[F1] McLaren Mercedes

Lock-on

[F1] McLaren Mercedes

Postby AleXXander » 10 Apr 2011, 12:15

Image

ImageImage

Image
"nu e loc mai bun decat sufletul tau, ma linistesti cand o duc rau." Vescan
AleXXander
"11"

User Title: GOD

Re: [F1] McLaren Mercedes

Postby BAF-kimi » 12 Apr 2011, 22:39

Cam slaba masina, nu cred ca o sa-i bata pe cei de la RBR.
BAF-kimi
Jobber

Postby Patryck_SmackDown » 30 May 2011, 15:52

...................Hamilton, penalizat fără efect în clasamentul cursei

Weekendul de coşmar lui Lewis Hamilton de la Marele Premiu al statului Monaco a continuat inclusiv după încheierea cursei.

După ce în calificări i-a fost şters timpul realizat în Q3 pentru scurtcircuitarea unei şicane, iar în cursă a fost penalizat cu un drive-through pentru producerea unei coliziuni cu Felipe Massa, comisarii au decis să-l penalizeze cu 20 de secunde în clasamentul final pentru că a provocat un accident cu Pastor Maldonado.

La finalul cursei, pilotul echipei McLaren a răbufnit în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune BBC, afirmând că deciziile comisarilor de cursa sunt o glumă.

"În şase curse am fost la comisarii de cursă de cinci ori. Este o glumă. Este o glumă absolut ciudată. L-am atacat pe Maldonado pe interior şi se poate vedea că a întors aproape o lungime de monopost prea devreme pentru a mă opri, după care a intrat în mine. Este pur şi simplu ridicol. Aceşti comisari de cursă sunt pur şi simplu ciudat de ridicoli. Este o prostie", a declarat britanicul.

Întrebat care crede că este motivul pentru care comisarii de cursă îl penalizează atât de des, Hamilton a dat un răspuns cu tentă rasistă. "Poate pentru că sunt negru. Nu ştiu", a precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

User Title: Il Principino

Postby Patryck_SmackDown » 30 May 2011, 15:54

..............................Button regretă că a ratat victoria la Monaco

Jenson Button a optat pentru o strategie cu trei opriri la boxe în Marele Premiu al statului Monaco şi a efectuat nu mai puţin de trei stinturi cu pneuri supersoft.

Pilotul echipei McLaren i-a ajus din urmă pe Fernando Alonso şi Sebastian Vettel cu 15 tururi înainte de final, însă ulterior cursa a fost suspendată, iar rivalii săi au fost capabili să-şi schimbe pneurile. Din acest motiv, britanicul nu a mai avut nicio şansă să lupte pentru prima poziţie şi a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul trei.

"Nu ştiu dacă pot spune că am avut ghinion. Am mers pe strategia pe care am ales-o. În turul 16 ne-am gândit că este strategia potrivită. A fost grozav, monopostul a fost foarte bun şi m-am gândit să continui în acest mod. Safety Car-ul a amestecat puţin lucrurile şi ar fi trebuit să punem pneurile soft, dar în acel moment maşina de siguranţă nu intrase pe circuit. Pur şi simplu lucrurile nu au decurs în favoarea noastră astăzi."

"Este dezamăgitor, pentru că nu am greşit cu nimic, dar a fost bine. M-am bucurat de cursă, în special când am încercat să creez un avans. A fost distractiv de urmărit pentru că atunci când eşti a treia maşină cea de-a doua are DRS. Aşteptam o mutare. Nu este un rezultat rău, dar evident speram la mai mult", a declarat britanicul la finalul cursei.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 30 May 2011, 15:57

....................Hamilton: "Declaraţiile de după cursă au fost făcute în glumă!"

Lewis Hamilton a declarat la finalul Marelui Premiu al statului Monaco că deciziile comisarilor de cursă de a-l penaliza succesiv sunt cel puţin ciudate şi că acestea ar putea veni pe baza faptului că este negru.

Britanicul a fost solicitat să ofere explicaţii pentru declaraţiile sale, în timp ce oficialii McLaren au insistat că Hamilton a fost cel care s-a dus din proprie iniţiativă să clarifice situaţia. La finalul întâlnirii cu comisarii de cursă, fostul campion mondial a declarat că a căzut la pace cu comisarii după ce le-a explicat că declaraţiile au avut şi o doză de umor.

"Am vorbit cu comisarii de cursă pentru a face pace. Parţial a fost o glumă, care nu a fost deloc amuzantă la momentul respectiv. Le-am spus că atunci când emoţiile sunt puternice nu spui întotdeauna lucrul potrivit. Am făcut pace. Au acceptat explicaţia mea, au înţeles şi ne-am strâns mâna. Au spus că a fost un weekend dificil şi să mergem înainte. Ar fi trebuit sau nu să spun (n.r - ce am spus anterior)?. Aşa cum am zis, am încercat să fiu amuzant, dar nu a fost amuzant. Nu ai întotdeauna dreptate când încerci să fii amuzant. Uneori sfârşeşti prin a jigni oamenii", a declarat pilotul echipei McLaren.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 31 May 2011, 12:31

........................Hamilton le cere scuze lui Massa şi Maldonado

Lewis Hamilton le-a cerut scuze lui Felipe Massa şi Pastor Maldonado pentru declaraţiile acide făcute după Marele Premiu al statului Monaco.
Lewis Hamilton şi-a revizuit radical atitudinea în privinţa declaraţiilor acide făcute la finalul Marelui Premiu al statului Monaco.

În cadrul unui interviu acordat postului britanic de televiziune BBC, britanicul a afirmat că a fost penalizat succesiv de comisarii de cursă pentru că este negru şi i-a acuzat pe Felipe Massa şi Pastor Maldonado, care au abandonat în urma duelurilor cu acesta, că au avut un comportament nesportiv.

Totuşi, Hamilton a scris marţi dimineaţă pe contul său de pe reţeaua de socializare Twitter că îşi cere scuze pentru declaraţiile făcute în interviul respectiv.

"Salut, băieţi. Vreau să-mi cer scuze pentru performanţa din ultimul weekend şi de asemenea şi pentru comentariile mele ulterioare, niciodată nu am vrut să ofensez pe nimeni. De asemenea, vreau să mulţumesc tuturor celor de aici pentru mesajele pozitive şi pentru mesaje furioase. Le pot respecta pe amândouă. Lui Massa şi Maldonado le cer scuze cu cel mai mare respect dacă i-am ofensat. Amândoi sunt piloţi grozavi pe care îi apreciez foarte mult. Fanilor mei pe care i-am pierdut şi câştigat nu vă doresc nimic altceva decât dragoste şi fericire. Urmează Montreal. Lewis", a scris fostul campion mondial.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 31 May 2011, 23:31

...........................Button nu renunţă la lupta pentru titlu!

Sebastian Vettel a obţinut cinci victorii în primele şase etape ale noului sezon şi este principalul favorit în lupta pentru titlul mondial, prin prisma avansului consistent pe care îl are în faţa rivalilor.

De exemplu, Jenson Button ocupă locul patru în clasament şi trebuie să recupereze un deficit de 67 de puncte, însă pilotul echipei Mclaren este optimist că luptă pentru titlu este departe de a se încheia.

"Am putea să ne dăm cu toţii bătuţi şi să nu ne mai obosim sau am putea lupta până la final, ceea ce vom şi face. Totul este despre răsturnări de situaţie. Ar putea avea foarte mult ghinion în următoarele curse, aşa că nu vom renunţa", a declarat britanicul.

Nu de aceeaşi părere este şi Fernando Alonso, care consideră că Ferrari ar trebui să aibă ca obiectiv doar podiumuri şi că devine aproape imposibil să-l ajungă din urmă pe Vettel în clasamentul general.

"Cred că în acest moment nu este posibil. Dacă eşti la o secundă în urmă în fiecare sesiune de calificări şi trebuie să adopţi strategii ciudate, este dificil. Poate că victoria este un obiectiv prea ambiţios, aşa că trebuie să fim realişti şi să începem să luptăm pentru podiumuri în Canada şi Valencia, iar apoi vom vedea cum se dezvolta campionatul, pentru că acum distanţa este prea mare", a precizat spaniolul.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 01 Jun 2011, 22:17

...........................Hamilton dezvăluie care sunt cei mai buni piloţi din F1 în opinia sa

Fernando Alonso se numără în continuare printre piloţii preferaţi ai lui Lewis Hamilton, în ciuda numeroaselor conflicte dintre cei doi din sezonul 2007, când au luptat pentru titlul mondial la McLaren.

Britanicul crede că spaniolul este, alături de Sebastian Vettel şi Nico Rosberg, unul dintre cei mai buni piloţi din Formula 1, însă sugerează că acest lucru se datorează şi poziţiei privilegiate pe care o are la Ferrari, acolo unde este considerat pilotul numărul 1.

"Cu toţii credem că suntem cei mai buni şi asta trebuie să faci, cu excepţia cazului în care îţi place să termini pe doi. Cei mai buni sunt Alonso, Vettel şi Rosberg, iar pe ultimul îl ştiu de când aveam 13 ani. Rosberg este pe cale să explodeze şi o poate face în orice moment. Vettel trece printr-o perioadă grozavă la Red Bull şi are foarte multă încredere."

"Alonso este foarte talentat şi este sprijinit total de echipă. Întreaga echipă îl sprijină şi îl urmăreşte. Este cel care conduce Ferrari. Nu spun că asta este bine sau rău, este doar calea pe care au ales-o", a declarat fostul campion mondial în cadrul unui interviu acordat publicaţiei spaniole El Pais.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 13 Jun 2011, 11:19

..................Button îşi păstrează victoria: nicio penalizare din partea comisarilor!

Jenson Button şi-a păstrat victoria obţinută pe circuit la Montreal după ce comisarii de cursă au considerat că este nevinovat în incidentele cu Lewis Hamilton şi Fernando Alonso.
Jenson Button a obţinut duminică o victorie senzaţională în Marele Premiu al Canadei, însă rezultatele au rămas incerte din cauza faptului că pilotul echipei McLaren urma să fie investigat de comisari pentru două incidente din timpul cursei.

Mai întâi, Button a avut un contact cu coechipierul său Lewis Hamilton pe linia de start-sosire, după ce acesta din urmă a încercat să-l depăşească. Chiar dacă Button a virat spre stânga şi l-a lovit pe Hamilton, comisarii au ajuns la concluzia că este nevinovat pentru că nu a ştiut de prezenta acestuia în poziţia respectivă.

"După poziţia lui Hamilton din acel moment este puţin probabil ca Button să-l fi văzut pe Hamilton, lucru confirmat de piloţi. În momentul contactului, Button nu se mutase la fel de mult pe partea stângă precum în turul precedent. Comisarii au ajuns la concluzia că Hamilton avea motive să creadă că l-a văzut şi că ar fi putut reuşi manevra de depăşire. În plus, comisarii au concluzionat că este rezonabil să creadă că Button nu era conştient de poziţia lui Hamilton de pe partea stângă. Prin urmare, comisarii decid că acesta a fost un "incident de cursă" şi nu iau nicio măsură suplimentară", precizează comisarii cursei într-un comunicat de presă.

Acelaşi verdict a fost dat şi în cazul duelului lui Button cu Fernando Alonso din turul 44, când spaniolul a abandonat după ce a fost lovit din spate de britanic. Comisarii au stabilit că fostul campion mondial nu are nicio vină pentru abandonul suferit de rivalul său.

"[Button] a fost poziţionat clar pe interior înainte de intrarea în viraj şi a concurat pe bordură pentru a evita monopostul numărul 5 (n.r - Alonso) pe exterior. Având în vedere condiţiile şi declaraţiile ambilot piloţi, comisarii decid că acesta a fost un "incident de cursă" şi nu iau nicio măsură suplimentară", au precizat comisarii.

În urma victoriei din Canada, Button a urcat pe locul 2 în clasamentul general cu 101 puncte, însă are de recuperat 60 de puncte faţă de liderul Sebastian Vettel.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 15 Jun 2011, 19:02

................................Hamilton a negociat un contract cu Red Bull la Montreal!

Lewis Hamilton îşi pregăteşte terenul pentru continuarea carierei în Formula 1 după expirarea contractului cu McLaren la finalul sezonului 2012.

Speculaţiile anterioare privind o potenţială înţelegere cu Red Bull Racing încep să prindă din ce în ce mai mult contur şi au fost alimentate inclusiv cu ocazia Marelui Premiu al Canadei.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Autosport, Hamilton a purtat o discuţie privată de cel puţin 15 minute cu Christian Horner, şeful Red Bull Racing, în seara zilei de sâmbătă. Chiar dacă surse din cadrul Red Bull susţin că ar fi fost vorba doar despre o "vizită socială", este greu de crezut că cele două părţi s-ar fi întâlnit în secret dacă nu ar fi vrut să discute despre o potenţială colaborare în viitor.

Intenţiile lui Hamilton de a părăsi McLaren la finalul sezonului următor au apărut în urma rezultatelor mai puţin satisfăcătoare obţinute de echipă după 2008, o dată cu schimbarea radicală a regulamentului tehnic şi a ascensiunii fulminante a celor de la Red Bull. Totuşi, unul dintre obstacolele care ar putea sta în calea unei înţelegeri este prezenţa lui Sebastian Vettel în cadrul echipei cel puţin până la finalul anului 2014, în condiţiile în care germanul este considerat viitorul team-ului.

O eventuală înţelegere a lui Hamilton cu Red Bull se va petrece cel mai devreme în 2013, întrucât pentru anul viitor britanicul are contract cu McLaren, iar Red Bull este tentată să-l păstreze pe Mark Webber pentru încă un sezon.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

...................................Hamilton neagă negocierile cu Red Bull!

Presa internaţională a dezvăluit că Lewis Hamilton a avut o întâlnire privată cu Christian Horner, şeful echipei Red Bull Racing, în seara zilei de sâmbătă din cadrul Marelui Premiu al Canadei, în cadrul căreia cele două părţi au discutat despre un posibil transfer al britanicului pentru sezonul 2013.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al XIX Entertainment, compania care se ocupa de activitatea si imaginea fostului campion mondial in Formula 1, a declarat pentru BBC că Hamilton şi Horner nu au discutat despre posibilitatea unui transfer.

"Nici Hamilton, nici echipa lui de manageri nu a avut nicio discuţie cu privire la schimbarea echipei", a precizat purtătorul de cuvânt. Acesta nu a negat însă existenţa întâlnirii dintre cei doi, care a avut loc chiar în motorhome-ul celor de la Red Bull Racing.

Actualul contract al lui Hamilton cu McLaren expiră la sfârşitul sezonului 2012, iar britanicul este nemulţumit că nu a mai putut lupta pentru titlul mondial după trofeul obţinut în 2008.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

..............................Hamilton susţine că va rămâne la McLaren!

Presa internaţională a dezvăluit luni că Lewis Hamilton a purtat negocieri cu Red Bull Racing pe parcursul weekendului de la Montreal în privinţa unui posibil contract începând din sezonul 2013.

Aflat la New York pentru un eveniment în cadrul căruia a testat o maşină de NASCAR, pilotul echipei McLaren nu a negat întâlnirea cu şeful Christian Horner, însă susţine că discută frecvent cu mulţi şefi de echipă.

"Îi cunosc pe toţi managerii, şefii şi mulţi alţi oameni din cadrul echipelor. Îl cunosc pe Stefano Domenicali (n.r - şeful Ferrari) şi vorbim tot timpul, la fel cu Norbert Haug (n.r - directorul Mercedes Motorsport), iar pe Horner l-am cunoscut când am promovat din Formula 3 în GP2 şi am avut o întâlnire cu el pe vremea când conducea echipa Red Bull din Formula 3000. Dar îi ştiu pe toţi, aşa că vorbesc cu toţi oamenii pe parcursul unui weekend", a declarat britanicul.

De asemenea, Hamilton susţine că nu are niciun motiv să părăsească McLaren atât timp cât inginerii de la Woking îi vor oferi un monopost competitiv. În plus, chiar dacă McLaren nu deţine cel mai rapid monopost în prima parte a sezonului, Hamilton a evidenţiat că britanicii au fost singurii care au reuşit să-i învingă pe cei de la Red Bull în acest sezon.

"Sunt foarte norocos să fac parte din McLaren. Este una dintre cele mai bune echipe cu o istorie grozavă şi avem un monopost capabil de victorii, aşa cum coechipierul meu a demonstrat în weekend (n.r - Jenson Button a câştigat în Canada). Suntem singură altă echipă care a câştigat curse în acest an, aşa că nu văd de ce aş vrea să plec când am un monopost competitiv. Aşa că atât timp cât am un monopost capabil să facă treaba nu voi avea niciun motiv să plec", a mai precizat fostul campion mondial.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby AleXXander » 15 Jun 2011, 19:21

.Hamilton neagă negocierile cu Red Bull!

Ce sa caute el la Red Bull ? Din partea mea a fost ok atunci cand a castigat campinatul. Apoi a luat-o pe aratura.

Btw Patryck, poti pune pe 'center', nu e nevoie sa pui puncte din alea.
"nu e loc mai bun decat sufletul tau, ma linistesti cand o duc rau." Vescan
AleXXander
"11"

User Title: GOD

Postby Patryck_SmackDown » 15 Jun 2011, 20:16

Eram obijnuit cu vechiul format , cand nu exista " center " :))
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby John_Cena » 15 Jun 2011, 20:18

Nici nu trebuie sa plece de la McLaren.Aici a crescut, stie absolut tot in echipa asta.Sa stea si la anul sa se lupte pentru titlu ca potential are destul.
Image

Intrebari:http://forum.wfan.ro/john-cena-t2148.html

2 Times WFAN Football Predictions Champion!!
John_Cena
Mr. President

User Title: JC

Postby Patryck_SmackDown » 17 Jun 2011, 17:03

Button refuză semnarea unui contract pe termen lung cu McLaren!

Într-un interviu acordat recent publicaţiei F1 Racing, Jenson Button a afirmat că îşi va încheia cariera la McLaren, iar presa internaţională a speculat că britanicii sunt pregătiţi să-i ofere un nou contract până în 2017.

Cu toate acestea, campionul mondial din sezonul 2009 susţine că nu ar avea niciun sens să semneze un contract pe termen lung cu McLaren, întrucât preferă să aibă permanent libertatea de a alege.

"Pentru mine nu are sens să semnez un contract pe termen lung. Nu ştiu cum mă voi simţi peste câţiva ani. Nu mă pot imagina pilotând la 40 de ani, vreau doar să pilotez atât de mult cât pot câştiga. Nu am avut nicio discuţie despre viitorul meu. McLaren are o opţiune pentru mine pentru anul viitor, asta e tot ce ştiu. Mulţi dintre colegii mei nu ezită să-şi asigure viitorul pe termen lung, dar îmi place că viitorul meu să fie deschis", a declarat britanicul.

Button face referire la Sebastian Vettel, care şi-a prelungit contractul cu Red Bull până în 2014, dar şi la Fernando Alonso, care va rămâne la Ferrari până în 2016.

Pe de altă parte, Button consideră că şi-a îndeplinit principala misiune în lumea Formulei 1 după ce şi-a adjudecat titlul mondial în 2009. "Pare că a fost ieri. Dacă nu aş mai câştiga niciun titlu cu siguranţă nu aş părăsi Formula 1 gândindu-mă că am ratat ceva. Dar foamea pentru victorie nu dispare atât de uşor. Mă voi opri când voi fi plictisit să merg în curcuri sau dacă nu sunt suficient de rapid", a mai precizat el.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ecclestone: "Hamilton pilotează în stilul lui Ayrton Senna"

Lewis Hamilton s-a aflat sub un cor de critici după prestaţiile de la Monaco şi Montreal, când a fost implicat în numeroase accidente cu rivalii săi, cele mai importante fiind cele cu Felipe Massa, Pastor Maldonado, Mark Webber şi Jenson Button.

Cu toate acestea, Bernie Ecclestone, deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1, a sărit în apăsarea fostului campion mondial, despre care nu ezită să afirme că are un stil de pilotaj asemănător cu cel al regretatului Ayrton Senna.

"Oamenii au greşit criticându-l pe Lewis. Cu toţii vrem să vedem piloţi combativi. Dacă analizăm ce s-a întâmplat şi ce performanţe au obţinut alţi piloţi, Hamilton apare foarte bine (n.r - în statistică), la fel ca Sebastian Vettel şi Jenson Button. Aşa că lăsaţi-l să fie combativ, pentru că asta fac oamenii ca el. Am fost un foarte bun prieten al lui Senna şi, dacă ne uitam la ce a făcut el, şi el a fost un pilot combativ, iar piloţii au trebuit să se dea din calea lui."

"Poate că Hamilton a făcut una sau două manevre suspencte, dar la fel au procedat mulţi alţi piloţi şi nimeni nu este interesat de ce se întâmplă în restul plutonului. Aşa a fost întotdeauna. Am văzut mulţi piloţi combativi în Canada, iar Button a făcut o treabă super. Asta vor fanii să vadă", a declarat deţinătorul drepturilor comerciale ale Formulei 1 în cadrul unui interviu acordat publicaţiei britanice The Independent.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 20 Jun 2011, 16:56

McLaren îi va prelungi contractul lui Button pentru 2012!

Jenson Button are contract cu McLaren Mercedes până la sfârşitul acestui sezon competiţional, însă echipa britanică are opţiunea de a-i prelungi unilateral înţelegerea până la finalul lui 2012.

În contextul în care presa internaţională a dezvăluit că Ferrari este interesată de serviciile sale, McLaren se grăbeşte să-i prelungească înţelegerea şi este dispusă să-i ofere inclusiv o mărire de salariu, potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţiile Autosport şi BBC Sport.

Motivul pentru care McLaren se oferă să-i mărească salariul lui Button în ciuda faptului că îl poate obliga pe fostul campion mondial să rămână la echipa în actualele condiţii este oferirea unei înţelegeri pe mai mult de un an, astfel încât Button să rămână la echipa şi după 2012.

McLaren încearcă astfel să evite potenţiala plecare a pilotului la una dintre echipele rivale în sezonul 2013, atunci când Ferrari va avea un loc liber pe postul ocupat în prezent de Felipe Massa, în timp ce Red Bull Racing ar putea fi de asemenea o opţiune tentantă pentru britanic.

Pe de altă parte, situaţia în care se află McLaren a dat naştere unei noi serii de speculaţii, potrivit cărora Nico Rosberg, în prezent coechipierului lui Michael Schumacher la Mercedes GP, şi-a arătat disponibilitatea de a semna cu McLaren pentru 2012, în ciuda faptului că germanul este sub contract cu echipa condusă de Ross Brawn până la finalul anului viitor.

McLaren a refuzat să comenteze informaţiile, în timp ce Richard Goddard, managerul lui Button, nu a putut fi contactat.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hamilton crede că ar fi competitiv în orice competiţie de motorsport!

Lewis Hamilton a participat recent la un test în Campionatul Nord-American de Turisme (NASCAR) organizat de Mobil 1, unul dintre partenerii tradiţionali ai echipei McLaren, în cadrul căruia a avut oportunitatea de a testa în premieră un Chevrolet Impala.

Chiar dacă monoposturile de Formula 1 sunt mult mai complexe decât maşinile care concurează în turisme, fostul campion mondial admite că nu a fost deloc uşor să se acomodeze la particularităţile din NASCAR.

"Nu este niciodată uşor să pilotezi o astfel de maşină. Cred că există o anumită metodă în care trebuie să pilotezi un monopost de F1 pentru a folosi toată forţa de apăsare aerodinamică şi aderenţa pe care o ai, pe când cu o maşină de tuirisme vrei în primul rând aderenţă mecanică. Dar a fost foarte interesant să folosesc un schimbător de viteze real pentru a avea cuplu. Am avut o putere şi frâne grozave. La început mi s-a spus 'probabil că nu te vei bucura prea mult de asta', dar am zâmbit tot timpul", a declarat britanicul în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Automarket.ro.

Hamilton a fost aspru criticat pentru agresivitatea de care a dat dovadă în ultimele curse şi crede că stilul său de pilotaj s-ar potrivi cerinţelor din NASCAR, o competiţie în care duelurile roată la roată sunt mult mai frecvente.

"Asta este o întrebare foarte dificilă! Cred că stilul meu de pilotaj se potriveşte pentru orice am în minte, aşa că nu ştiu. Ei bine, cred că aş fi competitiv în orice competiţie aş concura!", a mai precizat el.

Chiar dacă maşinile din NASCAR diferă fundamental faţă de cele din Formula 1, există anumite puncte comune care trebuie respectate pentru a obţine cele mai bune rezultate. Unul dintre ele este consumul de carburant şi, implicit, uleiul de motor utilizat, aşa cum explică Indy Lall, managerul echipei de teste de la McLaren.

"Economia de combustibil este un factor major în zilele noastre. Dacă faci economie de carburant vei avea beneficii, pentru că vei transporta mult mai puţin decât rivalii tăi. Este un avantaj major care se obţine în parteneriat strâns cu Mobil 1. Cu uleiurile de motor pe care le avem totul depinde să ne asigurăm că avem cantitatea minimă în motor. Uleiul îl face foarte durabil, pentru că în principiu cu cât motorul funcţionează cu fricţiune minimă cu atât mai bine. Aceasta este tehnologia de înaltă clasă pentru motor şi cutie de viteza", a explicat Lall .
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 22 Jun 2011, 18:53

McLaren: "Scopul introducerii motoarelor în patru cilindri nu a fost atins"!

Comisia Formulei 1 va decide miercuri la Londra dacă va anula propunerea FIA privind trecerea la motoare turbo în patru cilindri de 1.6 litri, în condiţiile în care Bernie Ecclestone face numeroase presiuni în acest sens.

Britanicul i-a atras de partea sa pe cei de la Ferrari, care ameninţă cu retragerea din F1 dacă nu se păstrează actualul regulament, dar şi pe cei de la Mercedes şi Cosworth. Ultimii pe lista celor care solicită renunţarea la acest tip de unităţi sunt cei de la McLaren, care consideră că scopul iniţial de a atrage mai mulţi constructori în Formula 1 nu a fost atins.

"Personal, cred că trebuie să ajungem la un compromis. Intenţia formulei pentru 2013 a fost să vedem dacă am putea atrage mai mulţi constructori, dar în mare măsură nu am reuşit. Dacă ar fi fost decizia mea, probabil aş fi mers pe un motor V6 turbo", a declarat Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren.

Formula 1 nu a câştigat niciun alt constructor prin anunţarea trecerii la motoare în patru cilindri, iar Lotus, Infiniti, Lada şi Marussia s-au alăturat competiţiei în calitate de sponsori, nu de furnizori de motoare.

Ecclestone va încerca să blocheze trecerea la motoare în patru cilindri susţinând că FIA nu avea dreptul de a modifica regulamentul tehnic fără aprobarea Comisiei Formulei 1.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hamilton, convins că McLaren deţine cel mai rapid monopost!

Lewis Hamilton priveşte cu încredere spre Marele Premiu al Europei, întrucât speră să treacă peste dezamăgirile suferite în cursele de la Monte Carlo şi Montreal şi să obţină un rezultat pozitiv.

Pilotul echipei McLaren a terminat doar pe locul şase la Monaco şi a abandonat în Canada, ieşind în evidenţă atât prin declaraţiile făcute la finalul curselor, cât şi prin duelurile în care a fost implicat.

"Pentru mine, Valencia va fi un weekend de consolidare după două rezultate dezamăgitoare la Monaco şi în Canada. Acele două curse au fost frustrante pentru mine pentru că am demonstrat că suntem capabili să le câştigăm pe amândouă, dar eu am obţinut doar opt puncte. Întotdeauna am mers bine la Valencia şi am terminat fiecare cursă pe locul doi, pentru că îmi place să atac. Este un circuit dificil, dar sunt dornic să revin pe icrcuit şi să câştig puncte", a declarat britanicul.

Hamilton este impulsionat înaintea weekendului şi de prestaţiile coechipierului său Jenson Button, care în opinia sa au demonstrat că McLaren deţine cel mai rapid monopost în ritm de cursă.

"Am avut cea mai rapidă maşina în ultimele trei curse şi asta este foarte încurajator, pentru că ştiu că ar trebui să fiu capabil să termin în frunte", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 27 Jun 2011, 13:52

Hamilton: "Lupta pentru titlu s-a încheiat"

Lewis Hamilton a încheiat doar pe locul patru Marele Premiu al Europei după ce pierduse iniţial două poziţii la start şi are de recuperat un deficit de 89 de puncte comparativ cu liderul Sebastian Vettel.

Pilotul echipei McLaren a fost foarte abătut la finalul cursei şi a afirmat că nu mai are practic nicio şansă la titlul mondial.

"Cred că s-a terminat. În termeni de campionat aproape că s-a terminat. Sincer, nu am fost atât de rapizi precum Ferrari. Chiar dacă aş fi fost în faţa lor (n.r - după start) m-aş fi chinuit să rămân în frunte. Se pare că am făcut un pas înapoi în termeni de performanţă sau ceilalţi au făcut un pas înainte", a declarat britanicul la finalul cursei.

În următoarea etapă, Hamilton va concura în faţa propriilor suporteri la Silverstone, însă a exclus posibilitatea de a lupta pentru victorie şi crede că McLaren va înregistra un nou regres din cauza noilor limitări ale regulamentului tehnic.

"Aştept cu nerăbdare să-i văd pe fani pentru că este grozav să fii în propria ţară. Dar nu suntem suficient de rapizi pentru a câştiga acolo şi cred că cu nouă schimbare de regulament vom face un nou pas înapoi. Cred că suntem deficitari la forţa de apăsare aerodinamică, pentru că nu am avut niciun update în ultimele săptămâni. De fapt, am avut un upgrade la aripa faţă, dar ne-am chinuit foarte mult cu forţa de apăsare aerodinamică pe spate. Cred că ne vom chinui foarte mult în următoarea cursă", a adăugat el.

Cu toate acestea, în stilul său caracteristic, Hamilton a revenit asupra declaraţiilor luni dimineaţă, anunţându-i pe fani că nu va renunţa niciodată la luptă pentru titlu.

"Le transmit tuturor fanilor să ignore ce citesc astăzi în ziare. Echipa mea nu va renunţa niciodată şi nici eu nu voi renunţa niciodată. Aştept cu nerăbdare Silverstone, iar sprijinul vostru va face diferenţă. Acum plec la fabrică să fac tot ce pot împreună cu echipa", a precizat el pe reţeaua de socializare Twitter.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 29 Jun 2011, 17:50

Hamilton mizează pe o victorie la Silverstone!

Lewis Hamilton şi Jenson Button sunt singurii piloţi care au reuşit să oprească o dominaţie totală din partea lui Sebastian Vettel în acest sezon, iar britanicii privesc cu încredere spre etapa de la Silverstone.

Hamilton consideră că McLaren ar putea termina chiar pe primele două poziţii, în ciuda performanţelor obţinute de Red Bull Racing în prima parte a acestui sezon.

"Ştim care sunt adversarii, dar nimic nu este imposibil. Vrem cu adevărat să terminăm pe primele două locuri, cred că asta ar mulţumi fanii britanici. Ar fi foarte special pentru noi", a declarat el. Button preferă însă să rămână mai precaut şi afirma că un obiectiv mai realist este clasarea pe podiumul de premiere. "Întotdeauna vrei să te descurci bine în faţa propriilor suporteri. Anul trecut au fost şepci roşii cu McLaren peste tot şi a fost emoţionant. A fost grozav să vedem sprijinul şi întotdeauna vrei să te descurci bine în faţa propriilor fani. Sperăm ca în acest an să terminăm pe podium", a precizat fostul campion mondial.

La finalul cursei de la Valencia, Hamilton a mărturisit că nu mai are aproape nicio şansă la titlu, însă britanicul şi-a schimbat radical opinia în numai câteva zile, considerând că în a doua parte a sezonului se pot întâmpla numeroase surprize.

"Nu se termină până când nu se termină. Ajungem abia la jumătatea sezonului şi dacă am câştiga toate celelalte curse atunci putem câştiga titlul. Diferenţa este încă mare, dar nimic nu este imposibil", a precizat Hamilton.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 01 Jul 2011, 15:31

Button refuză începerea negocierilor pentru noul contract cu McLaren!

Contractul lui Jenson Button cu McLaren expiră la sfârşitul acestui sezon, însă McLaren are opţiunea de a-i prelungi unilateral înţelegerea pentru 2012. Echipa britanică finalizează în prezent o ofertă mai bună din punct de vedere financiar pentru fostul campion mondial, cu condiţia ca acesta să semneze un contract pentru mai mulţi ani.

Totuşi, britanicul susţine că nu este pregătit să demareze negocierile cu actuala sa echipă. "Nu vreau să mă gândesc la viitor, pentru că încă mă bucur de prezent. Mă bucur foarte mult să lucrez cu McLaren", a declarat el la finalul unui eveniment de marketing de la Budapesta.

Anterior, presa internaţională a speculat că Button este în atenţia celor de la Ferrari, însă pilotul neagă această posibilitate, chiar dacă admite că ar vrea să fie coechipierul lui Fernando Alonso. Întrebat cu cine ar vrea să împartă garajul, el a replicat: "Ayrton Senna. Dar şi cu Alonso, deşi nu cred că asta se va întâmpla. Nu am vorbit niciodată cu Ferrari despre un contract", a adăugat el.

După retragerea din Formula 1, Button se gândeşte la o scurtă carieră în DTM sau V8 Australia, însă nu exclude nici varianta de a deveni manager de piloţi.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 05 Jul 2011, 19:46

Paffett, pilot de rezervă la McLaren până în 2012!

McLaren Mercedes va continua să mizeze pe aportul lui Gary Paffett şi în sezonul 2012 al Formulei 1, după ce britanicii au confirmat că i-au prelungit contractul de pilot de rezervă.

Decizia a fost luată ca urmare a influenţei pe care acesta a avut-o în privinţa dezvoltării monopostului pe parcursul ultimilor ani, chiar dacă până în prezent nu a avut ocazia să debuteze în Formula 1.

"Sunt extrem de mulţumit că mi-am înnoit relaţia cu McLaren. Aşa cum ştie toată lumea, succesul în Formula 1 se dezvoltă pe baza punctelor forte şi a duratei relaţiilor. Fac parte din această echipă de peste cinci ani şi este locul în care mă simt confortabil. Sunt mândru că contribuţia mea a permis echipei să rămână o forţă a Formulei 1 şi cred că vom continua să creştem în viitor", a declarat el.

Paffett este pilot de rezervă la McLaren din 2005, iar recent şi-a prelungit pe termen lung contractul cu Mercedes pentru participarea în Campionatul German de Turisme.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Next

Return to Arhiva