The Escape - Sezon I
Episod 09 - "The Escape"
Running Time : 25 minutes . Channel : ABC .
Ultimul episod al acestei serii incepe cu cateva secvente din intreg serialul . Apoi , imaginile sunt redate in interiorul inchisorii , acolo unde Scofield si gasca lui sunt pregatiti sa plece . Michael scoate din buzunar o sticluta .
"Michael Scofield : Repede , beti fiecare cate o gura . Nu mai avem timp ."
La cateva zeci de secunde , fiecare incepe sa vomite o substanta cenusie , parand ca sunt bolnavi grav . Cateva garzi se alerteaza imediat si ii duc pe toti cei 9 la infirmerie , acolo unde sunt lasati in grija medicului . Odata ce garzile pleaca din incapere , Scofield isi revine brusc si il ameninta pe doctor cu un ciob .
"Michael Scofield : In secundele urmatoare , o sa strigi gardienii si o sa le spui ca trebuie sa ne duci pe toti in curte , langa zid , gasesti tu un motiv . Sau jur ca o sa iti infig ciobul asta in gat ."
"Doctor : Bine , bine , dar te rog nu imi face rau . Am o familie . Gardieni ! O sa ii duc pe baietii astia la aer proaspat , au o toxi-infectie alimentara grava si le trebuie aer curat si cateva raze de soare . Nu imi trebuie asistenta , abia se tin pe picioare ."
Miles Straume pleaca , iar cei 9 detinuti sunt dusi de catre medic in curte . Scofield se uita la ceas , vazand ca mai sunt exact 40 de secunde pana la eclipsa totala de soare . Acesta se uita la prietenii sai , facandu-le semn sa faca totul conform planului . Cu coada ochiului , acesta se uita in cele doua oglinzi plasate strategic langa zidurile inchisorii , acum cateva zile . Cu doar cateva secunde inaintea inceperii eclipsei , Scofield observa ca ceva nu e in regula .
"Michael Scofield : Nu , nu e cum trebuie . Gardianul din dreapta trebuia sa stea cu spatele la soare . Ne va observa ."
..5..
.4.
..3..
.2.
..1..
"Michael Scofield : Acum e momentul ! Sayid , metoda de urgenta !"
Exact cand soarele este acoperit complet , atunci Sayid scoate cele doua lame de cutit de la ciorap , si tinteste fix in pieptul , respectiv spatele celor doi gardieni din turnuri .
"Michael Sccofield : Avem 8 minute , nici mai mult nici mai putin pana ca eclipsa sa se sfarseasca , iar garzile sa intre in panica . Repede , unul dupa altul pe scara turnului , iar apoi doar cate unul pe funia aia subtire in jos . Aveti 1 minut de persoana , nu va urcati cate doi , pentru ca se va rupe."
Toti cei 9 escaladeaza rapid turnul de veghe , iar apoi rand pe rand se pregatesc sa coboare . Michael Scofield este primul , acesta ajungand intr-un minut jos , fiind urmat de prietneul sau Lincoln Burrows . Sawyer vrea sa coboare urmatorul , insa Eko il opreste si se lasa pe funie in jos .
"Eko : Iarta-ma , dar am un loc asigurat aici ."
Nigerianul coboara rapid pe funie , iar apoi urmeaza Sawyer . Acesta se grabeste , ajungand jos repede . Cu doar 4 minute inainte ca eclipsa sa se incheie , iar planul lor sa fie dat in vileag , au mai ramas 5 detinuti de coborat . Sayid se grabeste si isi asigura locul urmator , ajungand intr-un final jos . Imediat dupa aceea , urmeaza T-Bag , ce coboara franghia in disperarea de a evada .John Abruzzi isi urmeaza prietenii , coborand acea franghie , care in momentul in care italianul o termina , se rupe incet-incet undeva la mijloc . Mai raman doar Jin si Fernando Sucre . Sud-americanul se uita la ceas disperat .
"Fernando Sucre : Mai avem doar un minut , repede !"
Sucre vrea sa coboare primul , insa Jin il opreste si se lasa rapid pe franghie , facand-o sa cedeze si mai mult , tinandu-se doar intr-o ata . Garzile apar in spate , afland de planul acestora de la Benjamin Linus , iar soarele aparand din nou pe cer . Fernando Sucre vrea sa coboare pe franghie , insa chiar atunci aceasta se rupe de la mijloc , Sucre ramanand in varful turnului , prada garzilor .
"Michael Scofield : Imi pare rau prietene , fiecare pentru el ."
"Fernando Sucre : Scofield , e numai vina ta ! Intr-o zi o sa platesti pentru asta ."
Miles Straume apare imediat si trage focuri de avertizare , facandu-l pe Sucre sa se predea , fiind dus la carcera alaturi de Benjamin Linus . Portile inchisorii sunt ridicate , iar toate garzile inchisorii pleaca in urmarire generala , trimitand semnale de alerta pentru paza de coasta si cerand intariri .
"James Sawyer : Am reusit sa iesim din cea mai sigura inchisoare din istorie . Dar acum ce facem ? Suntem in mijlocul oceanului si nu avem nimic ."
"Michael Scofield : SUPRAVIETUIM !"