[Anime] Naruto vs. Dragon Ball

Oricine vs Oricine in orice meci vrei tu !

Moderators: Style, Smythe

[Anime] Naruto vs. Dragon Ball

Postby Sylar. » 04 Feb 2012, 01:39

Naruto/Naruto Shippuden vs. Dragon Ball/Dragon Ball Z. Argumentaţi.
Even if you’re on the right track, you’ll get run over if you just sit there.
—Will Rogers
Sylar.
Campion

User Title: ???

Re: [Anime] Naruto vs. Dragon Ball

Postby iLLegal™ » 04 Feb 2012, 12:36

Naruto/Naruto shippuden pt că niciodata nu mi-a plăcut DB/DBZ.
iLLegal™
postez aiurea

User Title: أفضل لاعب في العالم

Postby Shocker » 04 Feb 2012, 13:23

Naruto/Naruto Shippuden FTW !! Nu m-am uitat deloc la Dragon Ball, in schimb am vazut toate episoadele Naruto/Naruto Shippuden, inclusiv Manga.
STIINTA NU MOARE !
Shocker
Campion

User Title: Special K House

Postby Big Evil » 07 Feb 2012, 00:27

votez Dragon Ball/Dragon Ball Z
printre primele desene pe care le-am vazut
Image
Big Evil
Lowcarder

User Title: Dead Man

Postby zeze28 » 15 Feb 2012, 23:48

Dragon Ball/Dragon Ball Z!!!
Personal, Naruto mi se pare o prostie, nu mi-a placut niciodata. La Dragon Ball m-as uita oricand.
Image
Image
zeze28
Main Eventer

Postby Sylar. » 18 Feb 2012, 22:28

Eu m-am uitat la 40 de episoade din Dragon Ball, şi sincer, nu mă mai pot uita, nu am chef deloc. Mi se pare plictisitor. La Naruto însă aştept episoadele cu nerăbdare...
—Will Rogers
Sylar.
Campion

Postby CageChristian » 18 Feb 2012, 22:31

DB. La Naruto m-am uitat puţin şi nu-mi place.
Justice for Craiova
Deliric e de vină
CageChristian
Campion

User Title: Del1

Postby Style » 18 Feb 2012, 23:48

Dragon Ball cu siguranta ! Nu zic ca Naruto nu e misto , vreau sa ma uit dupa ce termin GT-ul , insa DB este unul dintre cele mai tari anime-uri facute vreodata . Toate personajele din DB le termina pe cele din Naruto cam din toate punctele de vedere si lungimea desenului este foarte mare.
^^Prima serie devine misto pe la episoadele 90-100 cand creste mare si se lupta cu Piccolo . In DBZ nici nu se mai pune problema , unde ai actiune si te tine in priza la fiecare episod.
Image
Style
moderator

User Title: Phenomenal

Postby Sylar. » 02 Mar 2012, 22:45

Aveai dreptate, Style, e foarte bun de cand incepe lupta cu Piccolo. Imi place ca a castigat in sfarsit Goku la turneul Tenkaichi.
—Will Rogers
Sylar.
Campion

Postby mrciocio » 06 Mar 2012, 18:39

Style wrote:Dragon Ball cu siguranta ! Nu zic ca Naruto nu e misto , vreau sa ma uit dupa ce termin GT-ul , insa DB este unul dintre cele mai tari anime-uri facute vreodata . Toate personajele din DB le termina pe cele din Naruto cam din toate punctele de vedere si lungimea desenului este foarte mare.
^^Prima serie devine misto pe la episoadele 90-100 cand creste mare si se lupta cu Piccolo . In DBZ nici nu se mai pune problema , unde ai actiune si te tine in priza la fiecare episod.

Am urmarit toate episoadele Dragon Ball/Naruto si nu prea sunt de acord cu ce ai spus tu. In primul rand aberatia cu lungimea anime-ului.. Naruto se apropie ca numar de episoade de seria Dragon Ball +DBZ
Pot sa spun cu sinceritate ca am urmarit in copilarie ca voi in extaz anime-ul favorit. Anul trecut m-am ambitionat si am revazut seria DBZ si si vreo 50 de episoade din Dragon Ball (de la inceput si apoi cateva de la sfarsit). Am retrait sentimentele din trecut, tineam pumnii stransi pentru eroii nostri intr-un story care ma tinea efectiv pana la 3 dimineata.

Remarc ca sunt doua tabere, cei ce urmaresc Naruto spun ca DB e plictisitor si viceversa. Nici una dintre ele nu e plictisitoare si mancati rahat(mai pe romaneste)

Cred ca sunt cel mai in masura sa fiu obiectiv. Lasand la o parte faptul ca sunt doua desene diferite din multe pucte de vedere, au in comun doar originalitatea manga-ului japonez. Dragon Ball fiind creatia geniala a lui Akira Toriyama.
Este originala din mai multe punce de vedere, in primul rand se intinde pe mai multe generatii, vreau sa zic ca vorbim despre un pusti de 14 ani care pare mult mai tanar ca varsta ce ajunge adult, se insoara face doi copii dintre care primul nascut creste si se insoara la randul lui si are si acesta o fetita :D. Tocmai acesta este efectul de imensivitate a seriei. Nu stiu daca e un minus sau un plus. Pe masura ce inaintam in story aflam ca Son Goku nu e pamantean si.. cam atat! Da, ca Goku e defapt un Sayan(rasa de extraterestra) de pe Vejita. Care a fost trimis inca de sugar pe o planeta destul de slaba ca nivel de putere a locuitorilor, cat sa o distruga singur! E printre singurele intorsaturi de situatii pe care ti le descopera desenul. + ca mentiune onorabila e povestea lui Trunks care se intoarce in trecut(din viitor) in incercarea de a schimba viitorul. Insa doar atat.
Ca story e destul de previzibil, apare mereu un caracter/monstru mai puternic decat precedentul care incearca sa distruga/stapaneasca universul. Un minus de credibilitate in caractere ar fi ca fiii lui Goku si Vejita(zic de Trunks si Goten) au devenit super-sayani cu mult mai devreme si cu mai putina dificultate decat parintii lor!!! Vreau sa zic ca nu m-a deranjat sa existe mai multi sayani (adica era mitul ca odata la 1000 de ani se naste un sayan cu o putere nemaivazuta pana atunci.. samd).. insa zic ca Goku si-a "trezit" puterea intr-un exces de furie in timp ce se lupta pe viata si pe moarte cu Freeza; Vegeta si-a descoperit puterea cand a ajuns la apogeul frustrarilor sale antrenandu-se pe o planeta parasita si periculoasa; chiar si Gohan totusi, a reusit sa devina un super-sayjan antrenandu-se in Camera Timpului bantuit de gandurile ca prietenii lui ar fi omorati de adversari.. Insa totusi, Goten a devenit Super Sayan fiindca tipase ma-sa la el?? Lasand la o parte evolutiile ciudate ale personajelor..
Pe cat de science-fiction este un anime. Dragon Ball e incredibil, pozitiv si negativ, adica avem o imensivitate a universului. Fiecare planeta este condusa de un Kami, carei fiecare dintre cele patru galaxii este condusa de un Kaio, iar galaxiile sunt conduse de un Great Kaio. In fine, intreg universul este condus de Kaioshin, un fel de god. Viata de dupa moarte e deasemenea prezenta, fiind un iad si un rai de parodie. Sufletul este reprezentat de persoana in cauza plus cerculetul auriu de deasupra capului. De precizat este ca dealungul seriilor, personajele din DB mor si sunt reinviate de Z ori. Asta facand ca moartea in sine sa para un lucre fara importanta. Unde am vrut sa ajung, lipseste acea incarcatura emotionala data de moartea unui caracter.
Legat de lupte, am observat ca inca din DBZ luptele intra din nefericire intr-un cliseu. vreau sa zic, luptele close-combat sunt foarte smechere din punct de vedere vizual, insa cam doar atat, mai intra in scena si jeturile de energie pe care le folosesc caracterele (gen Kamehameha, Masenko) insa si astea intra in banalitate. Ca abilitati, interesanta este vesnic transformarea in Super-Sayjan, care si aceasta are mai multe leveluri. Altceva mai interesant ar fi Genki Dama, Makankōsappō a lui Piccolo (am luat denumirea originala:D) si un fell de freezbee de energie a lui Kuririn.. spun asta in paralel cu alte anime-uri in care luptele sunt mult mai spectaculoase.

In legatura cu Naruto, exista doua serii. Una in care Naruto are 12 ani, se sfarseste cand pleaca din Konoha intr-o calatorie de antrenament pentru 3 ani de zile. In seria Naruto Shippuden, story-ul se desfasoara exact cand se reintoarce acasa in Konoha la varsta de 15-16 ani maturizat fizic si psihic. De mentionat este ca atat anime-ul si manga dupa care e facut, continua sa apara (scrise si ilustrate de Masashi Kishimoto). Atat la manga si anime, apar cate 1 episod pe saptamana, in fiecare joi.(scandalos)
Plotul este extraordinar, nu stiu cum se numeste din punct de vedere tehnic, dar story-ul umple semnele de intrebare pe masura ce inainteaza. Bineinteles, ca in orice anime ce se respecta se pune baza pe flashbacks. Dar ca sa fac o paralela, spre deosebire de DB, story-ul incitanta mai mult decat sa vezi urmatoarea bataie, si-ti lasa mereu sentimentul de mister. Intorsaturi de situatie cu duiumul, lucruri la care relativ nu te asteptai. Acum pe scurt, Naruto e peste DragonBall ca story. Ca incarcatura emotionala si atasament fata de personaje, iar un plus Naruto. La toate astea se adauga o coloana sonora cum nu mi-a fost dat sa aud, si cea de in-fight, si cea ambientala, si cea de atmosfera. Senzationale.
Iar un plus Naruto. In DB coloana sonora lipseste cu desavarsire.
Acum luptele, luptele sunt close-combat taijutsu, etern prezente. Pot fi si cu arme variate precum sabii, pumnale si alte instrumente. variind de la caracter la caracter. Mai apoi avem abilitatile speciale ninjutsu folosind o energie ce se numeste chakra pentru a lua forma (chakra e consubabila), etern prezenta. Genjutsu sunt tehnicile ilusionare, si ele prezente.
Taijutsu

Ninjutsu

Genjutsu

Strict obiectiv, Naruto e peste Dragon Ball Z. Insa sunt doua anime-uri super bune. Frumoase in proportii egale. Diferite in mod conceptual, doar. Nu exista un nr 1, cel putin pentru mine
Raman doua cele mai populare si mai bune animeuri facute vreodata.
mrciocio
Campion

Postby Style » 06 Mar 2012, 20:26

Mai este si GT-ul , poate nu se ridica la standardele celorlalte , dar mai este si ala . Si nu am spus ca Naruto e mai scurt ca si DBZ ..
Eu am o alta parere , momentan , nu am spus ca Dragon Ball e mai bun sau mai prost decat Naruto , am si specificat ca nu m-am uitat la Naruto . Am spus doar ca personajele din Dragon Ball se cam urineaza pe cele din Naruto . Adica sunt destul de invincibile , chiar daca asta e story-ul ..
Image
Style
moderator

Postby hardys™ » 09 Apr 2012, 18:36

Dragon Ball Z cel mai frumos anime. Am vazut toate episoadele din DBZ si DBGT.Imi place si Naruto dar prefer DBZ.
Image
hardys™
Midcarder

Postby Sylar. » 19 Apr 2012, 01:12

Bun, revin dupa ce am vazut 250 de episoade si din DragonBall Z. Pot sa spun ca ambele sunt bune, dar DragonBall/Z este pur si simplu genial. Dragon Ball wins this in my opinion.
Un top cu personajele care mi-au placut cel mai mult, pana acum. Nu cred ca mai apar altele.
1.Goku, indiscutabil
2.Gohan
3.Vegeta
4.Piccolo
5.Trunks (mare)
6.Goten
7.Trunks (mic)
8.Cell
9.Tenshinhan
10.Kuririn
De asemenea pot sa mentionez ca personajele Mr.Satan si Buu mi se par exagerate, si strica intr-o oarecare masura serialul, in opinia mea.
—Will Rogers
Sylar.
Campion

Postby CALINOI™ » 19 Apr 2012, 10:37

Asa si eu..acum ceva timp spuneam naruto....dar DB/DBZ si chiar si GT sunt peste Naruto....
Fac si eu un Top ca Sylar
1.Ultimate Gohan
2.Goku.
3.Vegeta
4.Trunks (Sabie)
5.Teen Gohan
6.Trunks (Mic)
7.Goten.
8.Cell
9.Super Janemba
10.Super Buu.

Mentiuni Onorabile (Fuziuni si alte Chestii):
1.Vegito:Ala era cu siguranta pe numarul 1 al primei liste...dar am zis sa bag doar caractere non-fuzionate.
2.Broly:Legendary Super Saiyan......'Nuff Said.
3:Gogeta:Si el e tare.....e tot o fuziune a lui Goku si a lui Vegeta....insa aceasta este facuta prin Fusion Dance....Nu prin Potara Earings....A da,E singura fuziune SSJ4.
4:Gotenks:Si el era super smecher....Chiar se potriveau bine Goten si Trunks
5.Ultimate Shenron.:A fost foarte tare in GT....adica destul de.
6:Baby (Beibi in japoneza):E practic un parazit care intra in oameni si ii controla (Pentru cei care nu au vazut GT)Un fel de Majin..insa era mult mai bun.:Exemplu:Beibi Vegeta.
7.Uub/Majiuub:Multi care s-au uitat la DBZ au vazut ca in penultimul si ultimul episod,Goku s-a luptat la Turneu cu Uub,reincarnarea lui Buu.Stiu ca la inceput parea slab....dar in GT a invatat foarte multe si a si fuzionat cu Majin Buu (gras) si a devenit si mai tare.DIn pacate,fuziunea cu Buu i-a adus un mare dezavantaj...Cand a ajuns in Finala turneului,s-a batut cu domnul Satan...Cand sa ii dea ultima lovitura,Acesta s-a oprit.Era Buu din interiorul lui.(see unul dintre ultimele episoade,cand kid buu este oprit din a-l lovi pe Satan.)

Lucruri Recomandate de Mine:
Filmele DBZ (De exemplu Fusion Reborn,Broly,Broly 2,Bio Broly.
OVA's-urile:Plan to eradicate the super saiyans si Yo!Son Goku and Friends Return(Ultimul fiind lansat in 2008)

Cam asta am avut de zis.
Image

I'M BAAAAAAAACK!!!!
CALINOI™
Campion

User Title: WINNING!

Postby Style » 24 Apr 2012, 03:00

Sylar. wrote:Bun, revin dupa ce am vazut 250 de episoade si din DragonBall Z. Pot sa spun ca ambele sunt bune, dar DragonBall/Z este pur si simplu genial. Dragon Ball wins this in my opinion.
Un top cu personajele care mi-au placut cel mai mult, pana acum. Nu cred ca mai apar altele.
1.Goku, indiscutabil
2.Gohan
3.Vegeta
4.Piccolo
5.Trunks (mare)
6.Goten
7.Trunks (mic)
8.Cell
9.Tenshinhan
10.Kuririn
De asemenea pot sa mentionez ca personajele Mr.Satan si Buu mi se par exagerate, si strica intr-o oarecare masura serialul, in opinia mea.

Oarecum .. la Satan ai dreptate , e insuportabil (din toate punctele de vedere). Buu mi se pare cel mai bine construit personaj negativ si avea potential mare (in desen vorbind) sa-l bata pe Goku.
Image
Style
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 24 Apr 2012, 11:19

DBZ FTW.E desenul copilariei mele...nu ca Naruto nu mi-ar placea. Urmaresc , dar nu ma capteaza la fel de tare ca DBZ.

Subscriu mrciocio

Satan insuportabil? SATAN ERA CRIMINAL! Te facea sa razi de fiecare data. Si Buu era la fel de incredibil , si pe deasupra , a dat nastere lui Uub...
Image
Patryck_SmackDown
moderator

User Title: Il Principino

Return to Versus