Formula 1 - Discutii Generale

Lock-on

Re: Formula 1

Postby Trademark » 28 Mar 2010, 18:57

au stricat tot spectacolul FIA cu noile reglementari!pacat!
prin 2003 a fost ultimul regulament de doamne ajuta,atunci era spectacol adevarat
The best hand in poker is when you bluff before the flop,on the flop,on the turn,on the river and MAKE YOUR HAND!
Trademark
VIP

User Title: Just Trademark

Postby AleXXander » 28 Mar 2010, 18:58

Virgin-ul nu au si ei de gand sa termine o cursa ?
Schumi pe 10, big LOL !
Liuzii pe 7... good for him.
Sa mor cat ghinion are Vettel. :|
Holy Shit ! Kubica pe 2 cu masina aia...
Victorie Button ! Good ! Mai bine decat Ferrari.
"nu e loc mai bun decat sufletul tau, ma linistesti cand o duc rau." Vescan
AleXXander
"11"

User Title: GOD

Postby Mr Cosmin » 28 Mar 2010, 19:04

Holy shit, abia acum am observat, o masina Hispania a ajuns la capat ! :o :shock: :|
Image
The h1mZ: 19 din 31, raman 10
Mr Cosmin: 12, stii mate, AHAHAHAHA =))))))
Mr Cosmin
VIP

User Title: Superior

Postby Patryck_SmackDown » 29 Mar 2010, 17:53

.........................................Echipele vor decide vineri noile schimbari de regulament.

Echipele se vor reuni vineri in Malaezia pentru a decide strucutura viitoare a regulamentului tehnic, insa noile reguli nu vor fi introduse in acest an. Lipsa acuta de spectacol din primul Mare Premiu al sezonului din Bahrain a readus in discutie modificarea radicala a regulamentului tehnic.

In contextul in care spectacolul din Australia a fost determinat in mare
masura de ploaia din primele tururi ale cursei, echipele au admis ca trebuie sa gaseasca urgent solutii pentru imbunatatirea calitatii Formulei 1, iar sefii teamurilor se vor reuni vineri la Sepang pentru a discuta despre noul regulament.

Se vehiculeaza ca reintroducerea sistemului KERS in Formula 1 unul dintre subiectele centrale ale sedintei, iar Ferrari a confirmat ca principala intentie este sa aduca modificari in privinta eficacitatii monoposturilor, in contextul in care depasirile sunt aproape imposibile in conditii normale.

"Sunt doua metode de a rezolva problema. Una este artificiala, iar cealalta vizeaza problema fundamentala, si anume monopostul. Din punctul meu de vedere, monoposturile sunt prea eficiente
. Trebuie sa reducem eficienta
din spatele monopostului, pentru ca este aproape imposibil sa depasesti chiar daca esti un pilot fantastic", a declarat Stefano Domenicali, seful Scuderiei Ferrari.

Initial, s-a speculat ca echipele intentioneaza sa modifice regulamentul sportiv chiar din acest an, prin introducerea a doua opriri la boxe
obligatorii.

Desi s-au numarat printre echipele care au solicitat acest lucru, Mercedes GP si Red Bull au facut deja un pas inapoi si au admis ca schimbarea regulamentului nu trebuie facuta in graba. Regulamentul Formulei 1 s-a schimbat radical incepand din sezonul 2008, insa spectacolul de pe pista nu s-a imbunatatit in mod semnificativ in ultimele doua sezoane. In plus, interzicerea realimentarilor cu benzina a condus la aparitia unui singur pitstop si la formarea unei procesiuni in cursa din Bahrain.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

.........................................Hamilton critica strategia echipei din Australia

Lewis Hamilton crede ca ar fi terminat pe locul 2 Marele Premiu al Australiei daca echipa nu l-ar fi chemat la boxe pentru un nou set de pneuri. Lewis Hamilton concura pe locul 3 in spatele lui Robert Kubica in momentul in care McLaren l-a chemat la boxe pentru al doilea set de pneuri slick. Kubica a ramas insa pe circuit
cu aceleasi pneuri pana la finalul cursei, la fel ca si Felipe Massa si Fernando Alonso, astfel ca Hamilton a coborat in clasament in spatele pilotilor Ferrari.

Chiar daca i-a ajuns din urma intr-un interval de cateva tururi, britanicul a terminat cursa doar pe locul 6 dupa un incident cu Mark Webber.

Campionul mondial din sezonul 2008 a criticat strategia echipei sale, considerand ca ar fi putut termina cursa cu acelasi set de pneuri slick, ceea ce i-ar fi permis sa il atace si, eventual, sa il depaseasca pe Kubica in lupta pentru locul 2.

"Pneurile mele erau in regula. Am avut un start bun, eram intr-o pozitie destul de buna si eram multumit de tot cand am fost chemat la boxe. Nu stiu de ce am fost chemat. Asta ne-a facut sa pierdem o dubla (n.r - coechipierul sau Jenson Button a castigat cursa). Cred ca pneurile ar fi fost destul de bune. Probabil m-as fi chinuit cu ele spre final, dar asa au procedat ceilalti piloti si oricum era aproape imposibil sa depasesc un Ferrari", a declarat el.

Oficialii echipei McLaren considera insa ca decizia de a-l chema la boxe pe Hamilton a fost una potrivita. Martin Whitmarsh, seful britanicilor, afirma ca la momentul respectiv degradarea pneurilor lui Hamilton era destul de avansata.

"Hamilton pierdea timp in spatele lui Kubica si degradarea se putea observa pe pneul stanga-spate si se putea vedea ca Schumacher si Webber erau mai rapizi cu o secunda dupa a doua oprire. Pe baza informatiilor pe care le aveam in acel moment am considerat ca aceasta este decizia corecta. Dar daca Hamilton ar fi putut termina cursa cu acele pneuri putea obtine cel putin locul 2 si am fi avut o dubla", a precizat el.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

.........................................Vettel, tradat de piulita pneului stanga-fata.

Sebastian Vettel a abandonat in Australia din cauza desprinderii unei piulite de pe pneul stanga-fata, si nu din cauza franelor, asa cum s-a crezut initial. Sebastian Vettel a suferit la Melbourne al doilea abandon consecutiv din acest sezon, cauza fiind si de aceasta data de natura tehnica.

Initial, tanarul pilot german a fost convins ca a ramas frane la jumatatea cursei, insa o analiza efectuata la finalul cursei a relevat faptul ca una dintre piulitele cu care a fost prins pneul stanga-fata s-a slabit, provocand vibratii in sistemul sau de prindere. Vettel a admis ca este dezamagit de situatie si spune ca si-a dat seama ca are probleme tehnice cu un tur inainte de a fi nevoit sa abandoneze.

"Am simtit ca ceva nu este in regula cu un tur mai devreme. Ieseau cateva scantei din pneul stanga-fata, nu stiam ce se intampla si am vrut sa intru la boxe
. Apoi, dupa numai doua viraje, am simtit o vibratie puternica si, imediat ce am apasat pedala de frana, am avut o defectiune in virajul 13 si am ajuns pe pietris. Nu am putut sa fac nimic, am pierdut controlul volanului si asta a fost".

"Este pacat, pentru ca am controlat total cursa, chiar daca conditiile au fost dificile. Dar pentru a castiga trebuie sa treci linia de sosire. Mi se frange inima ca nu am castigat, dar campionatul este lung. Muncim din greu pentru a rezolva problemele tehnice si speram sa vedem steagul cu patratele in Malaezia", a declarat dezamagit Vettel.

Germanul in varsta de 22 de ani a coborat pana pe locul 7 in clasamentul general, avand numai 12 puncte desi a plecat din pole position in ambele curse din acest sezon.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

User Title: Il Principino

Postby Patryck_SmackDown » 30 Mar 2010, 14:44

..............Presa din intreaga lume il face praf pe Schumacher dupa prestatia din primele doua curse ale sezonului.

Dupa ce a terminat Grand Prix-ul Australiei la mai mult de un minut de lider, pe locul 10 din 14 piloti care au trecut linia de sosire, cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1 a fost atacat din toate partile.

Asteptat ca Mesia sa salveze F1, Schumacher a fost intrecut de colegul sau Nico Rosberg, care a fost mai rapid pe toata perioada week-end-ului de la Melbourne. The Sun i-a numit prestatia drept "o dupa-amiaza anonima pentru marele german. Nu pentru asta il plateste Mercedes 30 de milioane pe an. La cum concureaza, s-ar putea sa nu prinda nici macar finalul primului sezon din cele 3 pentru care are contract."

Presa italiana nu s-a lasat mai prejos. La Stampa scrie: "Chiar daca masina nu e una din cele mai bune, este destul de clar ca unul din piloti, cel care castiga 30 de milioane pe an, si-a pierdut instructiunile despre cum sa castige. Dovada? A fost depasit de Virgin, iar Badoer a fost in 2009 crucificat pentru mult mai putin."

"E cineva sigur ca insusi Schumacher se afla sub casca rosie? Poate ca Montezemolo are dreptate si de fapt conduce un frate geaman mai putin talentat."

Schumacher n-a lasat sa se vada vreun semn de ingrijorare si sustine ca e multumit de performantele sale, si ca doar incidentul din startul cursei, care l-a fortat sa intre la standuri neplanificat, i-a stricat week-end-ul: "Acel incident mi-a decis cursa. M-am simtit foarte bine si viteza noastra a fost promitatoare, mai ales ca pentru o parte a cursei am fost mai rapizi decat cei aflati in frunte."
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 31 Mar 2010, 09:32

........................Fauzy va pilota vineri pentru Lotus la Sepang

Pilotul de teste Fairuz Fauzy il va inlocui pe Heikki Kovalainen in prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Malaeziei. Fairuz Fauzy va calca pe urmele lui Paul di Resta si va debuta oficial in Formula 1 in cadrul primei sesiuni de antrenamente libere contant pentru Marele
Premiu al Malaeziei.

Decizia echipei Lotus F1 Racing este una logica, avand in vedere
ca este detinuta de un consortiu de companii malaeziene, iar Fauzy are nationalitate malaeziana.

Fauzy ii va lua temporar locul in monopost finlandezului Heikki Kovalainen, pentru a-i oferi malaezianului sansa de a se acomoda cu o masina de Formula 1.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 03 Apr 2010, 12:26

Image
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 04 Apr 2010, 14:20

Am ratat cursa ca am dormit grav dupa ce m-am imbatat :-l. O vad de pe torrent,bine ca scap si de comentatorii aia penibili...

Image
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby WF^KOBE » 04 Apr 2010, 18:23

massa e lider :X
WF^KOBE
Lowcarder

Postby Patryck_SmackDown » 17 Apr 2010, 17:17

...........................................Yamamoto, pilot de teste la Hispania Racing in 2010

Sakon Yamamoto a fost numit pilot de teste al echipei Hispania Racing pentru sezonul 2010 si va participa in sesiunile de antrenamente de vineri.
Hispania Racing a decis sa beneficieze de experienta unui fost pilot de Formula 1 pentru a continua dezvoltarea monopostului pentru acest sezon, in contextul in care atat Karun Chandhok, cat si Bruno Senna sunt debutanti in aceasta competitie.

In acest sens, echipa cu sediul in Spania a semnat un contract cu Sakon Yamamoto, care va concura in cele doua sesiuni de antrenamente libere de vineri din cadrul Marilor Premii
in calitate de pilot de teste si de rezerva.

“Este fantastic sa fac parte dintr-o noua echipa si sper sa fiu capabil sa obtin date folositoare in zilele de vineri pentru pilotii de curse. Am vazut cat de mult se dedica toata lumea, iar eu simt acelasi lucru”, a declarat japonezul.

Yamamoto a participat in 14 Mari
Premii de Formula 1 pentru Super Aguri si Spyker in sezoanele 2006 si 2007, iar incepand din 2008 a concurat sporadic in competitia GP2. Astfel, japonezul in varsta de 27 de ani se va reintalni cu Colin Kolles, care i-a fost sef de echipa la Spyker in sezonul 2007.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

.....................................Vettel va pleca din pole position in Marele Premiu al Chinei

Sebastian Vettel a obtinut al treilea pole position din acest sezon si va pleca alaturi de coechipierul sau Mark Webber din prima linie a grilei de start din China.

Dominatia celor de la Red Bull Racing din acest debut de sezon continua si in China, dupa ce echipa patronata de Dietrich Mateschitz a reusit o noua dubla de senzatie.

Cronometrat cu 1:34.558, Sebastian Vettel a stabilit timpul de referinta al calificarilor si a fost cu peste doua zecimi de secunda mai rapid decat coechipierul sau Mark Webber.

Este al treilea pole position obtinut de tanarul pilot german in acest sezon, in conditiile in care Red Bull este singura echipa care a plecat de pe prima pozitie in acest an.

Imediat in spatele celor doi s-a pozitionat Fernando Alonso, pilotul Scuderiei Ferrari fiind urmat de Nico Rosberg de la Mercedes GP.

Desi era creditata cu sanse mari pentru un pole position datorita avantajului obtinut pe liniile drepte cu ajutorul unui sistem
de ventilatie inovator, McLaren Mercedes
a fost nevoita sa se multumeasca doar cu locurile 5 si 6 de Jenson Button si Lewis Hamilton.

Chiar daca a stabilit cel mai bun timp in Q1 si Q2, Hamilton a fost cu aproximativ 4 zecimi de secunda mai lent decat Vettel si este urmat pe grila de liderul clasamentul general
, Felipe Massa, dar si de polonezul Robert Kubica de la Renault. Michael schumacher a reusit in extremis sa se pozitioneze pe treapta a noua a grilei de start, pilotul echipei Mercedes GP depasindu-l in ultimele secunde ale sesiunii pe Adrian Sutil, care a reusit insa o noua clasare in primii 10.

WILLIAMS, TORO ROSSO SI SAUBER, ELIMINATE IN Q2

Spre deosebire de precedentele Mari Premii, Williams a ratat prezenta in Q3 cu ambele monoposturi, iar Rubens Barrichello si Nico Hulkenberg vor pleca de pe locurile 11 si 16. Brazilianul a fost insa cu numai trei zecimi de secunda mai lent de Schumacher, care a ajuns in extremis in Q3.

Nici Toro Rosso nu a reusit sa progreseze in ultima parte, iar Jaime Alguersuari si Sebastien Buemi vor pleca de pe pozitiile 12 si 13. In spatele lor s-a pozitionat rusul Vitaly Petrov pentru Renault, in timp ce BMW-Sauber a avut parte de o noua sesiune de calificari dezamagitoare. Astfel, Kamui Kobayashi va pleca de pe locul 15, in timp ce Pedro de la Rosa a stabilit doar al 17-lea timp.

FORCE INDIA, SOCUL PRIMEI PARTI A CALIFICARILOR

Marea surpriza a primei parti a calificarilor a fost eliminarea lui Vitantonio Liuzzi, intrucat Force India a fost revelatia inceputului de sezon. Cu toate acestea, diferenta dintre italian si Vitaly Petrov, ocupantul locului 14 in Q1, a fost de numai 0.13 secunde, ceea ce confirma compactitatea plutonului de mijloc din Formula 1.

Asa cum era de asteptat, ceilalti 6 piloti eliminati in aceasta parte a calificarilor au fost reprezentatii celor trei noi echipe in Formula 1. Timo Glock (Virgin Racing) va lua startul de pe locul 19 din fata celor doi piloti ai echipei Lotus, Jarno Trulli si Heikki Kovalainen, in timp ce coechipierul sau Lucas di Grassi s-a pozitionat pe locul 22.

Hispania Racing va ocupa din nou ultima linie a grilei de start prin Bruno Senna si Karun Chandhok, astfel ca penalizarea de 5 pozitii dictata de FIA impotriva indianului nu va avea niciun impact asupra clasamentului final.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby AleXXander » 18 Apr 2010, 10:56

Ce cursa avem !
AleXXander
"11"

Postby Patryck_SmackDown » 18 Apr 2010, 11:00

E o nebuneala` totala :)) Numai inteleg nimic :))
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby AleXXander » 18 Apr 2010, 11:54

Foarte tare cursa ! Sa tot avem din astea. Nu putem spune ca a lipsit spectacolul ! :D

1. Button
2. Hamilton
3. Rosberg
4. Alonso
5. Kubica
6. Vettel
7. Petrov
8. Webber
9. Massa
10. Schumi

Hamilton e demential pe ploaie, n-am ce spune.
Cursa incredibila de recuperare facuta de Alonso.
Pacat pentru Vettel. Data viitoare sper ca va reusi mai mult.
Dubla meritata pentru McLaren.
Petrov e demential !!!
WTF Schumi ! :|
AleXXander
"11"

Postby Patryck_SmackDown » 18 Apr 2010, 12:52

^ Si ziceai de mult ca Petrov e vai steaua lui =))
Schumi praf ca de fiecare data , Webber & Vettel ei " lupta " doar in calificari , in cursa nu se pun...Massa & Alonso 2 sclavi care erau aproape de abandon pe intrarea la boxe , Hami` le-a dat clasa azi , cu toate ca a terminat pe 2.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby AleXXander » 18 Apr 2010, 12:55

Alonso l-a depasit pe Massa chiar pe linia de intrare la boxe. :))
AleXXander
"11"

Postby Patryck_SmackDown » 29 Apr 2010, 21:41

Michelin si Avon, singurele optiuni pentru pneuri in 2011

Echipele din Formula 1 au discutat miercuri despre optiunile pe care le au in privinta furnizorului de pneuri dupa retragerea japonezilor de la Bridgestone, programata pentru finalul acestui sezon.

Desi Pirelli isi anuntase disponibilitatea de a oferi pneuri, echipele analizeaza numai propunerile facute anterior de Michelin si Avon, fara insa sa se ajunga la un consens. Oferta Avon este mai avantajoasa din punct de vedere financiar, insa Michelin are de partea sa prestigiul calitatii, mai ales ca francezii au furnizat pneuri in F1 pana in 2006.

“In acest moment, conversatiile se poarta intre Michelin si Avon. Pneurile Avon sunt mult mai ieftine
, dar au o calitate
mai slaba a produselor, chiar daca au realizat pneuri foarte competitive. Avon reprezinta o necunoscuta mai mare decat Michelin pentru ca francezii au fost in F1 recent. Dar exista o diferenta semnificativa de cost, de aproximativ trei ori”, a declarat Sam Michael, directorul tehnic al echipei Williams, in cadrul unui interviu acordat agentiei de presa Reuters.

Initial, echipele sperau sa ia o decizie clara in privinta furnizorului de pneuri pentru 2011 la Marele Premiu al Spaniei, insa acest lucru devine din ce in ce mai putin posibil in acest moment, potrivit declaratiilor lui Michael.

“Cred ca discutiile din cadrul FOTA sunt doar de luare in considerare a diferitilor factori. Nu este o decizie strict financiara sau o decizie strict tehnica. Toate acestea trebuie discutate cu Bernie Ecclestone, care a analizat in mod traditional aceste aspecte”, a mai precizat australianul.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby John_Cena » 09 May 2010, 17:24

Rezultate Spania:

1 Mark Webber
2 Fernando Alonso
3 Sebastian Vettel
4 Michael Schumacher
5 Jenson Button
6 Felipe Massa
7 Adrian Sutil
8 Robert Kubica
9 Rubens Barrichello
10 Jaime Alguersuari
11 Vitaly Petrov
12 Kamui Kobayashi
13 Nico Rosberg
14 Lewis Hamilton
15 Vitantonio Liuzzi
16 Nico Hülkenberg
17 Jarno Trulli
18 Timo Glock
19 Lucas Di Grassi
20 Sebastien Buemi
21 Karun Chandhok
22 Pedro de la Rosa
23 Heikki Kovalainen
24 Bruno Senna

*Hamilton a abandonat cu un tur inainte de final!Ce ghinion!
*Schumi Well Done.
Image

Intrebari:http://forum.wfan.ro/john-cena-t2148.html

2 Times WFAN Football Predictions Champion!!
John_Cena
Mr. President

User Title: JC

Postby Joker™ » 09 May 2010, 20:22

Mie imi place Alonso
Joker™
Midcarder

User Title: JackMan

Postby John_Cena » 30 May 2010, 17:48

Rezulate Istambul:

1 Lewis Hamilton
2 Jenson Button
3 Mark Webber
4 Michael Schumacher
5 Nico Rosberg
6 Robert Kubica
7 Felipe Massa
8 Fernando Alonso
9 Adrian Sutil
10 Kamui Kobayashi
11 Pedro de la Rosa
12 Jaime Alguersuari
13 Vitantonio Liuzzi
14 Rubens Barrichello
15 Vitaly Petrov
16 Sebastien Buemi
17 Nico Hulkenberg
18 Timo Glock
19 Lucas di Grassi
20 Karun Chandhok
Ret Bruno Senna
Ret Sebastian Vettel
Ret Heikki Kovalainen
Ret Jarno Trulli
Image

John_Cena
Mr. President

Postby John_Cena » 30 May 2010, 17:49

*Una dintre cele mai spectaculoase curse din acest sezon, daca nu cea mai spectaculoasa.
*Vettel si Webber s-au ciocnit spectaculos
*Button si Hamilton au avut un duel fantastic
Image

John_Cena
Mr. President

PreviousNext

Return to Arhiva