge pentru prima dată pe circuitul Yas Marina."

"Mă bucur că pot concura pentru Rapax, echipa care anul trecut a câștigat ambele titluri, și că îl am coechipier pe Dani Clos. Ne știm de când concurăm amândoi în karting și ne înțelegem bine. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje după încheierea sezonului de Formula 2 și sper să îmi poată urmări cursele de la Abu Dhabi", a declarat el.

Un rezultat bun în Abu Dhabi l-ar putea ajuta pe Marinescu să concureze în sezonul 2012 al competiţiei GP2, iar Andrea Bergamini, managerul echipei Rapax, a admis că îl urmăreşte de mai mult timp pe român.

"Îl cunoaștem pe Mihai de mai mult timp, l-am remarcat și urmărit, a concurat în campionate puternice și a avut performanțe bune. I-am adresat invitația de a concura în echipa noastră, în GP2, pentru că suntem siguri de capacitatea sa de a face față la acest nivel. Este evident că nu îi va fi ușor, este cel mai puternic campionat din lume în afara Formulei 1, dar beneficiază de tot sprijinul nostru", a precizat el.

GP2 reprezintă ultimul pas al piloţilor înainte de a accede în Formula 1, iar cursele campionatului se desfăşoară în paralel cu cele din Marele Circ. Cu o singură excepţie, toţi campionii din GP2 au promovat ulterior în Formula 1, acestora adăugându-se şi alţi piloţi care au impresionat prin rezultate: Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Timo Glock, Heikki Kovalainen, Pastor Maldonado, Vitaly Petrov, Bruno Senna şi Lucas di Grassi.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby John_Cena » 08 Nov 2011, 18:13

Daca ar reusi sa faca in asa fel incat sa ajunga in GP 2 anul viitor, i s-ar relansa total cariera.Este un talent urias din pct meu de vedere, si ar fi pacat sa fie irosit fara macar sa incerce sa concureze intr-o competitie majora.

Daca se tine de treaba, cred ca are sanse sa ajunga si in F1, insa acum sa dea Domnul sa ajunga in GP 2 si apoi mai vedem.
Image

Intrebari:http://forum.wfan.ro/john-cena-t2148.html

2 Times WFAN Football Predictions Champion!!
John_Cena
Mr. President

User Title: JC

Postby Patryck_SmackDown » 10 Nov 2011, 21:48

Avancronică: Marinescu luptă să-şi demonstreze valoarea în GP2!

Mihai Marinescu participă în acest weekend la cursele demonstrative din Abu Dhabi din GP2, a doua competiţie ca importanţă în sporturile cu motor după Formula 1.

Image

Weekendul sporturilor cu motor este dominat de Marele Premiu de Formula 1 din Abu Dhabi şi etapa decisivă pentru titlul mondial din Campionatul Mondial de Raliuri, însă are o semnificaţie aparte şi pentru publicul din România.

Mihai Marinescu a fost invitat de echipa Rapax să participe la cursele demonstrative din GP2, care vor avea loc la finalul acestei săptămâni pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi în paralel cu penultima etapă a sezonului de Formula 1.

Chiar dacă este un eveniment singular, etapa de la Abu Dhabi are potenţialul de a deveni unul dintre punctele de referinţă ale carierei tânărului pilot braşovean, întrucât reprezintă cel mai bun loc în care îşi poate demonstra talentul.

CE ESTE COMPETIŢIA GP2

Competiţia GP2 a fost creată în 2005 de Bernie Ecclestone şi Flavio Briatore ca o competiţie secundară pentru Formula 1, cu scopul de a descoperi tinere talente capabile să concureze în Marele Circ. Cursele de GP2 se desfăşoară în paralel cu etapele europene de Formula 1, principalele avantaje fiind familiarizarea cu circuitele şi, mai ales, observarea piloţilor de către staff-ul tehnic al echipelor din Marele Circ.

Monoposturile din acest campionat au şasiu Dallara, propulsoare V8 produse de Renault, iar furnizorul de pneuri este, ca şi în cazul Formulei 1, Pirelli. Capacitatea cilindrică a motorului este de 4 litri, acesta furnizează o putere de 620 CP la 10.000 rpm, iar în performanţă pură monopostul accelerează de la 0 la 100 km/h în mai puţin de trei secunde, având o viteză de top este de 320 km/h.

Cu o singură excepţie (Giorgio Pantano), toţi campionii din GP2 au promovat ulterior în Formula 1, acestora adăugându-se şi alţi piloţi care au impresionat prin rezultate: Lewis Hamilton, Nico Rosberg, Timo Glock, Heikki Kovalainen, Pastor Maldonado, Vitaly Petrov, Bruno Senna şi Lucas di Grassi.

OBIECTIVUL LUI MARINESCU, O CLASARE ÎN PRIMII 15

În ciuda oportunităţii de care beneficiază, Marinescu preferă să rămână precaut în privinţa performanţelor pe care le poate obţine în acest weekend, ca urmare a faptului că circuitul şi monopostul reprezintă tot atâtea necunoscute pentru el.

"Weekendul va fi unul al premierelor pentru mine. Mă voi afla pentru prima dată pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi, voi concura pentru prima dată în GP2 Series şi mă voi afla pentru prima dată într-un monopost atât de apropiat de cel din Formula 1. Tocmai pentru că sunt atât de multe lucruri noi, obiectivul meu pentru acest Grand Prix este o clasare în primii 15."

"Va fi cea mai mare provocare din cariera mea, însă mă simt în formă şi sunt foarte determinat să mă clasez în top 15 chiar dacă voi merge pentru prima dată pe circuitul Yas Marina. Mă bucur că pot concura pentru Rapax, echipa care anul trecut a câştigat ambele titluri. Le mulţumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje după încheierea sezonului de Formula 2 şi sper să îmi poată urmări cursele de la Abu Dhabi" - Mihai Marinescu

Image

Iată un tur virtual de pistă pe circuitul Yas Marina:

FORMATUL CURSELOR DE GP2

La fel ca şi celelalte competiţii inferioare din lumea motorsportului, GP2 este structurat în două curse distincte pentru fiecare weekend, iar etapa demonstrativă din Abu Dhabi nu face excepţie. Vineri vor avea loc antrenamentele şi calificările, urmate de câte o cursă în zilele de sâmbătă şi duminică.

Prima cursă cuprinde 31 de tururi, iar piloţii sunt obligaţi să efectueze cel puţin două intrări la boxe pentru schimbul de pneuri. Clasamentul final al primei curse va determina şi grila de start pentru cursa de duminică printr-un algoritm prin care primii 8 clasaţi pleacă în ordine inversă, iar restul piloţilor în ordinea în care au terminat cursa.

Astfel, pilotul care termină pe locul 8 cursa de sâmbătă va pleca din pole position în cursa de duminică, care va avea doar 22 de tururi si în care intrările la boxe nu sunt obligatorii.
PROGRAM

Etapa demonstrativă de GP2 din Abu Dhabi se desfăşoară după următorul program, conform fusului orar al României

Image
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 11 Nov 2011, 15:02

Marinescu va pleca de pe penultimul loc în cursa de GP2 de sâmbătă!

Lipsa de experienţă la volanul unui monopost de GP2 şi debutul pe circuitul de la Abu Dhabi şi-au spus cuvântul în rezultatele obţinute de Mihai Marinescu în calificările pentru cursa de sâmbătă.

Braşoveanul în vârstă de 22 de ani va pleca de pe locul 25 al grilei de start după ce a reuşit să-l devanseze doar pe Nicolas Marroc. Cronometrat cu 1:51.893 la capătul a 13 tururi, Marinescu a fost cu două secunde şi jumătate mai lent decât Fabio Leimer, care va pleca din pole position.

Românul nu a putut profita în niciun fel nici măcar de penalizările de 10 poziţii dictate împotriva lui Giacomo Ricci şi Marroc, întrucât primul dintre ei a terminat pe 11, iar al doilea pe ultimul loc.

Prima cursă va avea loc sâmbătă cu începere de la ora 09:00 şi se va desfăşura pe parcursul a 31 de tururi, iar piloţii sunt obligaţi să efectueze cel puţin două intrări la boxe pentru schimbul de pneuri. Clasamentul final al primei curse va determina şi grila de start pentru cursa de duminică printr-un algoritm prin care primii 8 clasaţi pleacă în ordine inversă, iar restul piloţilor în ordinea în care au terminat cursa.

Astfel, pilotul care termină pe locul 8 cursa de sâmbătă va pleca din pole position în cursa de duminică, care va avea doar 22 de tururi si în care intrările la boxe nu sunt obligatorii.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 12 Nov 2011, 13:18

Marinescu, locul 17 în prima cursă de GP2 de la Abu Dhabi!

Mihai Marinescu a avut o evoluţie decentă la prima participare în competiţia GP2, în cadrul etapei demonstrative de pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi.

Plecat pe pe penultima poziţie a grilei de start, românul a reuşit să termine pe locul 17 datorită celor cinci abandonuri suferite de rivalii săi şi a altor incidente de cursă, chiar dacă nu a avut ocazia să efectueze nicio depăşire într-un duel direct.

FILMUL CURSEI

Marinescu a plecat în cursa de pe locul 25 din 26, însă a ratat startul şi a pierdut secunde preţioase, coborând pe ultima poziţie. Totuşi, el a progresat ulterior până pe locul 22 datorită abandonurilor suferite de coechipierul său Dani Clos şi Chilton, dar şi a altor incidente în pluton care au obligat alţi doi piloţi să intre la standuri pentru remedierea defecţiunilor.

Spre jumătatea cursei, braşoveanul în vârstă de 22 de ani a urcat până pe locul şapte pe măsură ce piloţii aflaţi în faţa sa au intrat la boxe pentru schimbul de pneuri, însă a revenit pe locul 22 imediat după ce a efectuat la rândul său înlocuirea cauciucurilor.

După abandonul lui Charouz şi un accident colectiv, el a urcat până pe locul 18, iar cu numai două tururi înainte de final a urcat pe 17 după o penalizare de tip drive-through primită de Onidi, însă nu a reuşit să promoveze pe 16 în ciuda dificultăţilor tehnice pe care le-a avut Leal în ultimul tur.

Astfel, reprezentatul României a câştigat opt poziţii faţă de start, chiar dacă configuraţia circuitului nu oferă aproape nicio oportunitate de depăşire. Cel mai bun timp al său în timpul cursei a fost 1:53.557, cu două secunde mai slab decât cel realizat de Fabio Leimer, cel care a câştigat cursă după ce a plecat din pole position.

Clasamentul final al primei curse determină şi grila de start pentru cursa de duminică printr-un algoritm prin care primii 8 clasaţi pleacă în ordine inversă, iar restul piloţilor în ordinea în care au terminat cursa. Astfel, Marinescu va ocupa locul 17 pe grila de start a cursei de duminică, care va avea loc pe parcursul a 22 de tururi şi în care intrările la boxe nu sunt obligatorii.

În cazul în care va repeta parcursul bun de sâmbătă, el s-ar putea apropia de primele 10 poziţii, în cazul în care în faţa sa vor avea loc noi incidente, caracteristice competiţiei GP2.

Cursa de duminică de GP2 de pe circuitul din Abu Dhabi va avea loc la ora 11:30 şi va fi transmisă în direct pe postul de televiziune DigiSport 1.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 13 Nov 2011, 14:35

Marinescu a abandonat în a doua cursă de GP2 din Abu Dhabi!

Mihai Marinescu nu a reuşit să repete prestaţia decentă din cursa de sâmbătă de pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi, pilotul român fiind nevoit să părăsească evenimentul după numai 11 tururi din cauza unui accident.

În urma rezultatului obţinut în cursa de sâmbătă, el a plecat de pe locul 17 al grilei de start, însă a pierdut două poziţii după primul viraj, iar la finalul primului tur a coborât pe locul 26 în urma unui incident petrecut în faţa sa.

Intrarea neprogramată la boxe a lui Haryanto l-a promovat pe 25 şi a mai câştigat o poziţie după ce a trecut de Chilton, pentru ca spre jumătatea cursei să ajungă pe locul 21 după ce trei piloţii au fost penalizaţi cu drive-through pentru că au "furat" startul.

Totuşi, în turul 11, Marinescu a pierdut spatele monopostului la ieşirea dintr-un viraj de dreapta şi s-a lovit puternic de glisierele metalice de pe marginea circuitului. Partea frontală a monopostului a fost grav avariată, iar braşoveanul în vârstă de 22 de ani a fost nevoit să abandoneze.

În ciuda contra-performanţei de duminică, Marinescu a avut ocazia în acest weekend să concureze pentru prima oară la volanul unui monopost de GP2, a doua competiţie ca importanţă în lumea sporturilor cu motor după Formula 1. Deşi a avut puţin timp la dispoziţie pentru a se acomoda cu monopostul, Marinescu a terminat cursa de sâmbătă pe locul 17 după ce a profitat de abandonurile şi incidente din faţa sa, câştigând opt poziţii faţa de poziţia de start.

În prezent, braşoveanul nu ştie în ce competiţie va participa în sezonul 2012, însă spera să obţină un loc în GP2 sau în World Series by Renault. În acest sezon, Marinescu a concurat în Formula 2, competiţie în care a obţinut o victorie la Monza şi alte trei podiumuri pe circuitele Red Bull Ring şi Barcelona.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Return to Arhiva