[F1] Sauber Team

Lock-on

[F1] Sauber Team

Postby AleXXander » 10 Apr 2011, 12:20

Image

Image

Image
"nu e loc mai bun decat sufletul tau, ma linistesti cand o duc rau." Vescan
AleXXander
"11"

User Title: GOD

Re: [F1] Sauber Team

Postby Patryck_SmackDown » 30 May 2011, 17:08

.......................Perez, incert pentru cursa de la Montreal!

După ce a absentat în Marele Premiu al statului Monaco, Sergio Perez ar putea rata prezenţa şi în cursa de peste două săptămâni de la Montreal.

Pilotul echipei Sauber a anunţat luni după-amiaza că s-a externat din spital şi că va continua recuperarea gradual, însă nu a făcut nicio referire la potenţiala prezenţă pe grila de start în Canada. "Tocmai am părăsit spitalul şi voi continua recuperarea pas cu pas. Vă mulţumesc pentru toate mesajele de încurajare", a declarat mexicanul pe contul său de pe reţeaua de socializare Twitter.

Perez a petrecut două nopţi în spital după ce a suferit mai multe contuzii în urma accidentului suferit în calificări, însă FIA va fi cea care va decide dacă pilotul va fi apt pentru cursa de Formula 1 de peste două săptămâni. "Este prea devreme să spunem (n.r - dacă Perez va concura în Canada). Suntem optimişti, dar evident totul depinde de decizia doctorilor FIA", a declarat Monisha Kaltenborn, directorul executiv al echipei Sauber.

În cazul în care Perez va fi indisponibil, locul acestuia va fi luat cel mai probabil de pilotul de rezervă Esteban Gutierrez, mexicanul care a cucerit anul trecut titlul în competiţia GP3 Series
Image
Patryck_SmackDown
moderator

User Title: Il Principino

Postby Patryck_SmackDown » 31 May 2011, 12:31

.........................Perez este sigur că va concura în Canada!

Sergio Perez este convins că va fi apt din punct de vedere medical să concureze în Marele Premiu al Canadei de peste două săptămâni. Sergio Perez a fost externat luni din spitalul de la Monaco în urma accidentului suferit în calificările de sâmbătă şi, într-un interviu acordat site-ului oficial al echipei Sauber, şi-a exprimat speranţa că va fi în cockpit în Marele Premiu al Canadei.

Mexicanul a dezvăluit că va face toate demersurile necesare pentru a se asigura că nu va rata cursa de la Montreal.

"Mă simt bine. Mai am o mică durere la pcior şi gât, dar acestea provin de la muşchi şi nu reprezintă un motiv de îngrijorare. Dar sunt destul de sigur că voi pilota la Montreal. Este foarte simplu, (n.r - în următoarele zile) voi face totul pentru a mă asigura că pot pilota în Canada", a precizat el.

Perez a dezvăluit totodată că în prezent nu-şi aminteşte exact ce s-a întâmplat imediat după ce a lovit din lateral glisierele de protecţie cu o viteză de aproape 200 de kilometri pe oră.

"Îmi amintesc cum am început Q3 şi de asemenea îmi amintesc o parte a accidentului. Pentru moment îmi lipsesc unele amintiri despre ce s-a întâmplat după primul impact şi despre procedurile de salvare. Nu ştiu cu adevărat ce a cauzat accidentul. Inginerul meu de curse mi-a spus că nu a fost nicio problemă cu monopostul. Pot doar să bănuiesc că am fost puţin în afara traiectoriei ideale sau am frânat pe o denivelare", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 17 Jun 2011, 17:02

Perez: "Mă simt perfect pentru cursa de la Valencia"

În urma unui grav accident suferit în calificări, Sergio Perez nu a putut concura în Marele Premiu al statului Monaco, însă a revenit pe circuit cu ocazia antrenamentelor din Canada.

Totuşi, mexicanul nu s-a simţit bine şi a preferat să-i cedeze locul în cockpit veteranului Pedro de la Rosa, care a terminat cursa pe locul 12. Pilotul echipei Sauber a anunţat însă vineri că se simte în cea mai bună formă fizică pentru a concura pe circuitul de la Valencia la sfârşitul săptămânii viitoare.

"Am zburat acasă de la Montreal, am revenit în Mexic pentru a petrece timpul cu pregătirea pentru următoarea cursă şi m-am antrenat împreună cu fizioterapeutul nostru. Mă simt perfect şi aştept cu nerăbdare să concurez în Valencia. Fără niciun dubiu, este un avantaj că cunosc bine circuitul. În 2009 am fost pe podium după ambele curse de GP2, iar anul trecut am obţinut pole position-ul", a declarat mexicanul în cadrul unui preview pentru Marele Premiu al Europei.

În cazul în care va deveni totuşi indisponibil, Sauber îl are ca rezervă pe de la Rosa, şi nu pe Esteban Guttierez, pilotul de teste al elveţienilor.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 23 Jun 2011, 22:20

Perez decide vineri dacă va concura la Valencia!

Sergio Perez consideră că este pregătit din punct de vedere medical să concureze în Marele Premiu al Europei de la sfârşitul acestei săptămâni, după ce a ratat etapele din Monaco şi Canada ca urmare a unui accident suferit în calificările de la Monte Carlo.

Cu toate acestea, pilotul echipei Sauber va lua o decizie finală în acest caz doar după antrenamentele libere de vineri, care îi vor oferi o nouă oportunitate să afle dacă este apt să rămână în monopost.

"La fel ca la Montreal, totul depinde de mine. Doctorii mi-au spus să mă duc să vorbesc cu ei dacă nu mă simt bine. La Valencia nu voi avea de trecut niciun examen medical, toţi au încredere în mine şi simt că voi pilota aici. Totuşi, dacă încă mă voi simţi ameţit, nu voi concura. Dar m-am pregătit foarte bine pentru a fi gata pentru weekend", a declarat mexicanul pentru jurnaliştii prezenţi în paddock-ul circuitului de la Valencia.

Potrivit informaţiile dezvăluite de Sauber, echipa elveţiană va miza din nou pe serviciile lui Pedro de la Rosa, pilotul de rezervă al celor de la McLaren, în cazul în care Perez va deveni indisponibil.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 01 Jul 2011, 15:31

Sauber mizează pe imbunatirea rezultatelor în calificări!

Kamui Kobayashi şi Sergio Perez au obţinut rezultate satisfăcătoare în prima parte a sezonului, în special datorită gestionarii bune a pneurilor Pirelli, însă prestaţiile modeste din calificări au reprezentat un handicap pentru Sauber.

De altfel, La Valencia, Kobayashi a ratat pentru prima oară prezenţa în top 10, fapt ce a determinat echipa elveţiană să iniţieze un program de dezvoltare care să remedieze aceste deficienţe.

"Ne-am uitat în detaliu la monopost în mod deosebit unde am suferit probleme de performanţă, în calificările ultimelor două evenimente. Avem noi direcţii de abordare la Silverstone, chiar dacă circuitul este foarte diferit de precedentele doua. Vom lucra îndeaproape în privinţa pneurilor şi la setările monopostului pentru a extrage potenţialul maxim pe un singur tur de calificări. Vom avea câteva update-uri în jurul eleronului şi o nouă aripa spate pentru teste", a declarat James Key, directorul tehnic al echipei Sauber.

După primele opt etape ale sezonului, Sauber ocupă locul şase în clasamentul general cu 26 de puncte.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 23 Jul 2011, 10:46

Kobayashi: "Postura de lider al echipei m-a maturizat"

Aflat la doar al doilea sezon complet în Formula 1, Kamui Kobayashi a devenit liderul echipei Sauber după ce echipa elveţiană l-a recrutat pe debutantul Sergio Perez ca parte a unui contract de sponsorizare semnat cu compania de telecomunicaţii Telmex.

Cunoscut drept un pilot agresiv dornic să efectueze cât mai multe depăşiri, japonezul a fost nevoit să-şi schimbe abordarea din cauza noii sale poziţii în cadrul echipei, iar acest lucru a contribuit atât la maturizarea sa, cât şi la căpătarea unei mai mari încrederi în propriile forţe.

"Sunt mai încrezător în acest an. A trebuit să-mi schimb abordarea pentru că sunt cel mai experimentat pilot din echipă. Cu siguranţă nu a fost uşor, dar am încercat să fac tot ce pot pentru a-mi ajuta întotdeauna echipa să progreseze, iar lucrurile sunt cu siguranţă diferite comparativ cu anul trecut. Echipa este foarte stabilă. În ultimele două curse am avut puţin ghinion, chiar dacă performanţa a fost în regulă. Aşa că sunt destul de mulţumit de cum au decurs lucrurile", a declarat el.

Kobayashi a terminat în puncte primele şapte curse ale sezonului, chiar dacă a fost descalificat din clasamentul etapei de la Melbourne din cauza unei neregularităţi la monopost, însă la Silverstone şi Valencia nu a mai reuşit să termine în primii 10. Totuşi, el este încrezător că la Nurburgring poate obţine din nou un rezultat convingător.

"Sunt destul de încrezător aici, indiferent de temperatură şi de condiţiile pistei. Ne vom concentra doar pentru a câştiga puncte. În ultimele două curse nu am putut intra în puncte şi asta trebuie să facem. Până acum progresul nostru a fost bun. Ne-am îmbunătăţit performanţele comparativ cu anul trecut, am făcut o treabă destul de bună, dar următorul pas nu este atât de uşor", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 02 Sep 2011, 13:17

Sauber va testa la Vairano cu Gutierrez!

Esteban Gutierrez va avea rara oportunitate de a se urca în cockpitul monopostului Sauber în calitate de pilot de rezervă.

Mexicanul, care va fi responsabil cu efectuarea unui test aerodinamic în linie dreaptă la sfârşitul acestei săptămâni pe circuitul Vairano din Italia, nu şi-a ascuns bucuria pentru şansa oferită de echipa sa.

"Sunt foarte recunoscător să fiu capabil să fac un astfel de test pentru echipă. Chiar dacă nu este un test obişnuit cu multe tururi şi munca la setări, îmi va oferi ceva experienţă pentru munca viitoare în cadrul echipei, iar eu voi învăţa puţin mai mult pentru viitorul meu", a declarat el.

Gutierrez nu a fost luat în calcul pentru inlocuirea conaţionalului său Sergio Perez după ce acesta a absentat timp de două Mari Premii în urma unui accident suferit în calificările de la Monaco. Atunci, Peter Sauber a ales să mizeze pe spaniolul Pedro de la Rosa, fostul pilot al echipei din sezonul precedent, datorită experienţei acestuia în Formula 1.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 20 Oct 2011, 12:07

Un elveţian va testa pentru Sauber în Abu Dhabi!

Sauber a anunţat miercuri linia de piloţi pe care o va alinia cu ocazia sesiunii de teste de la Abu Dhabi programată în perioada 15-17 noiembrie.

Astfel, pe lângă pilotul de rezervă Esteban Gutierrez, Sauber îl va evalua şi pe elveţianul Fabio Leimer, care în acest an a concurat în competiţia GP2.

"Când am aflat că voi lua parte cu siguranţă la testul de Formula 1 am realizat pentru prima oară ce înseamnă asta de fapt. Ca pilot de curse visezi întotdeauna la Formula 1. Faptul că acest vis devine realitate acum este aproape de necrezut. În plus, nu mulţi piloţi elveţieni au avut vreodată şansa să testeze pentru Sauber şi din acest motiv este o onoare şi mai mare pentru mine să parcurg primele tururi într-un monopost de Formula 1 ca pilot elveţian într-o echipă elveţiană", a declarat el.

Leimer a obţinut victorie şi o poziţie pe pdium pe parcursul sezonului 2011 din GP2, însă a terminat doar pe locul 14 în clasamentul general. Singurul pilot elveţian care concurează în prezent în Formula 1 este Sebastien Buemi de la Toro Rosso.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 08 Dec 2011, 14:27

Sauber s-a retras din FOTA. Urmează Toro Rosso?

Formula One Teams' Association (FOTA) este pe punctul de a rămâne cu numai jumătate dintre echipele din Formula 1, după ce Sauber a confirmat miercuri seară că a depus o cerere pentru retragerea din organizaţie.

Un purtător de cuvânt al echipei s-a limitat să declare pentru publicaţia Autosport că motivele "au fost explicate în amănunt celor de la FOTA, însă vor rămâne confidenţiale pentru moment".

Se anticipează că o decizie similară va fi luată în zilele următoare şi de Toro Rosso, întrucât echipa italiană este deţinută de omul de afaceri Dietrich Mateschitz, care este proprietarul celor de la Red Bull Racing. Ipoteza este confirmată de faptul că Toro Rosso nu a avut niciun reprezentat la întâlnirea FOTA de marţi, în cadrul căreia membrii organizaţiei au discutat despre impactul plecării a nu mai puţin de trei echipe într-un interval de numai câteva zile.

Reprezentaţii FOTA au refuzat să dezvăluie natura discuţiilor, însă surse citate de Autosport susţin că organizaţia a luat decizia de a încerca să convingă Red Bull, Ferrari, Sauber şi Toro Rosso să revină asupra deciziilor, întrucât retragerea celor patru echipe va deveni efectivă doar în luna februarie a anului viitor.

În prezent, FOTA mai este reprezentată doar de McLaren, Renault, Mercedes GP, Williams, Force India, Lotus şi Virgin, întrucât şi cei de la Hispania s-au retras în urmă cu câteva luni din organizaţie. Oficialii Red Bull, McLaren, Ferrari şi Mercedes AMG urmează să se întâlnească pentru a discuta despre modul în care poate fi implementat acordul pentru reducerea costurilor, una dintre propuneri fiind că acesta să fie inclus în regulamentul sportiv.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 12 Dec 2011, 13:54

Presă: Bianchi l-ar putea înlocui pe Kobayashi la Sauber!

Sauber a anunţat la jumătatea acestui an că Sergio Perez şi Kamui Kobayashi vor concura pentru echipă şi în sezonul 2012, însă presa internaţională susţine că poziţia pilotului japonez în cadrul team-ului este în pericol.

Potrivit mai multor publicaţii din Elveţia şi Franţa, printre care se numără şi Sport365.fr, Sauber intenţionează să-l angajeze ca pilot titular pe Jules Bianchi.

Mutarea nu ar fi una surprinzătoare, întrucât Bianchi face parte din Academia de Piloţi Ferrari şi este pilotul de rezervă al echipei de la Maranello, iar Scuderia nu a ascuns faptul că încearcă să-l plaseze pe francezul de numai 22 de ani la o altă echipă pentru a căpăta experienţă. Sauber este soluţia perfectă întrucât echipa elveţiana concurează cu motoare Ferrari începând din sezonul 2010, iar Perez este la rândul său membru în Academia de Piloţi a Scuderiei.

Conexiunile dintre Sauber şi Ferrari au devenit şi mai clare după ce echipa elveţiană s-a retras din FOTA la numai câteva zile după acţiunea similară a celor de la Maranello. Nu ste exclus ca potenţiala înţelegere să aibă şi un impact economic favorabil pentru Sauber în privinţa costurilor pentru motoarele furnizate de Ferrari.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 16 Dec 2011, 16:55

Sauber va lansa noul monopost în 6 februarie!

Sauber a devenit vineri prima echipă care confirmă în mod oficial data de lansare a monopostului pentru sezonul următor.

Potrivit unui comunicat de presă, echipa cu sediul la Hinwil îşi va prezenta noua armă de atac în 6 februarie pe circuitul de la Jerez, cu numai o zi înainte de începerea primei sesiuni de teste din această iarnă, care va avea loc în perioada 7-9 februarie.

De asemenea, Sauber a confirmat că noul monopost se va numi C31, păstrând astfel direcţia din ultimii ani, urmând să utilizeze motoare furnizate de Ferrari, la fel ca şi în ultimii doi ani.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Return to Arhiva