Esecul din sezonul 2009-2010 i-a pus pe ganduri pe conducatorii unui club cu renume din Italia, lucru care a dus la demiterea antrenorului. Fara antrenor cu doar cateva saptamani inaintea primului meci oficial, italienii au inceput sa caute un om care le poate aduce gloria inapoi, pe cineva care sa poata face o echipa care sa se lupte cu granzii din Serie A. Locul 7 pentru o asemenea echipa este putin, prea putin, iar fostul antrenor al echipei a simtit asta pe pielea lui. Dupa cateva zile de cautari si o recomandare din partea unei foste glorii, italienii s-au gandit sa ii ofere sansa unui antrenor roman, de 44 de ani, fara experienta la nivel inalt sa preia clubul, pentru a incepe o noua era.

Torinezii vin dupa un sezon aproape ratat, in care au prins ultimul loc care ii duce in Europa. Luptand pentru un nou trofeu european inca din turul 3 preliminar in Europa League si cu dorinta de a opri dominatia celor de la Inter Milano, care au ajuns la al 5lea trofeu consecutiv in Serie A, Cornelius avea o misiune extrem de grea.
"Am venit aici pentru a face performanta. Eu unul cred ca nu va conta experienta pe care o am, sau pe care nu o am la acest nivel. Daca voi putea face ceva la aceasta echipa ma bucur, insa daca lucrurile nu vor merge bine nu pot spune ca voi sta pana la capat. Daca nu voi reusi sa imi indeplinesc obiectivele probabil voi pleca, voi lasa locul unui alt antrenor care poate reusi mai multe. Pana atunci insa sunt aici, la echipa mea favorita din strainatate, Juventus! Cand am venit aici mi s-au impus doua obiective clare: sa trec de grupele Europa League, iar in campionat sa termin pe o pozitie care ne ofera sansa sa jucam si anul viitor intr-o cupa europeana. Asta au cerut sefii echipei, insa eu am refuzat. Pentru o echipa ca Juventus aceste obiective sunt prea mici. Obiectivele mele reale sunt urmatoarele: pe plan european, sa ajung cel putin pana in semifinale; iar pe plan intern sa ma lupt la titlu. Nu mi se pare imposibil, am o echipa extraordinara, iar jucatorii isi doresc din tot sufletul ca Juventus sa fie din nou o echipa de temut in Italia."
"Am venit aici pentru a face performanta. Eu unul cred ca nu va conta experienta pe care o am, sau pe care nu o am la acest nivel. Daca voi putea face ceva la aceasta echipa ma bucur, insa daca lucrurile nu vor merge bine nu pot spune ca voi sta pana la capat. Daca nu voi reusi sa imi indeplinesc obiectivele probabil voi pleca, voi lasa locul unui alt antrenor care poate reusi mai multe. Pana atunci insa sunt aici, la echipa mea favorita din strainatate, Juventus! Cand am venit aici mi s-au impus doua obiective clare: sa trec de grupele Europa League, iar in campionat sa termin pe o pozitie care ne ofera sansa sa jucam si anul viitor intr-o cupa europeana. Asta au cerut sefii echipei, insa eu am refuzat. Pentru o echipa ca Juventus aceste obiective sunt prea mici. Obiectivele mele reale sunt urmatoarele: pe plan european, sa ajung cel putin pana in semifinale; iar pe plan intern sa ma lupt la titlu. Nu mi se pare imposibil, am o echipa extraordinara, iar jucatorii isi doresc din tot sufletul ca Juventus sa fie din nou o echipa de temut in Italia."
Meciuri disputate:
Amical: Freiburg 1-2 Juventus (Stefan Reisinger / Del Piero x2)
Turul 3 preliminar, tur: Laci 0-1 Juventus (Alessandro del Piero)
Amical: Juventus 1-1 Manchester City (Niccolo Giannetti / James Milner)
Turul 3 preliminar, retur: Juventus 4-0 Locu (Jaquinta x2, A. del Piero, Quagliarella)
Amical: Freiburg 1-2 Juventus (Stefan Reisinger / Del Piero x2)
Turul 3 preliminar, tur: Laci 0-1 Juventus (Alessandro del Piero)
Amical: Juventus 1-1 Manchester City (Niccolo Giannetti / James Milner)
Turul 3 preliminar, retur: Juventus 4-0 Locu (Jaquinta x2, A. del Piero, Quagliarella)
Transferuri:
Jorge Martinez: Juventus -> Barcelona, 15,5 M
Lazzeri Fabrizio: Juventus -> Catania 7M
Alberto Libertazzi: Juventus -> Inter Milano(co-ownership) 1M
Felipe Melo: Juventus -> Atletico Madrid 9M
Iaquinta: Juvents -> Real Madrid 10M
Lazzeri Fabrizio: Juventus -> Catania 7M
Alberto Libertazzi: Juventus -> Inter Milano(co-ownership) 1M
Felipe Melo: Juventus -> Atletico Madrid 9M
Iaquinta: Juvents -> Real Madrid 10M
M. Storari - P. de Celgie, G. Chiellini, L. Bonucci, Z. Grygera - S. Pepe, C. Marchisio, M. Krasic - Aquilani - Quagliarella, Matri
Rezerve:
Alessandron del Piero, Mario Kirev, Davide Lanzafame, Frederik Sorensen, Marco Motta, Sissoko, Armand Traore
M. Storari - P. de Celgie, G. Chiellini, L. Bonucci, Z. Grygera - S. Pepe, C. Marchisio, M. Krasic - Aquilani - Quagliarella, Matri
Rezerve:
Alessandron del Piero, Mario Kirev, Davide Lanzafame, Frederik Sorensen, Marco Motta, Sissoko, Armand Traore
Accidentati:
Buffon: 4->5 luni
Amauri: 3->8 saptamani
S. R. Rodriguez: 2->3 saptamani
Buffon: 4->5 luni
Amauri: 3->8 saptamani
S. R. Rodriguez: 2->3 saptamani
!!!Falcao nu este introdus in primul 11/rezerve pentru ca in momentul de fata calatoreste + urmeaza meciul din turul 4 preliminar, iar acesta nu este unul din jucatorii care pot juca in aceasta dubla!!!