[F1] Mercedes GP

Lock-on

Re: [F1] Mercedes GP

Postby Patryck_SmackDown » 09 Nov 2011, 19:25

Schumacher şi-a prelungit contractul cu Mercedes GP pentru 2013!

Publicaţia germană Sport Bild susţine în ediţia de miercuri că Michael Schumacher îşi va prelungi revenirea în Formula 1 după ce a semnat un nou contract cu Mercedes GP valabil pentru sezonul 2013.

Actuala înţelegere a germanului cu echipa urmează să expire la finalul sezonului 2012, în condiţiile în care oficialii Mercedes GP au insistat în ultima perioadă că doresc să-l convingă pe septuplul campion mondial să rămână peste termenul de trei ani stabilit iniţial.

Chiar dacă Schumacher a admis într-un interviu recent că vrea să rămână pe termen lung la Mercedes, informaţiile publicate de Sport Bild trebuie privite cu precauţie, în condiţiile în care pilotul german a insistat că va lua o decizie în privinţa sezonului 2013 numai în funcţie de rezultatele pe care le va obţine anul viitor.

"Am demonstrat că în ritm de cursă pot fi mai rapid decât coechipierul meu Nico Rosberg. În ansamblu, suntem pe drumul cel bun. Este puţin probabil ca în 2012 să fim în poziţia de a lupta pentru titlu, pentru că în primul rând trebuie să construim fundaţia pe care să o utilizăm în 2013", a declarat recent Schumacher.

În cazul în care informaţiile sunt reale, Mercedes GP trebuie să-l mai convingă pe Nico Rosberg să semneze prelungirea contractului scadent de asemenea în 2012.

Mercedes GP nu a comentat informaţiile publicate de Sport Bild.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

User Title: Il Principino

Postby Patryck_SmackDown » 25 Nov 2011, 13:00

Schumacher va decide în vara anului viitor dacă rămâne la Mercedes!

Actualul contract al lui Michael Schumacher cu Mercedes GP expiră la sfârşitul sezonului 2012, iar coechipierul său Nico Rosberg a semnat deja o înţelegere şi pentru 2013.

Anterior, septuplul campion mondial a admis că nu este încă pregătit să decidă dacă îşi va prelungi revenirea în Formula 1, iar şeful Ross Brawn a dezvăluit că o hotărâre finală va fi luată abia la jumătatea anului viitor.

"Contractul include încă un sezon, dar este evident că dacă amândoi vom avea un sezon bun, atât echipa, cât şi Schumacher, de ce să nu continuăm pentru încă un an? Totul depinde de 2012. La jumătatea sezonului viitor vom lua o decizie colectivă. Sunt foarte calm. Avem planuri în acest moment şi nu cred că se gândeşte să plece în altă parte", a declarat britanicul pentru publicaţia Autosprint.

Mercedes GP va termina sezonul 2011 pe locul patru în clasamentul constructorilor fără să obţină niciun podium, iar Brawn a admis că echipa trebuie să înregistreze progrese semnificative în perspectiva sezonului următor.

"În a doua jumătate a sezonului am extras tot ce se putea extrage din maşină. Echipa s-a descurcat foarte bine, la fel şi piloţii. Nu avem încă un monopost suficient de bun, dar îmbunătăţim. Nu spun că suntem mulţumiţi de rezultatele de până acum, pentru că nu suntem suficient de competitivi pentru a termina cu regularitate pe podium sau pentru a ne descurca chiar şi mai bine. Trebuie să îmbunătăţim performanţa, dar ca echipă suntem de clasa mondială", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 08 Dec 2011, 14:28

Rosberg, convins că va câştiga curse în 2012!

Nico Rosberg şi-a prelungit în luna noiembrie contractul cu Mercedes şi pentru sezonul 2013, în ciuda rezultatelor mai degrabă modeste înregistrate pe parcursul acestui sezon.

Germanul nu a terminat niciodată mai sus de locul cinci, însă este încrezător că Mercedes îi va furniza anul viitor un monopost cu care să poată lupta pentru victorii.

"Am decis să rămân pentru că sunt sigur că situaţia se va schimba. Mercedes face tot posibilul pentru a crea o structură câştigătoare. Ross Brawn mi-a spus că Aldo Costa este grozav şi că şi ceilalţi tehnicieni sunt foarte buni. Aproape toţi prietenii mei sunt italieni, susţin Ferrari şi mă întreabă când voi pilota monopostul roşu. Dar nu mă îndrept spre asta, pentru că sunt german şi cel mai grozav lucru este să pilotez pentru Mercedes. Pur şi simplu duc lipsa unui monopost capabil de victorii, dar sunt sigur că îl voi avea în 2012. Aştept cu nerăbdare", a declarat el pentru publicaţia italiană Gazzetta dello Sport.

În plus, Rosberg susţine că se înţelege foarte bine cu Michael Schumacher, în ciuda reputaţiei pe care o are septuplul campion mondial în gestionarea relaţiilor cu coechipierii săi şi, mai ales, după ce a fost învins de acesta în 2011.

"Am fost surprins să-l înving, dar mă aşteptam să mă descurc bine. Ştiam că va fi foarte dificil să-l înving şi de aceea sunt fericit că am reuşit să fac asta şi anul trecut, şi în acest an. Când îi pun o întrebare nu mă minte niciodată. Pot lucra cu el. Asta a fost o surpriză plăcută după ce am auzit atât de multe zvonuri. Pe circuit am aceleaşi oportunităţi ca şi el. Sunt norocos, pentru că mă aşteptam la ce era mai rău, având în vedere că Schumacher şi Brawn au lucrat împreună toată viaţa. Dar Brawn este echidistant şi un excelent punct de referinţă pentru mine", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 15 Dec 2011, 16:23

Schumacher, afectat de interzicerea testelor în Formula 1!

Michael Schumacher nu a reuşit să impresioneze în cei doi ani de la revenirea în Formula 1, iar pilotul echipei Mercedes GP nu a reuşit încă să termine pe podium.

Unele dintre cele mai vehiculate motive sunt performantele modeste ale monopostului Mercedes GP şi vârsta înaintată a pilotului german, însă Schumacher a admis că principala explicaţie este legată de interzicerea testelor în Formula 1 în tiompul sezonului.

"Unii au pus la îndoială bună dispoziţie. Ar fi bine dacă cei din exterior nu ar mai face presupuneri fără să cunoască faptele. M-am gândit că aş putea fi pe podium de cel puţin două ori. Trebuie să muncim împreună pentru a îmbunătăţi rezultatele, dar nu ne temem de asta. În Formula 1 nu există minuni. În trecut făceam foarte multe teste. Astăzi nu, aşa că am avut ceva probleme cu pneurile. Anterior mă prezentam la o cursă ştiind ce urma să se întâmple. Acum testele nu vin până vineri şi încă mă obişnuiesc cu acest sistem", a declarat germanul pentru publicaţia italiană Corriere della Sera.

Schumacher s-a remarcat pe parcursul carierei prin modul în care dezvoltă monopostul Ferrari în numeroase sesiuni de teste din timpul sezonului.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 22 Dec 2011, 15:43

Alguersuari, pilot de rezervă la Mercedes în 2012?

Toro Rosso a renunţat în mod surprinzător la serviciile lui Jaime Alguersuari în perspectiva sesonului 2012, preferând în schimb o linie de piloţi formată din Daniel Ricciardo şi Jean-Eric Vergne.

Spaniolul are opţiuni limitate pentru sezonul viitor, întrucât Hispania Racing a exclus varianta de a-l angaja, iar Williams, cealaltă echipă care mai are un loc disponibil pentru anul viitor, are deja candidaţi importanţi, printre care se numără Adrian Sutil, Rubens Barrichello sau Bruno Senna.

De aceea, unica alternativă a lui Alguersuari pentru a rămâne în Formula 1 este un post de pilot de rezervă, iar publicaţia spaniolă AS susţine că Mercedes AMG s-a arătat interesată de serviciile sale. Echipa germana a utilizat sporadic piloţi de rezervă, însă interesul pentru Alguersuari ar putea fi justificat şi de planurile de viitor ale echipei.

În cazul în care Michael Schumacher se va retrage din Formula 1 la sfârşitul sezonului următor, Mercedes AMG ar putea alege să-l promoveze pe Alguersuari drept noul coechipier al lui Nico Rosberg, dacă alţi piloţi de top nu vor fi disponibili în acel moment.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 04 Jan 2012, 13:47

Rosberg: "Amânarea lansării noului monopost este un compromis"

Mercedes AMG a anunţat la finalul anului trecut că nu va participa cu noul monopost pentru sezonul 2012 în prima sesiune de teste din această iarnă, programată în perioada 7-10 februarie pe circuitul de la Jerez.

Chiar dacă McLaren şi Ferrari au anunţat deja că vor lansa noile monoposturi la timp pentru aceste teste, iar Red Bull Racing intenţionează să facă acelaşi lucru, Nico Rosberg crede că echipa sa a preferat să facă un compromis între testarea monopostului şi dezvoltarea corespunzătoare a acestuia.

"Este pur şi simplu alegerea pe care au făcut-o şi sunt mulţumit cu asta. Este compromisul între testarea suficient de timpurile şi timpul de dezoltare. Iar ei trebuie să găsească o cale de mijloc şi au decis ca acesta este cel mai bun lucru", a declarat germanul.

Rosberg anticipează că acest lucru nu va genera probleme de performanţă în prima parte a sezonului, în special datorită sosirii în cadrul echipei a doi tehnicieni experimentaţi, Aldo Costa şi Geoff Willis.

"În acest an (n.r - 2011) nu am fi reuşit să facem prima cursă dacă am fi rulat monopostul atât de târziu, dar în modul în care este optimizată fabrica acum sunt încrezător că putem să reuşim şi că monopostul poate concura în regim de cursă la scurt timp după primul test. Sunt doar câteva mici lucruri care trebuie rezolvate. Asta demonstrează deja că echipa este mult îmbunătăţită", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 17 Jan 2012, 12:19

Mercedes lucrează la un sistem de ajustare al gărzii la sol!

Mercedes AMG a devenit a treia echipă despre care se vechiculează că dezvoltă un sistem de ajustare pentru gardă la sol, care permite menţinerea echilibrului monopostului chiar şi în momentele de frânare.

Inovaţia a ieşit la iveală cu numai o săptămână în urmă, când presa a relatat că Lotus, echipa care a concurat până anul trecut sub numele Renault, va utiliza un astfel de sistem pentru sezonul 2012. Ulterior, au apărut informaţii potrivit cărora Ferrari a notificat deja FIA de dezvoltarea unui sistem similar, aşteptând un răspuns din partea oficialilor în privinţa legalităţii acestuia.

Publicaţia Gazzetta dello Sport anunţă în ediţia de luni ca Mercedes AMG lucrează la un sistem asemănător, iar echipa germană este aparent avantajată de faptul că a decis să nu participe la prima sesiune de teste de la Valencia din 7-10 februarie. Astfel, inginerii Mercedes au la dispoziţie două săptămâni suplimentare pentru a integra noua tehnologie pe monopostul din acest an, ceea ce teoretic le poate oferi un avantaj comparativ cu echipele rivale.

De asemenea, se speculează că Red Bull Racing a intenţionat să introducă un sistem similar încă din sezonul 2010, însă directorul tehnic Adrian Newey a renunţat în cele din urmă la această variantă.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Previous

Return to Arhiva