[F1] Force India Team

Lock-on

[F1] Force India Team

Postby AleXXander » 10 Apr 2011, 12:11

Image

Image

Image
"nu e loc mai bun decat sufletul tau, ma linistesti cand o duc rau." Vescan
AleXXander
"11"

User Title: GOD

Re: [F1] Force India Team

Postby Patryck_SmackDown » 10 Jul 2011, 12:45

Force India vrea să-l păstreze pe di Resta şi în 2012!

Paul di Resta a debutat în Formula 1 în acest sezon la capătul unei cariere de patru ani în Campionatul German de Turisme, însă s-a adaptat rapid la rigorile competiţiei.

Scoţianul a impresionat în calificările de la Silverstone printr-un loc şase şi, chiar dacă rezultatul este atribuit parţial şi schimbării de regulament tehnic, patronul Vijay Mallya a fost impresionat de performanţa sa. Indianul consideră că ar fi o 'prostie' să-l cedeze pe di Resta unei echipe de top în sezonul 2012 şi anunţă că va demara negocierile pentru prelungirea contractului spre toamnă.

"Nu l-am pus pe di Resta în monopost fără să am opţiuni clare privind viitorul, iar el este de asemenea foarte fericit la această echipă. Aş fi prost să dau drumul unui star, aşa că vom vorbi mai târziu în acest an, dar simt că şansele sunt în favoarea rămânerii lui di Resta cu Force India", a declarat indianul pentru Associated Press.

Aparent, contractul actual al lui di Resta este valabil şi pentru anul viitor, însă cel mai probabil este vorba doar despre o opţiune de prelungire fie din partea echipei, fie din partea pilotului. Acesta din urmă nu şi-a putut ascunde bucuria pentru performanţa realizată sâmbătă chiar în faţa propriilor suporteri.

"Sunt foarte mulţumit cu acest rezultat. Să fiu la primul meu GP în Marea Britanie şi să încep de pe locul 6 este grozav. M-aş fi bucurat doar cu o promovare în Q3, dar faptul că sunt pe a treia linie a grilei de start este un rezultat important. Întreaga echipă a făcut o treabă excelentă şi s-a asigurat că am ieşit pe circuit la momentul potrivit", a precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

User Title: Il Principino

Postby Patryck_SmackDown » 13 Jul 2011, 12:09

Hulkenberg speră să concureze în F1 în 2012!

După ce a fost îndepărtat de la Williams la sfârşitul anului trecut, Nico Hulkenberg a semnat un contract de pilot de rezervă cu Force India, care îi permite să participe în prima sesiune de antrenamente libere de vineri. Cu toate acestea, principalul obiectiv al germanului este să devină pilot titular la Force India şi a purtat deja câteva discuţii preliminare cu echipa în acest sens.

"Este dificil să ştim, aceasta este a noua cursă, aşa că suntem la jumătatea sezonului. Muncesc din greu pentru a încerca să-i conving pe oamenii cheie de aici şi pe Vijay Mallya (n.r - patronul Force India) pentru a face o impresie bună. Dar cred că suntem destul de departe de o astfel de decizie", a declarat el.

Force India speră să-l păstreze la echipa pe Paul di Resta în sezonul următor, astfel că singura şansă a germanului este să-l înlocuiască pe conaţionalul său Adrian Sutil. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, Hulkenberg este dispus să-şi încerce nororul la o altă echipă.

"Sincer să fiu, mi-ar plăcea să rămân cu această echipă şi să concurez pentru ei anul viitor, dar dacă asta nu se va întâmpla atunci este evident că va trebui să plic planul B", a adăugat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 30 Jul 2011, 14:23

Liuzzi va concura într-o etapă de V8 Supercars în Australia!

Vitantonio Liuzzi, unul dintre piloţii echipei Hispania Racing, a fost confirmat joi pe lista participanţilor la etapa Armor All Gold Coast 600 din cadrul campionatului V8 Supercars, care se va desfăşura în Australia în luna octombrie.

Italianul va fi copilotul lui Tony D’Alberto şi va participa la eveniment intre cursele de Formula 1 din Coreea de Sud şi India.

"Nu cred că voi avea nevoie de mult timp pentru a mă adapta maşinii. Testul de o zi de dinainte va fi bun. Am experienţă cu maşini puternice şi mă bucur să le pilotez, iar V8 Supercars este o competiţie similară. Fiecare pilot pe care îl cunosc este interesat de eveniment şi cred că i-am făcut geloşi. Le voi spune cum a fost după ce voi ajunge la Marele Premiu al Indiei", a declarat Liuzzi.

Italianul va deveni primul pilot activ în Formula 1 care concurează în acest campionat, însă va fi acompaniat de alţi şase foşti piloţi din Marele Circ: Sebastien Bourdais, Mika Salo, Gianni Morbidelli, Jan Magnussen, Christian Klien şi Stephane Sarrazin.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 20 Sep 2011, 18:43

Mallya, mulţumit de progresele recente ale Force India!

Force India a înregistrat progrese semnificative începând cu Marele Premiu al Germaniei, câte un pilot al echipei reuşind de fiecare dată să termine în puncte.

Chiar dacă performantele au oscilat între locurile şase şi opt, acestea au permis echipei patronate de Vijay Mallya să urce pe locul şase în clasamentul constructorilor, devansându-i cu un punct pe rivalii de la Sauber. Mallya este mulţumit de acest parcurs al echipei, însă admite că ar fi preferat ca Paul di Resta şi adrian Sutil să termine de fiecare dată în puncte.

"De asta are nevoie echipa. Speram la puncte cu ambii piloţi în aceste curse, dar totuşi un monopost a câştigat puncte. Nu ştiu dacă este vorba despre noroc, dar de fiecare dată când există un incident în primul tur, un monopost Force India este implicat inevitabil într-un fel sau altul. Dar di Resta a terminat pe opt la Monzasi este grozav să părăsim Europa şi să mergem în cele şase curse din afara continentului pe locul şase, pentru că acum am depăşit Sauber. Acesta a fost obiectivul nostru pentru Monza şi l-am atins", a precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 07 Oct 2011, 12:24

Presă: Force India este de vânzare!

Force India ar putea încheia sezonul 2012 cu un nou proprietar, în cazul în care informaţiile publicate vineri de publicaţia Asian Age se vor confirma.

Potrivit sursei citate, Vijay Mallya, actualul patron al echipei, negociază vânzarea Force India către grupul de companii Sahara India Pariwar, condus de omul de afaceri indian Subrata Roy. "Sursele spun că înţelegerea este pe punctul de a fi finalizată şi ca un anunţ oficial este aşteptat în următoarele două zile", precizează publicaţia Asian Age.

Întrucât potenţialul nou proprietar este tot indian, este foarte puţin probabil ca Force India să-şi schimbe numele pentru sezonul 2012 în cazul în care tranzacţia va fi finalizată. În plus, intenţia viitorului patron ar fi promovarea unui pilot indian în cadrul echipei, numele potenţiale fiind Narain Kartikeyan, pilot de rezervă la Hispania Racing, şi Karun Chandhok, care are un rol similar la Lotus.

Force India a apărut în Formula 1 în sezonul 2008 după ce Mallya a cumpărat Spyker F1 pentru 88 de milioane de euro împreună cu olandezul Michiel Mol. Echipa traversează cel mai bun sezon din scurta sa istorie, fiind foarte aproape să termine pe locul şase în clasamentul constructorilor.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 13 Oct 2011, 19:59

Compania Sahara a devenit coproprietar la Force India!

Force India, una dintre cele mai noi echipe de pe grila de start, a confirmat oficial că şi-a schimbat structura acţionariatului, după ce compania Sahara India Pariwar a cumpărat un pachet de 42.5% din acţiuni pentru 100 de milioane de dolari.

În urma tranzacţiei, fostul patron Vijay Mallya a rămas cu un pachet de 42.5% din acţiuni, în timp ce restul de 15% din acţiuni sunt deţinute de familia Mol, cea care l-a ajutat pe Mallya să cumpere echipa Spyker la sfârşitul sezonului 2007. Primul efect al tranzacţiei va fi schimbarea denumirii oficiale a echipei Force India în Sahara Force India.

"Sunt foarte mândru că Sahara este coproprietarul singurei echipe de Formula 1 din India şi sunt sigur că prin intermediul echipei Sahara Force India vom aduce mândrie iubitei noastre naţiuni", a declarat Subarata Roy Sahara, şeful companiei Sahara.

Deşi a pierdut controlul complet al echipei, Mallya susţine că este încântat de decizia pe care a luat-o pentru a vinde o parte dintre acţiuni. "A fost o mândrie pentru mine să pun India pe harta Formulei 1 cu Force India şi să măresc performanţele echipei la nivelul actual. Sahara Group a jucat un rol foarte important în dezvoltarea sportului în ţară şi este partenerul ideal pentru că Force India să aibă şi mai mult succes în Formula 1", a precizat el.

Tranzacţia vine la numai câteva zile după ce Mallya a negat vehement speculaţiile din ţara sa natală potrivit cărora ar urma să vândă echipa companiei Sahara. Potrivit unor informaţii neoficiale, Mallya urmează să vândă şi restul de 42.5% dintre acţiuni pe parcursul următorilor doi ani, astfel încât Sahara va deveni acţionar majoritar cel târziu în 2013.

Decizia lui Mallya de a vinde o parte din echipa vine pe fondul problemelor financiare înregistrate de omul de afaceri indian, cele mai cunoscute fiind cele ale companiei aeriene Kingfisher, despre care se vehiculează că ar putea fi închisă.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 20 Oct 2011, 12:06

Presă: Hulkenberg îl va înlocui pe Sutil la Force India în 2012!

Nico Hulkenberg, pilotul de rezervă al echipei Force India, va reveni în Formula 1 anul viitor după ce a fost promovat ca pilot titular pentru sezonul 2012, potrivit unor informaţii dezvăluite joi de publicaţia britanică Autosport.

Sursa citată susţine că germanul a semnat deja contractul pentru a deveni pilotul echipei anul viitor, situaţie în care se regăseşte şi scoţianul Paul di Resta. Force India avea opţiune de prelungire pentru cei doi piloţi, însă aceasta a expirat săptămâna trecută, iar echipa a preferat să prelungească contractele celor doi pentru ca aceştia să nu aibă posibilitatea de a pleca la o altă echipă.

"Sursele indică faptul că opţiunile pe care Force India le avea pentru Hulkenberg şi di Resta au expirat weekendul trecut, dar contractele lor au fost prelungite", precizează Autosport.

Hulkenberg a debutat în Formula 1 în sezonul 2010 pentru Williams şi a obţinut la Interlagos primul pole position-ul al britanicilor după o pauză de cinci ani, însă echipa a renunţat la serviciile sale în favoarea banilor primiţi din partea lui Pastor Maldonado. Ulterior, germanul a fost recrutat de Force India ca pilot de rezervă.

Decizia îl lasă pe Adrian Sutil fără un loc sigur pentru sezonul 2012, însă germanul reprezintă o ţintă atractivă pentru cei de la Williams datorită experienţei acumulate în Formula 1 în ultimii cinci ani. Echipa britanică are de ales între Sutil şi o revenire spectaculoasă a lui Kimi Raikkonen, în cazul în care finlandezul va reuşi să aducă sponsori importanţi.

Cel mai probabil, Force India va anunţa linia de piloţi pentru sezonul 2012 în luna decembrie, potrivit unui anunţ făcut anterior de Vijay Mallya, coproprietarul echipei.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 16 Dec 2011, 19:58

OFICIAL: Hulkenberg îl înlocuieşte pe Sutil la Force India!

Nico Hulkenberg va reveni în Formula 1 după o absenţă de un sezon după ce şi-a asigurat un loc în cadrul echipei Force India. Germanul a debutat în Formula 1 la Williams în sezonul 2010, iar în acest an a îndeplinit rolul de pilot de rezervă la Force India înainte de a fi promovat ca pilot titular pentru anul viitor.

Hulkenberg este considerat unul dintre cei mai talentaţi tineri piloţi din anturajul Formulei 1 după ce a obţinut la Interlagos în noiembrie 2010 primul pole position din carieră.

"Evident, sunt entuziasmat să rămân la Force India şi să am şansa să concurez anul viitor. Nu a fost uşor să urmăresc sezonul de pe margine, dar am făcut tot ce am putut pentru a ajuta echipa şi pentru a demonstra de ce sunt în stare. Sunt extrem de motivat pentru 2012 şi vreau să mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine şi mi-au oferit această şansă", a declarat germanul.

Hulkenberg a devenit astfel noul coechipier al lui Paul di Resta, care va rămâne în cadrul echipei Force India pentru al doilea sezon consecutiv, după rezultatele promiţătoare din acest an.

"Am spus de multe ori că îmi place să fac parte din această echipă: sunt ambiţioşi, înfometaţi de succes şi lucram bine împreună. Sunt cu adevărat entuziasmat de sezonul 2012 şi există încrederea că putem continua să forţăm echipele de top şi să facem un nou pas înainte", a precizat scoţianul.

În urma promovării lui Hulkenberg, Force India se desparte de Adrian Sutil, pilotul care a concurat pentru echipa de la Silverstone încă din sezonul 2007, când team-ul purta numele de Spyker. Singura sa alternativa este Williams, echipă care caută un înlocuitor pentru veteranul Rubens Barrichello.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 22 Dec 2011, 12:33

Hulkenberg anticipase din vară că va concura pentru Force India!

Force India a confirmat cu numai şase zile în urmă că Paul di Resta şi Nico Hulkenberg vor concura pentru echipa în sezonul 2012, deşi informaţia apăruse în presa de specialitate cu mai bine de o lună în urmă.

Hulkenberg a obţinut postul după un an petrecut ca pilot de rezervă, însă a admis că a primit indicii despre noul său rol în cadrul echipei încă de la jumătatea sezonului.

"Evident că am aflat (n.r - că voi concura pentru Force India) puţin mai devreme decât publicul. Şi au existat ceva semne pozitive la jumătatea sezonului. Întotdeauna am primit un feedback bun din partea echipei, aşa că am fost foarte optimist ca în 2012 voi reveni şi că va exista mai mult decât un rol de al treilea pilot pentru mine", a declarat germanul în cadrul unui interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.

Hulkenberg a concurat în Formula 1 în sezonul 2010 pentru Williams, însă în acest an a participat doar la câteva sesiuni de antrenamente. Totuşi, el este încrezător că va fi capabil să revină rapid la formă adecvată noului său rol în cadrul echipei indiene.

"Nu am concurat, dar cel puţin cred că am rămas pregătit. Chiar dacă cu greu am pilotat mai mult de 20 de tururi în antrenamente, întotdeauna m-am adaptat rapid, mai bine decât m-am aşteptat. La începutul anului viitor voi avea nevoie de ceva timp pentru a recăpăta nivelul de la finalul lui 2010, dar cu ajutorul echipei sper să ajung acolo destul de repede", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 10 Jan 2012, 15:17

Hulkenberg speră să rămână în Formula 1 pe termen lung!

Nico Hulkenberg va reveni în Formula 1 în acest an după un sezon petrecut ca pilot de rezervă la Force India.

Germanul a impresionat în 2010 în sezonul de debut la Williams, însă a pierdut postul din cauza resurselor financiare precare şi vrea să evite repetarea scenariului la sfârşitul anului trecut. De aceea, principalul său obiectiv este să demonstreze că merită să rămână în competiţie pe termen lung.

"Personal, vreau doar să-mi găsesc locul în Formula 1. Vreau să obţin rezultate bune pentru a mă asigura că voi fi în sport în 2013 şi mulţi ani după aceea. Nu pot să spun lucruri de tip 'vreau să câştig atâtea puncte', asta nu este posibil. Vreau să mă descurc cât pot de bine pentru a mă ridica la pretenţiile echipei", a declarat el într-un interviu acordat publicaţiei GPUpdate.

Force India a avut anul trecut cel mai bun sezon din scurta sa istorie după ce a terminat pe locul şase în clasamentul constructorilor, în spatele celor cinci echipe de top. Pentru anul viitor, ambiţia echipei este să termine pe locul cinci, iar Hulkenberg nu exclude îndeplinirea obiectivului.

"Cred că este posibil. Totuşi, nu va fi deloc uşor. Am avut un pachet puternic la sfârşitul sezonului, aşa că vrem să continuăm de unde ne-am oprit. Anul trecut am fost competitivi pe orice tip de circuit şi, dacă vrem să terminăm pe locul cinci în clasamentul constructorilor, asta este pur şi simplu necesar. Nu poţi avea succes dacă ai performante doar pe un anumit tip de circuit", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 12 Jan 2012, 13:49

Force India: "Hulkenberg şi di Resta vor fi egali în cadrul echipei"

Paul di Resta este considerat cel mai bun debutant în Formula 1 din 2011 şi a reuşit să-şi asigure locul la Force India şi pentru sezonul următor. Totuşi, scoţianul nu va beneficia de un tratament preferential din partea echipei, întrucât noul său coechipier, Nico Hulkenberg, va fi tratat în acelaşi mod.

Andy Stevenson, directorul sportiv al echipei, consideră că acest lucru va pune presiune pe di Resta să-şi demonstreze calităţile şi în sezonul care va începe în luna martie.

"Niciodată nu am avut o politică în care avem un pilot la conducere. Ambii piloţi primesc exact acelaşi tratament. Este al doilea sezon complet (n.r - pentru di Resta) şi va fi dificil pentru el, pentru că Hulkenberg a demonstrat deja că este foarte, foarte rapid", a precizat el pentru Sky Sports, făcând aluzie la rezultatele bune obţinute de german în sezonul 2010, pe vremea când concura pentru Williams.

Force India are planuri ambiţioase pentru sezonul următor, în care îşi propune să lupte pentru locul cinci în clasamentul constructorilor, iar Stevenson este încrezător în calităţile monopostului cu care vor concura cei doi piloţi.

"Monopostul este o evoluţie. Din ceea ce am văzut până acum arată foarte, foarte bine, dar trebuie să ajungem cu el pe circuit. Ştim care sunt cifrele şi avem încredere în maşină pe care am desenat-o, dar nu ştim ce au făcut ceilalţi băieţi. Aşa că până când ajungem la aceste prime teste şi vedem care este viteza celorlalte maşini este dificil de spus", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Return to Arhiva