[F1] Mercedes GP

Lock-on

[F1] Mercedes GP

Postby AleXXander » 10 Apr 2011, 12:17

Image

ImageImage

Image
"nu e loc mai bun decat sufletul tau, ma linistesti cand o duc rau." Vescan
AleXXander
"11"

User Title: GOD

Re: [F1] Mercedes GP

Postby Patryck_SmackDown » 01 Jun 2011, 22:15

.................................... Rosberg îşi va prelungi contractul cu Mercedes până în 2016

Nico Rosberg este foarte aproape să-şi asigure viitorul în Formula 1 prin prelungirea actualului contract cu Mercedes GP, care expiră la finalul sezonului 2012.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Sport Bild, Rosberg a ajuns la un acord pentru prelungirea contractului cu Mercedes GP până la sfârşitul sezonului 2016. Valoarea totală a noului contract este de aproximativ 80 de milioane de euro, în condiţiile în care salariul său va creşte cu 10% în fiecare sezon.

Niciuna dintre cele două părţi nu a confirmat înţelegerea, însă pe de altă parte nici nu au infirmat speculaţiile. "Contez că va fi alături de noi şi în 2012 şi, dacă depinde de mine, mult mai mult de atât", a declarat Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes GP.

La rândul său, Rosberg a confirmat că îşi doreşte să aibă succes la Mercedes GP. "Tot ce pot să spun este că sunt foarte fericit unde sunt. Visul meu rămâne să am succes la Săgeţile Argintii", a precizat el.

Rosberg este considerat unul dintre cei mai talentaţi piloţi din Formula 1, însă germanul nu a obţinut până în prezent nicio victorie în Marele Circ. Dacă informaţiile se vor confirma, germanul va deveni al treilea pilot de calibru care îşi prelungeşte contractul pentru cel puţin încă trei ani, după Sebastian Vettel (la Red Bull până în 2014) şi Fernnado Alonso (la Ferrari până în 2016).

Contractul coechipierului său Michael Schumacher urmează să expire la finalul anului viitor.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

User Title: Il Principino

Postby Patryck_SmackDown » 15 Jun 2011, 19:12

...........................Schumacher, în cea mai bună formă la Montreal

Michael Schumacher a fost la un pas să termine pe podium Marele Premiu al Canadei după ce a concurat temporar chiar şi pe locul doi, însă în cele din urmă a fost nevoit să se mulţumească doar cu locul patru după ce a fost depăşit de Jenson Button şi Mark Webber.

Totuşi, Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes, a lăudat prestaţia germanului şi crede că acesta a demonstrat că este în continuare în cea mai bună formă, în ciuda vârstei înaintate.

"Asta se întâmplă în sport, lucrurile se pot schimba foarte rapid. Până la urmă ai nevoie de rezultate, iar cel de aici a fost unul foarte respectabil. Echipa noastră este calmă, stăm împreună şi ne ajutăm unul pe altul. Acesta a fost Schumacher în cea mai bună formă. Asta demonstrează că poate face treaba şi că dacă îi oferim monopostul potrivit va furniza rezultate", a declarat germanul.

Între timp, presa internaţională a început să speculeze că septuplul campion mondial se gândeşte să-şi prelungească contractul cu Mercedes GP după 2012, întrucât a afirmat că va avea nevoie de mai mult de trei ani pentru a se reacomoda cu Formula 1. Totuşi, germanul insistă că nu a luat încă nicio decizie în acest sens.

"Am auzit speculaţiile şi cum au fost interpretate comentariile mele. Dar nu acesta a fost înţelesul comentariilor mele. Am spus că avem o înţelegere pe trei ani, iar la momentul potrivit vom vorbi despre ce vom face în viitor", a explicat Schumacher.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 22 Jun 2011, 18:53

Schumacher, dezamăgit de debutul de sezon!

După sezonul de tranziţie de la Brawn GP către Mercedes GP în 2010, echipa cu sediul la Brackley şi-a trasat câteva obiective majore pentru acest an, printre acestea numărându-se şi obţinerea de victorii.

Cu toate acestea, un monopost deficitar la multe capitole i-a împiedicat pe Michael Schumacher şi Nico Rosberg să termine pe podium, iar septuplul campion mondial a admis că lucrurile au decurs mult mai prost decât se aştepta.

"În ansamblu, este evident că sezonul scurs până acum a mers mai prost decât am fi sperat noi toţi. De fapt, dacă luăm în considerare încheierea pozitivă a testelor de iarnă, este mai rău decât ne aşteptam", a declarat germanul, referindu-se la revirimentul de care a beneficiat Mercedes GP în ultima sesiune de teste premergătoare noului sezon.

Schumacher a evidenţiat şi unul dintre motivele principale pentru care Mercedes GP nu a fost capabilă să înregistreze progrese semnificative pe parcursul sezonului: s-a bazat pe rezolvarea mai multor deficiente simultan, în loc să se concentreze pe fiecare problemă în parte.

"Faptul că am muncit simultan în mai multe zone (n.r - asta a mers greşit). Atât timp cât ne temem de rezolvarea acestor probleme, dezvoltarea proiectului suferă din când în când. Partea pozitivă este că de data aceasta am fost capabili să profităm de experienţa şi cunoştinţele de acum (n.r - si sa le transferăm) către anul viitor. De fapt, sunt încrezător că vom face câţiva paşi buni înainte în restul acestui an. Avem mult de muncă, dar suntem pregătiţi. Toată atenţia noastră se concentrează pe construcţia echipei. Pe asta ne concentrăm acum, fără excepţie şi fără limitări", a mai precizat el în cadrul unui interviu acordat publicaţiei italiene Autosprint.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 27 Jun 2011, 13:51

Schumacher acceptă vinovăţia pentru accident!

Michael Schumacher a plecat de pe locul opt în Marele Premiu al Europei şi avea ca obiectiv să obţină o clasare în puncte, însă speranţele sale s-au năruit după primul schimb de pneuri.

La revenirea pe traseu, pilotul echipei Mercedes GP a avut un contact cu Vitaly Petrov în urma căruia şi-a deterioarat aripa faţă. Nevoit să revină la boxe pentru înlocuirea componentei, germanul a coborât până pe locul 22 în clasament, iar în ccele din urmă a terminat cursa pe 17. El a admis că poartă întreaga responsabilitate pentru producerea accidentului.

"Nu a fost o cursă prea satisfăcătoare pentru mine. Rezultatul s-a decis după turul 15, când am 'alunecat' în Petrov şi am pierdut punctele pe care le-aş fi putut obţine. Ritmul nostru de cursă ar fi trebuit să ne permită să terminăm în jurul poziţiei de start, dar asta este doar o speculaţie."

"L-am văzut foarte târziu pe Petrov, am fost conştient că vine şi am încercat să frânez cât mai târziu posibil şi să abordez virajul alături de el. Dar când am vrut să mă retrag, am blocat rotile fată şi am 'alunecat' în el, ceea ce evident a fost greşeala mea. Din acel moment cursa era terminată şi a trebuit doar să trec cu maşina de linia de sosire", a declarat Schumacher în cadrul unui comunicat de presă.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 28 Jun 2011, 11:46

Contractul lui Schumacher cu Mercedes GP expiră la finalul sezonului!

Michael Schumacher a revenit în Formula 1 anul trecut după o absenţă de trei sezoane la Mercedes GP, iar cele două părţi au afirmat că înţelegerea este valabilă timp de trei ani, până la finalul lui 2012.

Cu toate acestea, în mod surprinzător, presa internaţională a dezvăluit la Valencia că, în realitate, contractul lui Schumacher cu Mercedes GP expiră la finalul sezonului 2011, una dintre părţi având opţiunea de a prelungi unilateral înţelegerea pentru 2012.

Înaintea cursei de duminică, Ross Brawn, şeful Mercedes GP, a confirmat informaţiile în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune BBC, dezvăluind şi cine are opţiunea de prelungire a contractului. "Michael", a precizat britanicul.

Informaţia a condus imediat la speculaţii potrivit cărora Schumacher ar putea alege să se retragă din Formula 1 chiar la finalul acestui an, însă Norbert Haug, directorul Mercedes Motorsport, a exclus această ipoteză. "Schumacher spune că are un contract pe trei ani. Până atunci nu ne gândim nicidecum la ce se va întâmpla ulterior", a precizat germanul.

Schumacher a avut parte de o revenire lipsită de rezultate promiţătoare, iar cea mai bună performanţă a fost locul patru obţinut în Marele Premiu al Canadei.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 01 Jul 2011, 22:54

Rosberg sugerează că va rămâne la Mercedes GP în 2012!

Mercedes GP se află la cel de-al doilea sezon în Formula 1 după preluarea campioanei mondiale Brawn GP, însă echipa nu deţine încă un monopost capabil să lupte pentru victorii.

Acest lucru începe să-l deranjeze pe Nico Rosberg, care a plecat de la Williams tocmai cu scopul de a câştiga curse, însă germanul insistă că cel puţin în acest moment nu se gândeşte să părăsească echipa condusă de Ross Brawn.

"Am oportunitatea fantastică de a ajuta echipa şi nu aş spune niciodată că nu mă simt confortabil aici, mai ales că există un grup grozav de oameni, aşa că sunt într-o situaţie plăcută să fac parte din acest proiect. Dar bineînţeles că sunt un pilot de curse şi mai presus de toate vreau să câştig curse. Nu aş spune că aştept cu nerăbdare, dar sper să se întâmple curând şi de aceea forţez puternic acum, ca întotdeauna", a declarat el în cadrul unui amplu interviu acordat publicaţiei Autosport.

Presa internaţională speculează că McLaren, Ferrari şi Red Bull au început deja să se intereseze de situaţia lui Rosberg în perspectiva unui viitor contract, însă germanul susţine că nu a purtat discuţii în această direcţie.

"Este evident că există un interes din partea echipelor de top, ceea ce este bine pentru cariera mea. Dar asta este tot pentru moment. Nimic mai mult", a adăugat el.

Iniţial, Mercedes GP anunţase că Rosberg a semnat un contract pe trei sezoane valabil în perioada 2010-2012, însă în ultima perioadă au ieşit la suprafaţa informaţii potrivit cărora acesta se află în aceeaşi situaţie ca şi coechipierul său Michael Schumacher: are contract până la finalul lui 2011, cu opţiune de prelungire pentru 2012.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 08 Jul 2011, 13:10

Schumacher exclude retragerea din F1 la finalul sezonului!

Mercedes GP a confirmat cu ocazia Marelui Premiu al Europei că actualul contract al lui Michael Schumacher expiră la finalul acestui sezon şi că germanul are libertatea de a alege dacă îşi va prelungi înţelegerea pentru încă un an, iar informaţia a condus inevitabil la speculaţii privind potenţiala retragere prematură a germanului.

Cu toate acestea, aflat în paddock-ul circuitului de la Silverstone, septuplul campion mondial a exclus această ipoteză şi afirmă că programul său a fost conceput încă de la început pentru o perioadă de trei ani.

"Întotdeauna am avut opţiunea de a mă opri în orice moment aş fi dorit. Dar sunt aici pentru un obiectiv fix, un program de trei ani, şi asta este tot", a declarat el pentru agenţia de presă Reuters.

Speculaţiile privind viitorul lui Schumacher au venit pe fondul rezultatelor modeste înregistrate în ultimul an şi jumătate, mai ales că germanul nu a obţinut niciun podium de la revenirea în Formula 1 după o absenţă de trei ani. El consideră că singura şansă de a termina pe podium în Anglia este ca ploaia să bulverseze complet ierarhiile.

"Pe ploaie am putea vorbi despre un podium, dar pe uscat podiumul nu ar fi la îndemâna noastră, chiar dacă am putea avea îmbunătăţiri la monopost. Aş vrea să le ofer o plăcere şi un moment bun în cursa de acasă (n.r - Mercedes GP are sediul la Brackley, Marea Britanie) acestor băieţi care muncesc din greu", a mai precizat el.

Revenirea lui Schumacher în Formula 1 a coincis cu ascensiunea fulminantă a lui Sebastian Vettel, care a cucerit deja un titlu mondial şi se îndreaptă cu paşi mari spre al doilea. Pilotul echipei Mercedes GP admite că acest lucru are ceva în comun cu perioada în care domina Formula 1 alături de Ferrari.

"Recordurile există pentru a fi bătute de oricine, iar Vettel este pe drum. Am o presimţire bună despre asta. Văzând cum se dezvoltă, are legătură cu povestea prin care am făcut populară Formula 1 în Germania, sporind interesul pentru industria sporturilor cu motor care a sprijinit aceşti tineri să aibă o şansă. El a profitat de şansă, a învăţat din orice şi este grozav să-l urmăreşti", a încheiat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 11 Jul 2011, 18:17

Schumacher: "Sunt vinovat pentru accidentul cu Kobayashi"

Michael Schumacher a terminat Marele Premiu al Marii Britanii pe locul nouă la capătul unei curse pline de evenimente. Pilotul echipei Mercedes GP a provocat un accident cu Kamui Kobayashi în urma căruia a intrat la boxe pentru înlocuirea aripii fată, iar ulterior a primit o penalizare de tip stop-and-go, în urma căreia a revenit pe circuit în a doua jumătate a clasamentului.

Cu toate acestea, el a reuşit să-şi treacă în cont două puncte şi crede că ar fi putut termina chiar pe locul patru în absenţa duelului cu pilotul Sauber.

"Nu sunt mulţumit pentru rezultatul de duminică. Cred că locul cinci sau chiar locul patru nu ar fi fost exclus datorită muncii superbe realizată de băieţii de la Brackley şi Brixworth. După ce am folosit pentru prima oară sistemul DRS în cursă, am subestimat efectul over-run în viraj, nu am frânat bine şi aşa s-a petrecut coliziunea. A fost corect să fiu penalizat, dar aş vrea să înţeleg mai bine de ce a fost un stop-and-go şi nu un drive through, pentru că cred că a fost prea dur. Oricum, partea bună este ca, pas cu pas, munca echipei da din ce în ce mai multe rezultate, iar acesta este un sentiment plăcut înaintea cursei noastre de acasă", a preiczat el, referindu-se la Marele Premiu al Germaniei de peste două săptămâni.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 13 Jul 2011, 12:10

Mercedes anunţă progrese majore cu noul sistem de evacuare!

Mercedes GP a introdus un sistem de evacuare mai lung pentru monopostul W02 în Marele Premiu al Marii Britanii, designul acestuia fiind inspirat de la cele trei echipe de top, Red Bull Racing, Ferrari şi McLaren.

Chiar dacă acest lucru nu a adus rezultate peste aşteptări în cursa de la Silverstone, şeful Ross Brawn susţine că noua componentă îşi va dovedi eficacitatea pe parcursul sezonului, întrucât aceasta poate fi îmbunătăţită permanent, mai ales după ce inerentele probleme de fiabilitate vor fi remediate.

"Suntem pe drumul cel bun cu noul sistem de evacuare. Cu sistemul pe care l-am avut înainte am explorat cea mai mare parte a potenţialului şi ne este foarte greu să facem progrese. Noul sistem de evacuare este încurajator pentru că vedem un nivel mai ridicat de potenţial decât cu precedenta versiune. Provocarea noastră este să trecem peste problemele de fiabilitate şi instalare. Schimbarea mapării sistemului nu ne-a ajutat pentru că a venit exact la jumătatea proiectului, dar în general este pozitiv", a declarat britanicul.

De asemenea, Mercedes GP pregăteşte o serie de update-uri minore care să contribuie la îmbunătăţirea generală a performantelor monopostului. Echipa a reuşit deja să treacă pe locul patru în clasamentul constructorilor prin detronarea celor de la Renault după punctele câştigate de Michael Schumacher şi Nico Rosberg la Silverstone.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 13 Jul 2011, 18:47

Brawn: "Rosberg are ceva din tinereţea lui Schumacher"

ico Rosberg a obţinut în mod constant rezultate mai bune decât coechipierul său Michael Schumacher, în ciuda vastei experienţe pe care o are septuplul campion mondial. Acest lucru a fost observat atât de fani, cât mai ales de şeful Ross Brawn, care i-a urmărit îndeaproape ascensiunea din ultimii doi ani.

Britanicul a fost alături de Schumacher într-o lungă perioadă a carierei şi susţine că unele trăsături de caracter le regăseşte acum în Rosberg.

"Uneori mă simt ca şi cum tânărul Michael Schumacher stă în faţa mea. Îşi face treaba cu o incredibilă intensitate, nu are slăbiciuni emoţionale şi este incredibil de talentat. Poate că situaţia ar fi mai uşoară pentru Schumacher dacă nu ar avea un coechipier atât de puternic. Dar amândoi pot învăţa multe lucruri unul de la celălalt şi fiecare dintre ei se ridică la înălţimea provocării", a declarat Brawn pentru publicaţia germană Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Chiar dacă nu agreează ipostaza de a fi învins cu regularitate de Rosberg, Schumacher susţine că este dedicat proiectului de trei ani pe care l-a început la Mercedes GP în sezonul precedent, motiv pentru care va rămâne alături de echipă şi anul viitor. Un anunţ oficial pe această temă va fi făcut spre finalul sezonului, potrivit declaraţiilor lui Brawn.

"El are un contract pe trei ani cu Mercedes şi suntem mulţumiţi de el. Dar dacă el simte că nu mai vrea să continue, atunci vom discuta despre asta. Nu poţi forţa pe cineva să facă ceva. Dar avem încredere în el, este o parte importantă din echipa noastră şi bineînţeles că vreau să lucrez cu el în 2012. Vom discuta împreună despre asta spre finalul sezonului", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 16 Jul 2011, 10:38

Schumacher, încrezător într-un rezultat pozitiv la Nurburgring!

După un început relativ modest de sezon, Mercedes GP a terminat cu ambii piloţi în puncte în Marele Premiu al Marii Britanii, performanţă atribuită unui nou sistem de evacuare.

Şeful Ross Brawn a dezvăluit că sistemul de evacuare va fi îmbunătăţit permanent până la finalul sezonului, motiv pentru care anticipează progrese constante, iar acest lucru îl încurajează şi pe Michael Schumacher să obţină un rezultat cât mai bun în Marele Premiu al Germaniei de la finalul săptămânii viitoare.

"Am văzut câteva îmbunătăţiri pe parcursul weekendului de la Silverstone cu noul nostru sistem de evacuare, alături de îmbunătăţiri privind gestionarea pneurilor, aşa că mergem în următorul weekend de cursă cu sentimente pozitive adăugate la spiritul nostru de luptă. Cu siguranţă vrem să le arătăm fanilor noştri cel mai înalt nivel de performanţă posibil", a declarat germanul în cadrul unui preview pentru cursa de la Nurburgring.

Coechipierul său Nico Rosberg speră ca noile upgrade-uri introduse de ingineri să permită echipei să se apropie şi mai mult de plutonul fruntaş al Formulei 1.

"Sper să putem face un nou pas înainte cu noul nostru pachet şi să micşorăm puţin diferenţa faţă de primele poziţii. Va fi interesant să pilotez în faţa publicului numeros din Germania şi sper să vadă performanţe bune din partea mea şi a monopostului nostru", a precizat el.

Mercedes GP a urcat pe locul patru în clasamentul constructorilor după cursa de la Silverstone, surclasându-i pe rivalii de la Renault.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 18 Jul 2011, 17:18

Schumacher: "Sunt implicat in multe accidente pentru ca risc pentru mult"

Michael Schumacher a avut parte de numeroase accidente in prima jumatate a acestui sezon, iar de cele mai multe ori germanul si-a deteriorat semnificativ aripa fata si fost penalizat de comisari ide cursa.

Accidentele au fost puse constant pe seama lipsei de concentrare, insa septuplul campion mondial sustine ca principala cauza este reprezentata de faptul ca trebuie sa-si asume mai multe riscuri decat alti piloti pentru a compensa performantele mai putin bune ale monopostului Mercedes GP.

"Fiecare dintre coliziunile din acest sezon a avut un motiv diferit. Nu sunt diferit si cu siguranta nu este vorba ca nu sunt concentrat. Credeti-ma, m-am gasit in cateva situatii nefericite pe care le-as fi evitat cu bucurie. Pur si simplu ma lupt cat de mult pot pentru a ajunge in frunte, iar pentru asta trebuie sa-mi asum cateva riscuri", a declarat germanul pentru publicatia Auto Motor und Sport.

Mercedes GP spera sa inregistreze progrese semnificative in urmatoarea perioada gratie unui nou sistem de evacuare introdus in premiera in Marele Premiu al Marii Britanii.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rosberg va pilota monopostul lui Fangio din 1954 pe Nordschleife!

Marele Premiu al Germaniei de pe circuitul de la Nurburgring de la sfârşitul acestei săptămâni va avea o însemnătate specială pentru Nico Rosberg, unul dintre cei doi piloţi ai echipei Mercedes GP.

Germanul va avea rara oportunitate de a pilota un monopost Mercedes W196, cu care cvintuplul campion mondial Juan Manuel Fangio a concurat în Formula 1 în sezonul 1954. Evenimentul este cu atât mai special cu cât va avea loc pe Nordschleife, circuitul cu o lungime de peste 20 de kilometri care a găzduit în trecut Marele Premiu al Germaniei şi din care se trage actualul Nurburgring.

"Să vin la Nurburgring pentru Marele Premiu al Germaniei este întotdeauna ceva special pentru mine. Există atât de multă istorie în jurul acestui circuit incredibil, în special pentru Mercedes, cu piloţi grozavi din trecut care au avut atât de mult succes pe Nurburgring şi pe legendarul Nordschleife. În acest an voi avea oportunitatea de a pilota monopostul lui Juan Manuel Fangio din 1954 pe incredibilul circuit vechi, iar asta va fi foarte special", a declarat germanul.

Cu monopostul W196, Fangio a câştigat Marele Premiu al Germaniei şi alte trei curse pe parcursul sezonului 1954.

Experienţa lui Rosberg va avea loc la numai două săptămâni după ce Fernando Alonso a pilotat monopostul Ferrari 375 cu care Scuderia a obţinut în 1951 prima victorie din istorie în Formula 1 cu ajutorul argentinianului Jose Froilan Gonzalez.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 20 Jul 2011, 08:23

Mercedes: "DRS şi Pirelli nu au contribuit decisiv la creşterea depăşirilor"

Mercedes GP a publicat marţi o analiză privind impactul noului regulament tehnic asupra numărului de depăşiri din primele nouă etape ale sezonului.

Datele primare arată o creştere semnificativă a spectacolului în acest sezon, întrucât numărul total a fost de 623 de depăşiri, în calcul fiind incluse şi depăşirile efectuate de echipele de top în faţa celor trei noi echipe din competiţie.

Aparent, introducerea sistemului Drag Reduction System (DRS), reintroducerea sistemului KERS şi utilizarea pneurilor Pirelli au contribuit semnificativ, însă o analiză detaliată arată că influenţa acestor parametri nu este atât de ridicată.

Astfel, numai 29% dintre depăşiri au fost efectuate cu ajutorul sistemului DRS, în condiţiile în care în calcul nu au fost luate şi depăşirile realizate de piloţii echipelor de top în defavoarea monoposturilor lente. În plus, numărul de depăşiri asistate de DRS a depins direct de poziţionarea zonei de activare a sistemului, fiind mai eficient acolo unde liniile drepte au fost mai lungi.

Pe de altă parte, Mercedes a dezvăluit ca 54% dintre depăşiri au avut loc într-un moment în care diferenţa de uzură dintre pneurile utilizate de cei doi piloţi implicaţi era mai mică de cinci tururi. Acest lucru demonstrează că degradarea mai rapidă a pneurilor nu a avut un efect decisiv asupra numărului de depăşiri.

În concluzie, raportul emis de Mercedes GP sugerează că DRS şi Pirelli au avut un impact pozitiv asupra spectacolului, însă nu au contribuit în mod decisiv la sporirea numărului de depăşiri.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Schumacher: "Aş vrea să văd un duel între Senna şi Fangio"

Michael Schumacher a acordat un interviu mai puţin obişnuit site-ului oficial al Formulei 1, în care a răspuns la un set de întrebări pe baza unor scenarii mai mult sau mai puţin posibile.

Chiar dacă răspunsurile sale sunt în mare parte cunoscute fanilor septulului campion mondial, acesta a făcut cu această ocazie şi câteva dezvăluiri mai puţin familiare publicului, printre care şi piloţii săi preferaţi.

Întrebat între ce doi mari piloţi din epoci diferite ale Formulei 1 ar vrea să vadă un duel pe circuit roată la roată, răspunsul germanului ar fi tranşant: "Ayrton Senna şi Juan Manuel Fangio".

Deloc surprinzător, Schumacher crede că exista loc pentru îmbunătăţiri în ceea ce priveşte regulamentul tehnic, iar când a fost întrebat care ar fi cea mai importantă noutate pentru viitorul apropiat, el a replicat: "Câteva teste în timpul sezonului ar fi mai bune pentru competiţie".

Răspunsul pilotului Mercedes GP este unul cât se poate de previzibil, în condiţiile în care acesta şi-a câştigat o bună parte din reputaţie pe seama modului în care reuşea să îmbunătăţească monopostul Ferrari pe parcursul testelor din timpul sezonului în anii 2000.

Un răspuns mai puţin anticipat a avut însă atunci când a venit vorba despre monoposturile din istorie pe care ar vrea să le piloteze. Chiar dacă Fernando Alonso a pilotat recent un Ferrari 375 din 1951, iar Nico Rosberg va evalua un monopost Mercedes din 1954, Schumacher preferă să privească spre viitor. Întrebat ce monopost din istoria Formulei 1 ar vrea să piloteze, el a replicat: "Monopostul Ferrari din 2022".
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 22 Jul 2011, 12:19

Schumacher, dezamăgit de rezultatele Mercedes din 2011!

Aflat la al doilea sezon în Formula 1 după revenirea în activitate după o pauză de aproape patru ani, Michael Schumacher spera să lupte pentru primele poziţii în 2011, mai ales că rezultatele din testele de iarna au fost încurajatoare.

Cu toate acestea, germanul a câştigat doar 28 de puncte în nouă etape, iar cel mai bun rezultat al său a fost un loc patru la Montreal. În acest context, septuplul campion mondial admite că este dezamăgit de rezultate.

"Absolut, sunt dezamăgit. Cu toţii ne aşteptam la ceva diferit. Eram foarte entuziasmaţi când am mers în Australia, pentru că am avut un test de iarna bun. Nu a mers aşa cum voiam, dar sperăm să ne îmbunătăţim jocul. Nu cred că suntem în măsură să vorbim despre câştigarea unor curse. Dar suntem pe drum şi îmbunătăţim, chiar dacă rezultatele nu o arată. Dacă vedem organizaţia şi care sunt acţiunile pentru viitor sunt foarte optimist. Trebuie să progresăm pas cu pas şi exact asta vom face", a declarat germanul în paddock-ul circuitului de la Nurburgring.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 26 Jul 2011, 12:18

Mercedes GP iniţiază o amplă campanie de recrutări!

Mercedes GP a iniţiat o amplă campanie de recrutări în toate departamentele tehnice ale echipei, care are drept scop îmbunatăţirea semnificativă a performanţelor.

Potrivit unor anunţuri postate pe site-ul oficial al echipei, Mercedes GP intenţionează să recruteze aproximativ 100 de angajaţi pe 39 de posturi, printre acestea figurând şi cele de tehnicieni specializaţi pe sisteme hidraulice şi cutii de viteze sau cele de designeri şi programatori software.

Astfel, constructorul german speră să-şi întărească echipa atât în departamentul tehnic, cât şi în cel legat de tehnologia Computational Fluid Dynamics (CFD). Potrivit unor informaţii neoficiale, Mercedes GP are în prezent aproximativ 450 de angajaţi, în condiţiile în care Red Bull, McLaren şi Ferrari beneficiază de sprijinul a cel puţin 525 de oameni.

Mercedes a revenit în Formula 1 cu propria echipă în 2010 prin achiziţionarea celor de la Brawn GP, însă până în prezent nu a deţinut niciun monopost capabil să lupte pentru victorie cu cele trei echipe de top din competiţie.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rosberg aniversează 100 de curse în F1 la Hungaroring!

Marele Premiu al Ungariei are o însemnătate aparte pentru Nico Rosberg, unul dintre cei doi piloţi ai echipei Mercedes GP.

Germanul se află în fata cursei cu numărul 100 în cariera sa de Formula 1, o performanţă pe care o consideră remarcabilă comparativ cu numărul de curse în care a participat tatăl sau, Keke Rosberg.

"Ungaria va reprezenta pentru mine Marele Premiu cu numărul 100, ceea ce pare o nebunie având în vedere că tatăl meu a concurat în 114 curse în întreaga sa carieră. Este un număr frumos, dar statistica nu este atât de importantă pentru mine. Aştept cu nerăbdare weekendul de la Budapesta pentru că îmi place foarte mult circuitul de la Hungaroring şi sper să am parte de un rezultat mai bun decât în 2010, când din păcate nu am terminat cursa", a declarat el în cadrul unui preview pentru Ungaria.

Rosberg a debutat în Formula 1 în sezonul 2006 la Williams, însă nu a reuşit să obţină nicio victorie în cele 99 de curse în care a luat startul, în ciuda faptului că este considerat unul dintre cei mai talentaţi piloţi din actualul pluton. Totuşi, Mercedes GP a înregistrat progrese constante în ultimele etape, iar germanul este încrezător că acestea vor continua şi cu ocazia cursei de la finalul acestei săptămâni.

"Trebuie să lucrăm la setările pentru cursa pentru a vedea ce îmbunatăţiri putem aduce, pentru că monopostul pe care l-am avut în calificările din Germania a fost mai bun decât cel pe care l-am avut în cursă. Sunt sigur că putem să facem un nou pas mic înainte", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 27 Aug 2011, 14:44

Schumacher are un nou inginer de cursă!

Marele Premiu al Belgiei marchează o schimbare importantă pentru Michael Schumacher în cadrul echipei Mercedes GP.

Septuplul campion mondial va colabora începând din acest weekend cu un nou inginer de curse în persoana lui Peter Bonnington, după ce anterior acesta a lucrat cu Schumacher într-un rol secundar încă de la revenirea sa în Formula 1 la începutul anului trecut.

De asemenea, Jock Clear, fostul inginer de cursa al lui Nico Rosberg, a preluat temporar funcţia de inginer de performanţă al germanului până la finalul sezonului, când Mercedes GP îi va căuta un înlocuitor.

Potrivit unui purtător de cuvânt al echipei germane, schimbările survin după ce Mark Slade, fostul inginer de cursa al lui Schumacher, a decis să lucreze exclusiv în fabrica de la Brackley pentru a evita călătoriile la Marile Premii.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 29 Aug 2011, 14:04

Schumacher: "Un final minunat pentru un weekend minunat"

Michael Schumacher a aniversat în weekendul care tocmai s-a încheiat 20 de ani de la debutul în Formula 1 printr-un loc cinci în Marele Premiu al Belgiei.

Pilotul echipei Mercedes GP a plecat de pe ultima poziţie a grilei de start în urma unui accident suferit la începutul calificărilor, însă a progresat constant în pluton şi în finalul cursei a reuşit să-l depăşească şi pe coechipierul său Nico Rosberg, care a fost lider în primul tur. Performanţa l-a determinat pe german să zâmbească la capătul unui weekend special.

"Un final minunat pentru un weekend minunat aici la Spa. Cred că mai mult de locul cinci nu ar fi fost posibil, dar am avut un sentiment plăcut să recuperez 19 poziţii. Cu toată familia, toţi prietenii şi fanii aici am simţit o motivaţie suplimentară şi doresc să le mulţumesc tuturor pentru sprijin. Au văzut o cursă interesantă cu o strategie foarte bună din partea echipei."

"În ansamblu, pentru mine au fost multe emoţii şi multe depăşiri. La început m-am temut că unele componente (n.r - împrăştiate după accidentele din faţa sa) mi-ar putea lovi şi deteriora monopostul, dar am fost norocos că nu s-a întâmplat nimic. După aceea, m-am simţit foarte bine la vânătoare", a precizat el.

Revenirea spectaculoasă a lui Schumacher a reamintit de performanţa similară de anul trecut de la Spa, când a terminat pe locul 7 după ce a plecat de pe poziţia a 21-a a grilei de start.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 02 Sep 2011, 21:11

Rosberg, încrezător în progresele Mercedes GP!

Mercedes GP se pregăteşte pentru Marele Premiu al Italiei după ce în weekendul precedent a obţinut cel mai bun rezultat din acest sezon, Michael Schumacher şi Nico Rosberg terminând pe locurile cinci şi, respectiv, şase.

Performanţa îi dă încredere lui Rosberg că Mercedes GP va continua să facă progrese, în special datorită similarităţilor dintre circuitele de la Spa-Francorchamps şi Monza.

"În ultima cursă de la Spa am înţeles că monopostul nostru poate fi competitiv pe circuitele de mare viteză şi cu siguranţă am făcut un pas înainte acolo. Sunt încrezător că putem face din nou asta în weekendul următor. În această săptămână am vizitat fabrica şi sunt foarte mulţumit de cum decurg lucrurile acolo", a precizat germanul.

La fel de optimist este şi coechipierul său, care speră ca trendul pozitiv arătat în ultimele curse să continue până la finalul acestui sezon. "Am obţinut un rezultat bun pentru echipă în weekendul trecut la Spa şi mi-au plăcut luptele pentru depăşiri şi provocarea de a recupera atât de multe poziţii pe parcursul cursei. Asta ne oferă un spor înainte de ultima parte a sezonului şi vom continua să forţăm pentru a obţine cele mai bune rezultate", a precizat Schumacher.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 19 Sep 2011, 22:55

Fanii germani îi recomandă lui Schumacher să se retragă din F1!

Fanii Formulei 1 din Germania nu sunt entuziasmaţi de parcursul lui Michael Schumacher după revenirea în Formula 1 în sezonul 2010.

Aceasta este concluzia unui sondaj de opinie realizat de compania de cercetare Promit şi citat de agenţia de presă DPA, potrivit căruia aproape jumătate dintre fanii germani îi recomandă septuplului campion mondial să-şi agaţe casca în cui la expirarea actualului contract cu Mercedes GP.

Astfel, 47.2% dintre fanii germani consideră că Schumacher ar trebui să se retragă din Formula 1 la sfârşitul sezonului 2012, în timp ce procentul celor care cred că germanul ar trebui să rămână în Marele Circ este de numai 32.2%. Alţi 8.5% dintre germani anticipează o mutare în Campionatul German de Turisme (DTM), în timp ce restul participanţilor nu au dat niciun răspuns.

Schumacher a mărturisit recent că este prea devreme pentru a lua o decizie în privinţa participării sale în Formula 1 după finalul sezonului 2012. "Cu siguranţă voi fi în Formula 1 anul viitor, iar apoi vom vedea ce se va întâmpla", a declarat el.

Cel mai probabil, pilotul echipei Mercedes GP va lua o decizie finală în acest caz în funcţie de rezultatele pe care le va obţine pe circuit anul viitor.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Next

Return to Arhiva