[F1] Lotus Renault GP

Lock-on

[F1] Lotus Renault GP

Postby AleXXander » 10 Apr 2011, 12:19

Image

ImageImage

Image
"nu e loc mai bun decat sufletul tau, ma linistesti cand o duc rau." Vescan
AleXXander
"11"

User Title: GOD

Re: [F1] Lotus Renault GP

Postby Neogen™ » 10 Apr 2011, 13:13

Tot respectul pentru ei,chiar merita.I-a dat clasa Heidfeld lui Webber.
Image
Neogen™
Campion

User Title: A-RY

Postby Mr Cosmin » 13 Apr 2011, 00:55

Sincer sa fiu, masina arata foarte bine, iar pilotii sunt si ei bine alesi.

Petrov e un rookie bun, se vede ca are dorinta de a confirma. Are talent, iar cu masina asta isi poate puna in evidenta calitatile.

Heidfeld e experimentat, a trecut pe la multe echipe, stie cu ce se mananca Formula 1. Poate face un sezon bun, masina e una potrivita pentru el.
Image
The h1mZ: 19 din 31, raman 10
Mr Cosmin: 12, stii mate, AHAHAHAHA =))))))
Mr Cosmin
VIP

User Title: Superior

Postby Patryck_SmackDown » 30 May 2011, 15:51

......................Petrov a scăpat nevătămat după accidentul de la Monaco

Accidentul suferit de Vitaly Petrov cu numai şapte tururi înainte de finalul Marelui Premiu al statului Monaco nu a avut reprercursiuni majore asupra stării sale de sănătate. Pilotul echipei Renault a lovit glisierele de protecţie la o viteză relativ redusă după ce l-a lovit în spate pe Jaime Alguersuari, iar ulterior a rămas în monopostul R31.

Rusul a luat această decie pentru că a simţit dureri la genunchiul stâng şi a preferat astfel să aştepte intervenţia echipei medicale, care l-a transportat la spital şi i-a făcut mai multe analize. Rezultatele au fost pozitive, întrucât datele au arătat că Petrov nu şi-a rupt niciun os.

"În primul rând, aş vrea să mulţumesc tuturor fanilor pentru toate urările de bine, echipei medicale de la circuit, spitalului pentru asistenţa eficientă şi prietenoasă şi echipei pentru grija lor. A fost un impact foarte mare şi nu mi-am simţit picioarele prea bine după accident. M-am gândit că a fost cel mai bine ca echipa medicală să mă ajute să ies din maşină, pentru că a fost dificil pentru mine să mă mişc, iar picioarele mele erau prinse în cockpit. Nu mi-am pierdut cunoştinţa, dar durerile au fost destul de mari când am fost în monopost", a declarat Petrov pentru site-ul oficial al Renault la ieşirea din spaital.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

User Title: Il Principino

Postby John_Cena » 30 May 2011, 15:52

Mi-am dat seama ca nu putea fi un impact grav, de asta am ramas cam nedumerit in ceea ce priveste situatia lui in momentul respectiv
Image

Intrebari:http://forum.wfan.ro/john-cena-t2148.html

2 Times WFAN Football Predictions Champion!!
John_Cena
Mr. President

User Title: JC

Postby Patryck_SmackDown » 31 May 2011, 12:32

..........................Petrov crede că va fi apt să concureze la Montreal!

Vitaly Petrov anticipează că va putea concura în Marele Premiu al Canadei, întrucât rănile suferite duminică la Monaco sunt minore. Vitaly Petrov a produs emoţii în rândul fanilor după ce s-a lovit de glisierele de protecţie în finalul cursei de la Monaco, însă rusul a rămas în monopost doar din precauţie.

Transportat la spital, medicii au constatat că rănile suferite de pilotul echipei Renault sunt mai degrabă minore, iar acesta este optimist că va concura în Canada peste numai două săptămâni.

"Sunt bine. Am câteva răni la picioare, dar ar trebui să fie bine pentru Canada. Nu am putut să ies din monopost pentru că în primul rând picioarele mele erau blocate. Şi de asemenea nu le simţeam. Aşa că m-am gândit că am o problemă, pentru că mi s-a părut că oasele mele sunt rupte sau ceva de genul ăsta. Am rămas în maşină şi am aşteptat oamenii să mă ajute să ies. La spital au făcut o scanare completă a corpului şi analize şi se pare că sunt bine. Am nevoie doar de puţină pauză şi apoi vom vedea ce se întâmplă", a precizat el într-un interviu video acordat site-ului oficial al echipei Renault.

Mai multe detalii despre evoluţia lui Petrov la Monaco puteţi afla urmărind întreg interviul acordat site-ului oficial al echipei de la Enstone.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 31 May 2011, 23:31

....................Renault, nemulţumiţi de evoluţia lui Heidfeld în 2011!

Nick Heidfeld îl înlocuieşte în acest sezon la Renault pe accidentatul Robert Kubica, iar pilotul german a fost adus la echipă datorită experienţei pe care o are.

Totuşi, după un podium realizat la Sepang, rezultatele lui Heidfeld au cunoscut un regres continuu, concretizate prin numai 11 puncte în următoarele cinci etape. De altfel, nici oficialii Renault nu sunt impresionaţi de performanţele sale, iar şeful Eric Boullier admite că aşteaptă progrese din partea sa.

"Trebuie să vorbesc cu el, să-i înţeleg îngrijorările şi să înţeleg corect situaţia. Încă din prima sesiune de antrenamente trebuie să fie cel puţin la nivelul lui Vitaly Petrov şi se pare că întotdeauna exista o diferenţă, iar în calificări nu poţi obţine un timp competitiv pe un singur tur dacă nu pregăteşti monopostul inteligent şi nu eşti încrezător", a declarat francezul.

Boullier consideră că principala problemă a lui Heidfeld este reprezentată de calificări şi, atunci când a fost întrebat de cum a decurs sezonului germanului, a replicat: "Să spunem că bine, dar nu suficient de bine. Ziua de duminică este ok, dar cu cât te califici mai sus pe grila cu atât ai mai multe şanse să câştigi mai multe puncte", a adăugat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 01 Jun 2011, 22:17

.....................................Renault neagă problemele financiare

Publicaţia germană Auto Motor und Sport a relatat în weekendul de la Monte Carlo că Renault traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar din cauza datoriilor de câteva zeci de milioane de euro pe care le are către constructorul Renault, furnizorul său de motoare.

Cu toate acestea, şeful Eric Boullier insistă că Renault este într-o situaţie financiară foarte bună şi că speculaţiile au fost lansate cel mai probabil de foşti angajaţi ai echipei.

"Este foarte amuzant cum aceste poveşti apar şi reapar în acest fel. Poate că nu este o coincidenţă, dar o parte din vechea gardă Renault a fost la Monaco, aşa că poate au împrăştiat zvonuri", a declarat francezul.

În plus, Boullier susţine că echipa franceză nu are niciun fel de datorie către constructorul Renault, cel puţin nu pentru acest sezon.

"Jurnalistul (n.r - care a scris articolul) nu a venit la noi să ne întrebe dacă este adevărat sau nu şi sunt pregătit să fac tot ce vrea, să joc cu cărţile pe fată pentru el. La fel ca orice afacere, avem câteva împrumuturi pentru afacerile şi investiţiile noastre, dar nu avem nicio datorie către Renault în 2011. Avem un contract multianual şi o înţelegere specială cu Renault, la fel ca un contract cu ipotecă. Avem câteva împrumuturi pentru viitor, dar asta pentru viitor, nu pentru acest an. Nu avem nicio problemă. Totul este bine, perfect de bine", a precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 15 Jun 2011, 19:03

.............................Directorul sportiv al Renault vă părăsi echipa la finalul anului!

Informaţiile dezvăluite indirect de şeful Eric Boullier într-un interviu acordat cu câteva săptămâni în urma cotidianului francez L'Equipe despre o viitoare restructurare a departamentului tehnic încep să prindă contur.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Autosport, Steve Nielsen (foto, dreapta) a anunţat echipă încă de la Marele Premiu al Spaniei că va demisiona din funcţia de director sportiv, urmând să-şi încheie activitatea de peste 10 ani cel mai devreme la Marele Premiu al statului Singapore din această toamnă.

Decizia lui Nielsen a venit pe fondul deciziei celor de la Renault de a realiza un raport de eficienţă a echipei, raport care va fi întocmit de John Wickha, fostul director tehnic al competiţiei A1GP, care a fost implicat în Formula 1 la începutul anilor '80. Acesta are însă avantajul că este în relaţii strânse cu Boullier, care a confirmat că Renault vă trece printr-o serie de schimbări. "Este principiul oricărui competitor să se uite întotdeauna în propria ogradă. Încă finalizăm restructurarea echipei pentru a ne merge mai bine", a declarat francezul la Montreal.

O altă mutare anticipată este promovarea şefului departamentului de inginerie Alan Permane (foto, stanga) într-un rol mai important în cadrul structurii de conducere.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

............................Kubica ar putea reveni în F1 la Marele Premiu al Braziliei

Robert Kubica continua programul de reabilitare după accidentul suferit în raliuri în luna februarie, iar marţi va efectua o nouă operaţie la braţ într-un spital din Genoa, înainte de a petrece o zi de recuperare la Formula Medicine din Italia.

Dacă recuperarea sa decurge conform planurilor, pilotul echipei Renault ar putea deveni apt pentru cursele de Formula 1 în luna noiembrie, la timp pentru Marele Premiu al raziliei, ultima etapă a sezonului.

Această ultimă ipoteză a fost lansată de managerul pilotului polonez, Daniele Morelli. "Recuperarea progresează pozitiv. Piciorul drept este bine. Dacă asta ar fi fost problema, Kubica ar fi fost practic pregătit. Dar nu asta ne îngrijorează pe noi. Marele Premiu al Italiei este găzduit în septembrie, adică peste numai trei luni, dar ne putem gândi la ultima cursă a sezonului. În orice caz, când Kubica va urca în simulator va înţelege imediat dacă este capabil să revină, când şi cum, fără să avem nevoie de un cronometru", a declarat managerul pentru publicaţia italiană Gazzetta dello Sport.

Totuşi, anticiparea revenirii pe circuit a pilotului polonez este foarte dificilă şi nu este exclus ca acesta să nu fie apt pentru a concura în Formula 1 nici măcar la începutul anului viitor. Tocmai de aceea, Renault se afla în situaţia ingrată de a decide dacă îi caută sau nu polonezului un înlocuitor pentru sezonul 2012, iar oficialii echipei franceze afirmă că o decizie finală privind strategia pe care o vor adopta trebuie să fie luată cel târziu în luna august.

"Avem discuţii cu managerul său pentru a vedea cum vom proceda. Aş vrea să aşteptăm să vedem decizia lui Kubica dacă poate reveni sau nu, iar apoi vom lucra sau nu la un alt plan. Mi s-a spus că va începe reabilitarea completă în august, ceea ce este târziu. Dar trebuie să luăm o decizie în preajma aceslei perioade", a declarat Eric Boullier, şeful echipei Renault.

Vitaly Petrov are contract cu Renault pentru 2012, însă Nick Heidfeld a semnat doar pentru 2011 ca înlocuitor al fostului său coechipier de la BMW-Sauber.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

...........................Heidfeld speră să rămână la Renault şi în 2012!

Nick Heidfeld şi-a salvat în extrem cariera în Formula 1 prin semnarea unui contract cu Renault pentru sezonul 2011, la scurt timp după ce Robert Kubica a suferit un grav accident în raliuri.

Chiar dacă nu a reuşit să impresioneze în primele şapte curse şi uneori a fost surclasat de coechipierul său Vitaly Petrov, germanul susţine că şi-ar dori să continue pentru echipa de la Enstone şi în 2012. "Aş rămâne cu bucurie la această echipă. Dacă Kubica se întoarce, poate că al doilea cockpit va fi disponibil", a declarat el pentru publicaţia germană Express.

Situaţia lui Heidfeld este însă complicată de faptul că Petrov are deja contract cu Renault pentru sezonul 2012, iar echipa anglo-franceză are tot interesul să-l păstreze prin prisma deschiderii pe care o oferă pe piatra din Rusia. În schimb, Kubica şi-ar putea face revenirea în Formula 1 la Marele Premiu al Braziliei, ultima etrapa a sezonului, însă în prezent nu exista informaţii certe privind durata perioadei de recuperare.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 20 Jun 2011, 16:54

Renault face modificări la aripa spate şi sistemul DRS!

După cele două podiumuri obţinute în startul sezonului în Australia şi Malaezia, Renault a intrat pe o pantă uşor descendenţă şi nu a mai obţinut performanţe notabile.

Pentru remedierea parţială a acestor probleme, echipa anglo-franceză va aduce câteva modificări la sistemul Drag Reduction System (DRS), flapsul superior urmând să fie îmbunătăţit pentru ca avantajul utilizării tehnologiei să fie mai mare.

"Ca întotdeauna, vor fi câteva update-uri aerodinamice. Cel mai important dintre acestea va fi un nou flaps superior pentru aripa spate cu un efect mai mare la activarea sistemului DRS. Asta ne va aduce un avantaj în calificări şi ne va oferi un potenţial mai mare pentru depăşiri în timpul cursei", a declarat James Allison, directorul tehnic al echipei Renault.

În urma acestei îmbunătăţiri, Renault şi-a fixat ca obiectiv să rămână pe locul patru în clasamentul constructorilor cel puţin până la pauza de vară din luna august, în condiţiile în care are un avans de numai opt puncte în faţa rivalilor de la Mercedes GP.

"Avem nevoie de încă un podium sau două în acest interval de timp pentru a ne consolida poziţia în grupul echipelor de elită şi pentru a rămâne competitivi în faţa celor de la Mercedes GP, al căror sezon s-a îmbunătăţit în mod evident. Păstrarea poziţiei noastre în top patru în clasamentul constructorilor este o prioritate absolută pentru noi", a precizat Eric Boullier, şeful echipei Renault.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Renault exclude schimbarea numelui echipei până în 2013,

Constructorul auto Lotus, unul dintre cei doi mari acţionari ai celor de la Renault, nu intenţionează să schimbe numele echipei până la finalul sezonului viitor.

Anunţul a fost făcut la finalul săptămânii trecute de CEO-ul Dany Bahar, care a admis că o eventuală schimbare de strategie în acest sens va fi aplicată cel mai devreme în 2013.

"Avem o relaţie foarte bună cu partenerii noştri Genii (n.r - celălalt acţionar major la Renault), suntem implicaţi în afacerile lor, suntem mulţumiţi de cum este condusă echipa şi nu avem niciun motiv să facem vreo schimbare. Dacă decidem să continuăm parteneriatul pe termen lung, atunci redenumirea echipei va fi o problemă. Dar în acest moment această variantă este exclusă şi nu este ceva ce căutam. Excludem această variantă până în 2013", a declarat el citat de agenţia de presă Reuters.

Posibilitatea de a schimba numele până în 2013 este oricum foarte limitată, întrucât echipa ar avea nevoie de acordul scris al tuturor echipelor rivale, potrivit Acordului Concorde care va expira la finalul anului viitor.

De asemenea, Bahar a confirmat că Renault vă continua să utilizeze culorile negru şi auriu pentru monopost cel puţin până la finalul anului viitor.

"Cred că trebuie să fii constant. Ne place schema de culori cu negru şi auriu, o folosim în multe ediţii limitate ale maşinilor noastre de serie. Este o schemă de culori frumoasă care a fost primită bine de oameni, mai ales de cei de la divizia de maşini de stradă Litus, aşa că nu văd niciun motiv pentru care ar trebui să o schimbăm", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 26 Jun 2011, 13:30

Renault, interesată de Webber pentru 2012!

Red Bull Racing a dezvăluit cu câteva săptămâni în urmă că Mark Webber şi-a exprimat dorinţa de a-şi prelungi contractul scadent la sfârşitul acestui sezon, însă potrivit ultimelor informaţii australianul este interesat de o potenţială plecare la Renault.

Informaţia a fost dezvăluită sâmbătă la Valencia de Eric Boullier, şeful echipei anglo-franceze, care a admis însă că discuţiile sunt într-un stadiu preliminar.

"Îmi place foarte mult Webber şi îl cunosc de foarte mult timp. Am discutat cu el din când în când, dar niciodată nu l-am forţat să ne spună ce doreşte să facă pentru că decizia depinde de el", a declarat francezul.

Totuşi, o decizie depinde în mare măsură şi de Renault şi, mai ales, de starea de sănătate a lui Robert Kubica. Polonezul se află în plină perioadă de recuperare după accidentul suferit în raliuri în luna februarie, iar revenirea sa în Formula 1 pentru sezonul viitor rămâne incertă.

Renault se află într-o postură dificilă, întrucât dacă aşteaptă prea mult un verdict final al medicilor ar putea rata ocazia de a aduce un pilot de top alături de Vitaly Petrov, în cazul în care Kubica nu va putea reveni pe circuit. Rusul este sub contract cu Renault până la finalul lui 2012, în timp ce înţelegerea lui Nick Heidfeld expiră la sfârşitul acestui sezon.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 30 Jun 2011, 11:30

Renault insistă că viitorul financiar al echipei este asigurat!

Deţinută în coproprietate de fondul de investii Genii Capital şi constructorul britanic Lotus, Renault a fost ţinta speculaţiilor potrivit cărora înregistrează numeroase pierderi financiare, motiv pentru care prezenţa echipei pe grila de start în viitorul apropiat ar putea fi pusă în pericol.

Cu toate acestea, şeful Eric Boullier insistă că Renault are bugetul asigurat pentru următoarele sezoane şi că zvonurile sunt menită doar să afecteze moralul angajaţilor.

"Înţeleg că există oameni geloşi în paddock care vor să ne tachineze. Obiectivul lor a fost să afecteze moralul oamenilor, ceea ce a fost un lucru rău. Evident, este o perioadă de tranziţie şi multe schimbări pentru o companie mare ca aceasta. Timpul va demonstra că avem dreptate şi că suntem puternici. Avem sponsori puternici, proprietari puternici cu bune cunoştinţe financiare şi avem câteva planuri bune", a declarat francezul pentru postul de radio BBC Oxford.

Aproape de jumătatea sezonului competiţional, Renault ocupă locul patru în clasamentul constructorilor cu 61 de puncte, cu numai trei puncte mai mult decât principalii rivali, reprezentaţi de Mercedes GP. Chiar dacă este departe de prestaţiile care au condus la titlurile mondiale din 2005 şi 2006, Boullier consideră că echipa anglo-franceza traversează un sezon bun.

"M-am bucurat de un start grozav cu două podiumuri consecutive. Evident, este foarte provocator, dar este bine să vedem că băieţii ne oferă un monopost competitiv. De asemenea, cursele sunt foarte bune în acest an. Spectacolul este bun, show-ul este bun pentru fani şi cred că Formula 1 are cocktail-ul perfect", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 30 Jun 2011, 18:10

Heidfeld lansează un concurs de design în scopuri caritabile!

Nick Heidfeld a anunţat joi că se implică într-o nouă acţiune cu scop caritabil. Pilotul echipei Renault organizează un concurs pe site-ul său oficial prin care invită fanii să creeze un design pentru casca pe care o va purta la Marele Premiu al Germaniei.

Fanii trebuie să utilizeze un software de tip CAD disponibil pe site, iar câştigătorul va avea oportunitatea de a-i înmâna casca lui Heidfeld în paddock-ul circuitului de la Nurburgring înaintea primei sesiuni de antrenamente. De asemenea, acesta va beneficia de două bilete valabile pe tot parcursul weekendului.

"Competiţia le permite fanilor mei să-şi exprime creativitatea şi să vină cu un design unic pentru cursa de la Nurburgring. Împreună cu Jens Munser, care a realizat designul căştilor mele pe parcursul ultimilor ani, vom alege cea mai bună variantă. Castigatoul competiţiei îmi va înmâna personal noua cască vineri, în paddock-ul de la Nurburgring. Acesta va fi cu siguranţă un moment grozav. Câştigătorul va fi invitatul meu la Nurburgring şi va primi două bilete valabile pentru tot weekendul de Formula 1, inclusiv cazare", a precizat Heidfeld pe site-ul său oficial.

După cursă, Heidfeld va dona casca postului german de televiziune RTL, care o va scoate la licitaţie. Toate fondurile vor ajunge la Stiftung RTL - Wir helfen Kindern e.V, o fundaţie deţinută de RTL.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 01 Jul 2011, 22:55

Renault speră să nu fie dezavantajată de noul regulament!

Începând cu Marele Premiu al Marii Britanii de la finalul săptămânii viitoare, eliminarea gazelor de eşapament prin eleronul spate când pilotul nu accelerează va fi interzisă, efectul fiind că toate echipele vor înregistra o scădere a performantelor.

Cei de la Red Bull Racing consideră că vor pierde aproximativ o jumătate de secundă pe tur, însă Adrian Newey, reputatul inginer al echipei austriece, anticipează că Renault vă avea cel mai mult de suferit.

De altfel, oficialii echipei anglo-franceze se aşteaptă la un deficit de patru zecimi de secundă pe tur, iar directorul tehnic James Allison speră că alte echipe vor avea şi mai mult de suferit.

"Sper că (n.r - Newey) nu are dreptate, dar dacă suntem (n.r - cei mai afectaţi), vom fi. Este o clarificare pe care nu am anticipat-o şi am spus întotdeauna că aş fi preferat ca regulamentul să rămână acelaşi până la finalul anului, dar trebuie să acceptăm, la fel ca toată lumea."

"Totul depinde de cât de multă forţă de apăsare aerodinamică pierzi şi cât de mult afectează stabilitatea maşinii. Nu pot spune cât de mult vom pierde comparativ cu ceilalţi. Ştiu cât de mult vom pierde noi, ştiu că nu ne va afecta stabilitatea monopostului, aşa că într-un fel este bine, dar poate că vom pierde mai multă forţă de apăsare aerodinamică decât alţii. Va schimba ordinea la Silverstone, aşa ca să sperăm că noi nu vom pierde prea mult", a precizat inginerul Renault.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 12 Jul 2011, 10:55

Renault confirmă testarea unui sistem de evacuare tradiţional în Germania!

Renault a luat prin surprindere Formula 1 înaintea noului sezon prin introducerea unui sistem de evacuare care elimină gazele de eşapament prin partea frontală a plăcilor exterioare ale caroseriei, iar podiumurile obţinute în primele două etape au sugerat că soluţia este una bună.

Totuşi, în ultima perioadă Renault nu a reuşit să progreseze, iar după cursă de la Silverstone echipa anglo-franceză a pierdut locul patru în clasamentul constructorilor în favoarfea rivalilor de la Mercedes GP. În acest context, echipa a decis să testeze un sistem de evacuare tradiţional la Nurburgring, pe lângă o serie de alte update-uri care ar trebui să aducă un spor de trei zecimi de secundă pe tur.

"Este confirmat că vom încerca (n.r - noul sistem de evacuare) în antrenamentele de vineri. Continui să spun că ştim de ce avem probleme şi de ce nu putem dezvolta monopostul la fel de repede precum alţii. Aşa că s-ar putea să schimbăm puţin strategia pentru că nu putem furniza rezultate, iar asta include schimbarea configuraţiei pentru sistemul de evacuare, pe care o vom încerca acum în Germania", a declarat Eric Boullier, şeful Renault.

Renault susţine că lipsa de progrese din ultimele etape are drept cauze rezultatele modeste obţinute în tunelul de vânt, dar şi întreruperea activităţii acestuia timp de 12 zile în luna mai, când tehnologia a primit un upgrade de la scara de 50% la 60%. De altfel, echipa spera ca noua configuraţie a tunelului de vânt să joace un rol semnificativ în progresele din a doua jumătate a sezonului.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 14 Jul 2011, 12:03

Renault exclude utilizarea motoarelor Cosworth din 2012!

Presa internaţională a relatat recent că echipa Renault a acumulat datorii semnificative la constructorul Renault pentru motoarele utilizate în acest sezon, speculând că ar putea fi nevoită să folosească unităţile mai ieftine oferite de Cosworth.

Informaţiile au fost însă negate de Eric Boullier, şeful Renault dezvăluind că doreşte prelungirea actualului contract scadent la finalul sezonului 2013.

"Nu evaluam nicio altă opţiune, pentru că avem o conexiune istorică, aşa că vreau o înţelegere pe termen lung. Contractul nostru durează încă doi ani până în 2013, iar acum discutăm foarte serios despre prelungirea contractului şi chiar mai mult decât atât. Avem o conexiune istorică cu Viry (n.r - localitatea unde Renault construieşte motoare pentru F1), iar Viry va avea nevoie de sprijin pentru şasiu pentru a construi arhitectura noului motor (n.r - în şase cilindri), iar acum lucrez la această înţelegere", a declarat francezul.

Informaţiile au fost confirmate şi de Renault Sport prin vocea şefului Jean-Francois Caubet, care a admis că intenţia este chiar de prelungire a contractului pentru 2014, când va intra în vigoare noul regulament pentru unităţi în şase cilindri.

"Avem un contract foarte clar pe trei ani pentru furnizarea motoarelor. Vom respecta acest contract şi am fost foarte surprinşi să auzim aceste zvonuri. Discutăm serios cu Renault despre motoarele V6 pentru 2014", a precizat el pentru postul de radio RMC.

Renault va furniza motoare pentru patru echipe începând din sezonul2012: Red Bull Racing, Renault, Lotus şi Williams.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kubica: "Voi reveni în F1 ca şi când nu s-a întâmplat nimic"

Robert Kubica continuă programul de recuperare pe care îl urmează de câteva luni după accidentul suferit în raliuri în luna februarie, iar pilotul echipei Renault susţine că se simte din ce în ce mai bine din punct de vedere fizic.

Polonezul a dezvăluit că programul de recuperare decurge normal şi că este capabil să meargă singur.

"Din punct de vedere mental nu am nicio problemă. Fizic, sunt încă puţin slăbit, dar condiţia mea generală este foarte bună. Am revenit la masa normală şi timp de câteva săptămâni am fost capabil să merg fără ajutor. În ansamblu mă simt destul de bine şi sunt satisfăcut de cum decurg procedurile. Îmbunatăţirile confirmă aşteptările şi din fericire nu există complicaţii care mi-ar putea afecta perioada de recuperare", a declarat el pentru site-ul oficial al echipei Renault răspunzând mai multor întrebări venite din partea fanilor.

Cu toate acestea, Kubica ezită să facă predicţii privind revenirea în competiţie, însă este convins că atunci când va concura în Formula 1 o va face ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic, întrucât nu-şi aminteşte nimic din accidentul suferit în raliuri.

"Încă este prea devreme pentru a avea o imagine clară privind perioada în care voi reveni, dar cel mai important lucru este rezultatul final, nu să mă grăbesc. Nu am nicio amintire de la accident, sunt doar conştient asupra consecinţelor pe care le-a avut. Aşa că pentru mine este ca şi cum nu s-a întâmplat niciodată", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 14 Jul 2011, 18:14

Grosjean l-ar putea înlocui pe Heidfeld la Renault în 2011!

Renault l-a desemnat pe Nick Heidfeld ca înlocuitor al lui Robert Kubica pentru sezonul 2011, considerând că experienţa sa va ajuta echipa să obţină rezultate bune şi să dezvolte monopostul R31.

Cu toate acestea, în ciuda unui podium obţinut în debutul sezonului, germanul nu a reuşit să impresioneze şi a acumulat cu numai trei puncte mai mult în prima jumătate a anului comparativ cu coechipierul său mai puţin experimentat, Vitaly Petrov.

Mai multe surse citate de publicaţia britanică Autosport susţin că Renault este tentată să renunţe la serviciile sale şi să îl angajeze în schimb pe Romain Grosjean, care a concurat pentru echipa de la Enstone în ultima parte a sezonului 2009 ca înlocuitor pentru Nelson Piquet Jr.

Interesul Renault pentru Grosjean vine ca urmare a rezultatelor promiţătoare obţinute de acesta în GP2, acolo unde este lider detaşat în clasamentul general, dar mai ales datorită naţionalităţii franceze.

Chiar dacă operează sub licenţa britanică, Renault utilizează în continuare motoare Renault şi speră să readucă Franta în calendarul competiţional, iar prezenţa unui pilot francez pe grila de start este considerată crucială pentru acest demers.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 16 Jul 2011, 10:36

Kubica evită să confirme revenirea în F1 la Interlagos!

Daniel Morelli, managerul lui Robert Kubica, a declarat recent că recuperarea pilotului pe care îl reprezintă decurge foarte bine, motiv pentru care acesta ar putea reveni în Formula 1 chiar la ultima cursă a sezonului, care va avea loc în luna noiembrie pe circuitul de la Interlagos.

Totuşi, pilotul echipei Renault afirmă că procesul de reabilitare este suficient de complex pentru a face pregătiri în acest moment, însă este convins că echipa îi va permite să revină în cockpit atunci când va fi apt.

"Îmi place să am un obiectiv atunci când este unul rezonabil. Vom vedea cum vor decurge următoarele câteva luni din cadrul procesului de reabilitare şi vom lua o decizie la timpul potrivit. Este dificil să anticipezi un proces care este dependent şi de 'legile naturii'. Dar vestea bună este ca recuperarea mea este consistentă şi mai devreme sau mai târziu mă voi simţi suficient de capabil să stabilesc o dată pentru revenire. Important este că ştiu că echipa mea îmi păstrează un loc oricând voi avea nevoie de el", a declarat polonezul în partea a doua a unui interviu în care a răspuns la întrebările fanilor.

Kubica a dezvăluit că a urmărit toate cursele din acest sezon la televizor şi consideră că este puţin probabil ca Sebastian Vettel să piardă titlul mondial după ce le şase victorii obţinute în primele noua etape.

"Se pare că provocarea acestui sezon este mai degrabă pentru locul doi decât pentru primul loc. Dar nu poţi să ştii niciodată. De mai multe sezoane, campionatul a fost decis în ultima cursa, aşa că vom vedea", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 20 Jul 2011, 08:20

Heidfeld, încrezător că Renault va învinge Mercedes în 2011!

Mercedes GP a reuşit să depăşească Renault în clasamentul constructorilor la finalul cursei de la Silverstone, însă echipa anglo-franceză mizează pe noi update-uri prin care să revină pe locul patru.

Nick Heidfeld unul dintre piloţii echipei, priveşte cu încredere spre cursa de la Nurburgring şi este convins că până la finalul sezonului Renault îşi va îndeplini obiectivul de a-i învinge pe rivalii germani.

"Ştiu că vor fi dezvoltări importante. S-a depus multă muncă în tunelul de vânt şi sunt foarte încrezător că vom face un semnificativ pas înainte. A trebuit să ne demonstrăm răbdarea pe parcursul a două curse provocatoare, dar acum este momentul să facem un pas înainte şi să luptăm din nou cu echipele de top. Sper că monopostul este puternic pentru a reveni în top 10 în calificări, iar apoi vrem să devenim şi mai puternici în clasamentul constructorilor. Va trebui să luptăm cu Mercedes, care tocmai ne-a depăşit, dar ştim că suntem mai mult decât capabili să terminăm pe locul patru în acest sezon", a precizat pilotul german în cadrul unui preview al echipei pentru Marele Premiu al Germaniei.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
James Allison, noul director tehnic al FOTA!

Concedierea lui Aldo Costa din funcţia de director tehnic al Scuderiei Ferrari la finalul lunii mai a avut repercursiuni şi asupra conducerii Formula One Teams' Association (FOTA).

În luna aprilie a acestui an, italianul fusese numit director tehnic al asociaţiei echipelor în locul lui Ross Brawn, însă FOTA a fost nevoită să aleagă un nou reprezentant în urma plecării acestuia de la Ferrari.

În urma unui vot care a avut loc la finalul săptămânii trecute, postul vacant a fost ocupat de James Allison, directorul tehnic al echipei Renault. Decizia nu a fost încă anunţată în mod public de FOTA, însă Allison apare în structura de conducere prezentată pe site-ul oficial al asociaţiei.

Allison a lucrat în Formula 1 pentru Benetton, Larousse, Ferrari şi, în ultimii şase ani, pentru Renault.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 20 Jul 2011, 11:10

Kubica va efectua un test privat de Formula 1 în toamnă!

Robert Kubica este în plin proces de recuperare după gravul accident suferit în luna februarie într-un raliu din Italia, iar situaţia sa este mai bună decât anticipau doctorii.

Acesta este motivul pentru care Renault a decis să-i ofere polonezului oportunitatea de a testa un monopost de Formula 1 în cadrul unui test privat ce va avea loc în toamna acestui an. Evaluarea va avea ca scop principal stabilirea cu exactitate a revenirii lui Kubica în Formula 1.

"Vorbim des cu Robert. Se simte bine, dar recuperarea centrilor nervoşi deterioraţi necesită întotdeauna timp. Cred că până la sfârşitul verii va începe ultima fază a programului de reabilitare, iar apoi va deveni clar când ne putem aştepta la o revenire. Am programat teste private în toamnă", a declarat Eric Boullier, şeful echipei Renault, pentru site-ul rus F1News.ru.

Până în prezent, Renault nu a stabilit data exactă a testului privat şi nici circuitul pe care acesta va avea loc, însă cel mai probabil Kubica va pilota un monopost din sezonul 2009, pentru ca echipa să respecte regulamentul restrictiv al testelor. Renault speră să afle cât mai curând momentul în care Kubica va putea reveni în Formula 1 pentru a lua o decizie finală privind linia de piloţi pentru sezonul 2012.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Next

Return to Arhiva