[F1] Red Bull Racing

Lock-on

Re: [F1] Red Bull Racing

Postby Patryck_SmackDown » 20 Oct 2011, 12:10

Red Bull ar putea testa componente pentru 2012 în finalul sezonului!

După ce şi-a asigurat matematic şi titlul mondial al constructorilor în urma rezultatelor din Marele Premiu al Coreei de Sud, Red Bull îşi concentrează întreaga atenţie spre monopostul RB8 cu care va concura în Formula 1 anul viitor.

Întrucât singura schimbare majoră de regulament este interzicerea eliminării gazelor de eşapament prin eleronul spate, Red Bull ar putea evalua câteva componente de pe RB8 pe monopostul cu care concurează în ultimele trei curse ale anului, însă strategia va fi adoptată numai dacă echipele rivale nu pot afla secretele de design ale austriecilor.

"Toată cercetarea noastră se realizează pentru anul viitor, dar dacă descoperim ceva care se potriveşte şi monopostului din acest an am putea alege să facem asta, însă depinde de informaţiile pe care le oferim celorlalţi. Nu există schimbări uriaşe de regulament pentru anul viitor cu excepţia poziţionării evacuării, dar asta are un efect major asupra monopostului. Muncim în această direcţie şi încercam să găsim cea mai bună soluţie", a declarat Adrian Newey, directorul tehnic al echipei Red Bull Racing.

Rivalii celor de la Red Bull au început deja să evalueze noi componente pentru anul viitor: Ferrari a testat în Coreea de Sud o nouă aripa fata, în timp ce Mercedes a inventat un sistem de tip F-duct pentru aceeaşi componentă.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fanii germani cred Vettel va bate recordul de titluri al lui Schumacher!

Michael Schumacher a devenit cel mai titrat pilot din Formula 1 datorită celor şapte titluri mondiale cucerite pe parcursul carierei, performanţă atribuită în special dominaţiei autoritare a Scuderiei Ferrari din prima jumătate a deceniului trecut.

Tocmai dominaţia respectivă a fost considerată un obstacol pentru orice alt pilot să realizeze o performantă similară, însă parcursul excelent al celor de la Red Bull Racing din ultimii doi-trei ani sugerează că Sebastian Vettel ar putea călca pe urmele conaţionalului său.

Acest lucru este evidenţiat şi de un sondaj de opinie realizat de agenţia de presă DPA, potrivit căruia nu mai puţin de 59.5% dintre fanii germani anticipează că Vettel va câştiga minim opt titluri mondiale pe parcursul carierei.

Doar 24.6% dintre germani cred că recordul lui Schumacher va rămâne în picioare pentru totdeauna, în timp ce restul nu s-au pronunţat în această privinţă.

Rezultatele sondajului vin la exact o lună de când fanii germani îi recomandau lui Schumacher să se retragă din Formula 1 la expirarea actualului contract cu Mercedes GP în 2012, întrucât nu mai este capabil să lupte pentru victorii.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Webber: "Am primit oferte incredibile din partea echipelor rivale"

Red Bull Racing i-a prelungit contractul lui Mark Webber pentru sezonul 2012 în vara acestui an, la capătul a numeroase speculaţii privind viitorului australianului în Formula 1.

Chiar dacă opţiunile sale de a continua în Formula 1 erau deja limitate de numărul scăzut de locuri disponibile, Webber susţine că a fost contactat de numeroase echipe pentru a discuta despre eventuale contracte cu puţin timp înainte de a pune semnătura pe nouă înţelegere cu campioana mondială.

"Ceea ce a fost incredibil în acest an a fost cantitatea de răspunsuri pe care le-am avut de la celelalte echipe când eram pe cale să semnez cu Red Bull. Erau foarte, foarte interesaţi să poarte o discuţie cu mine, ceea ce a reprezentat o reamintire că lucrurile au decurs destul de bine", a declarat el pentru publicaţia australiană Daily Telegraph.

Noul contract al lui Webber expiră la finalul sezonului 2012, când există numeroase speculaţii că australianul intenţionează să se retragă din sporturile cu motor. Totuşi, el insistă că nimic nu este încă decis şi că ar putea rămâne în Marele Circ fie la Red Bull, fie la o altă echipă.

"Voi concura din nou anul viitor, dar pentru a spune unde voi fi în 2013 şi 2014 trebuie să mai aşteptăm şase luni pentru a vedea cum decurg lucrurile", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

User Title: Il Principino

Postby Patryck_SmackDown » 02 Nov 2011, 13:37

Vergne va testa pentru Red Bull la Abu Dhabi

Red Bull Racing a anunţat marţi planurile pentru testul dedicat tinerelor talente care va avea loc pe circuitul din Abu Dhabi în perioada 15-17 noiembrie.

Cel care va avea oportunitatea de a urca în cockpitul campioanei mondiale este Jean-Eric Vergne, care face parte din Red Bull Junior şi care a testat deja pentru Toro Rosso într-o sesiune de antrenamente din Coreea de Sud.

"Aştept cu nerăbdare să pilotez RB7 la Abu Dhabi. Cunosc deja circuitul şi am avut deja ceva timp într-un monopost de Formula 1 în acest an, ceea ce va ajuta. Sunt extrem de fericit că Red Bull mi-a oferit această oportunitate, va fi o experienţă majoră pentru mine şi este ceva incredibil să pilotez cea mai rapidă maşina de Formula 1. Voi da tot ce am mai bun în cele trei zile, vor fi trei zile importante şi le aştept cu nerăbdare", a declarat el.

Testul de la Abu Dhabi va reprezenta o evaluare pentru un post de pilot titular la Scuderia Toro Rosso. Potrivit unui anunţ făcut anterior de şeful Franz Tost, Vergne este unul dintre cei patru piloţi care lupta pentru cele două locuri disponibile la Toro Rosso anul viitor, alături de Sebastien Buemi, Jaime Alguersuari şi Daniel Ricciardo.

Vergne urmează să testeze în prima sesiune de antrenamente şi în Abu Dhabi şi Brazilia. El a terminat pe locul doi sezonul 2011 al competiţiei Formula Renault 3.5, după ce anul trecut a fost campion în Formula 3 Marea Britanie.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 18 Nov 2011, 18:46

Red Bull, impresionată de rezultatele lui Vergne din Abu Dhab!

Sesiunea de teste dedicată tinerilor piloţi care a avut loc în această săptămână pe circuitul Yas Marina din Abu Dhabi a fost dominată cu autoritate de Jean-Eric Vergne.

Aflat la volanul monopostuilui Red Bull RB7, francezul a fost cu numai patru zecimi de secundă mai lent decât Sebastian Vettel pe acelaşi circuit, însă a impresionat echipa şi prin faptul că nu a comis nicio greşeală de pilotaj, în ciuda lipsei de experienţă.

"Trebuie să spun că am fost foarte impresionat de Vergne pe parcursul acestui test. Nu a fost prea mult timp în monopostul nostru înainte de această săptămână şi nu a făcut nici măcar o greşeală. Este bun la asimilarea informaţiilor, le foloseşte aşa cum trebuie, a fost constant şi s-a controlat. A fost capabil să facă ceea ce i-am cerut şi a stabilit timpi buni de fiecare dată când a fost necesar. A făcut o treabă bună", a declarat Ian Morgan, şeful inginerilor de cursă ai echipei Red Bull.

La rândul său, francezul se consideră pregătit să concureze în Formula 1, însă admite că decizia finală aparţine în totalitate celor de la Red Bull.

"Timpii demonstrează că sunt în formă pentru a fi în F1. Dar decizia aparţine celor de la Red Bull. Datorită lor am putut testa această maşină şi datorită lor am ajuns din karting în monoposturi. Am dat tot ce am avut mai bun, iar ei trebuie să decidă ce este mai bine pentru mine în viitor", a precizat Vergne, care face parte din programul Red Bull Junior.

Vergne a participat la două sesiuni de antrenamente cu Toro Rosso în finalul acestui sezon şi va urca în cockpit şi în prima sesiune din Brazilia. Vergne a fost nominalizat anterior de Frantz Tost, şeful Toro Rosso, ca unul dintre cei patru candidaţi la cele două locuri disponibile în 2012 la a doua echipă a lui Red Bull, alături de Sebastien Buemi, Jaime Alguersuari şi Daniel Ricciardo.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 21 Nov 2011, 23:07

Vergne: "Într-un Red Bull aş fi cel puţin la nivelul lui Webber"

Jean-Eric Vergne, unul dintre piloţii care fac parte din programul Red Bull Junior, a testat pentru campioana mondială în cadrul sesiunii de evaluare de la Abu Dhabi dedicată tinerilor piloţi.

Francezul a fost cel mai rapid în fiecare zi a competiţiei şi l-a impresionat pe Ian Morgan, şeful departamentului de inginerie, considerând că este capabil să se ridice cel puţin la înălţimea lui Mark Webber.

"Am văzut comentariile lui Ian Morgan şi au fost pozitive, nu pot ascunde asta. Ştiu că echipele sunt precaute cu piloţii tineri, iar McLaren a fost singura care a îndrăznit recent să meargă cu un pilot tânăr precum Lewis Hamilton. Am avut o pregătire similară, am făcut trei zile de teste şi nu am avut probleme fizice."

"De aceea, dacă aş fi fost pus într-un Red Bull, cred că nu m-aş fi descurcat mai raud decât Webber. Oricum, asta este impresia mea după aceste teste. Dar ştiu că drumul este încă lung şi acum mergem în Brazilia. Aceasta va fi ultima mea sesiune de antrenamente cu Toro Rosso înainte să ştiu ce voi face anul viitor", a precizat el.

Vergne este unul dintre cei patru piloţi aflaţi în lupta pentru cele două locuri disponibile la Toro Rosso în 2012, alături de Daniel Ricciardo, Sebastien Buemi şi Jaime Alguersuari.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 25 Nov 2011, 13:00

Red Bull a aflat cauzele flexibilităţii extreme a aripii Ferrari!

Ferrari a introdus în India o aripă faţă de specificaţie nouă, în încercarea de a copia succesul celor de la Red Bull Racing. Totuşi, Scuderia s-a confruntat cu o flexibilitate extremă a componentei, care a generat lovirea parţilor exterioare de asfalt şi producerea de scântei.

Ulterior, la Abu Dhabi, Ferari a avut din nou acelaşi tip de probleme, însă inginerii nu au reuşit să identifice cauzele. În schimb, explicaţia a venit din partea rivalilor de la Red Bull, care au experimentat la rândul lor o flexibilitate uşoară a aripii în Abu Dhabi.

Potrivit unor surse din cadrul campioanei mondiale, problema este generată de activarea sistemului DRS şi de presiunea existentă în pneuri.

"Flexibilitatea se produce la finalul unei linii drepte când sistemul DRS este activat, ceea ce înseamnă că încărcarea aerodinamică creşte pe partea frontală a monopostului. Apoi, dacă presiunea pneurilor este scăzută, monopostul 'sare' pe pneuri, motiv pentru care părţile laterale vibrează", precizează publicaţia Auto Motor und Sport, care citează o sursă din cadrul Red Bull.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 28 Nov 2011, 16:14

Webber: "Aş fi vrut să lupt de la egal la egal cu Vettel"

Mark Webber a obţinut duminică la Interlagos singura victorie din acest sezon, însă aceasta se datorează în primul rând defecţiunilor la cutia de viteze suferite de coechipierul său Sebastian Vettel, care a plecat din pole position.

Australianul a preluat conducerea cursei în turul 30 fără nicio emoţie, depăşindu-l pe Vettel în primul viraj după ce germanul a încetinit vizibil. În acest context, Webber a admis că ar fi vrut să aibă parte de un duel direct cu cel care a obţinut nu mai puţin de 11 victorii în acest an.

"M-am simţit bine tot weekendul. Vettel a făcut un tur grozav pentru pole şi ar fi fost frumos să lupt permanent cu Vettel, dar el a avut o problemă. Voi lua această victorie aşa cum a venit pentru că am avut suficient ghinion. Aşa decurg lucrurile în sporturile cu motor. Este o victorie importantă pentru mine şi pentru echipă", a declarat el.

Victoria îl determină pe Webber să privească cu şi mai multă încredere spre sezonul 2012, în care speră să evite greşelile comise în startul acestui an.

"Cred că voi avea un sezon mai bun decât în acest an. Am început slab din diverse motive, dar ne vom uita la toate aspectele pentru a începe la cel mai înalt nivel. Când stacheta este la cel mai înalt nivel trebuie să ne uităm la Vettel, dar şi la Jenson Button şi Fernando Alonso. Această cursă este un tonic bun pentru mine. Este bine să încheiem povestea cu RB7 în acest mod. În iarna vreau să învăţ cum să fac surf, să-mi încarc bateriile şi să revin mai puternic", a mai precizat el.

-----------------------------------------------------

Red Bull: "Problema lui Vettel cu cutia de viteze nu a fost inventată"

Mark Webber a obţinut duminică la Interlagos prima şi singura victorie din sezonul 2011, profitând la maxim de problemele înregistrate de Sebastian Vettel la cutia de viteze cu treptele a doua şi a treia.

Ulterior, campionul mondial nu a avut nicio emoţie să se menţină pe poziţia a doua, element care a condus la numeroase teorii potrivit cărora Red Bull Racing a inventat pur şi simplu aceasta defecţiune pentru a-i permite australianului să-şi treacă numele pe lista câştigătorilor de curse din 2011. Christian Horner, şeful Red Bull Racing, a negat însă speculaţiile şi insistă că defecţiunea la cutia de viteze a fost reală.

"În mod categoric, oricine a ascultat conversaţia dintre inginerii de cursă sau s-a uitat în spatele garajului la activitatea desfăşurată pentru acea cutie de viteze ar fi văzut că defecţiunea a fost reală. Evident că întotdeauna vor exista oameni care au teorii, dar în mod categoric a fost o problemă şi modul în care acea cutie de viteze a rezistat până la sfârşit mă depăşeşte. Din fericire a rezistat şi Webber a meritat victoria. A fost rapid tot weekendul şi, după ce a devenit lider, a pus capul în pământ şi şi-a construit avansul", a precizat el.

Totuşi, Horner a admis că vettel i-a cedat poziţia de lider lui Webber în mod deliberat, imediat ce australianul a ajuns în spatele său aproape de jumătatea cursei.

"Predicţia iniţială a fost că ar putea ajunge la jumătatea cursei, aşa că am monitorizat cutia şi apoi am observat un parcurs constant. L-am informat pe Vettel, care a încercat să gestioneze problema prin ajustarea stilului de pilotaj. Webber l-a ajuns din urmă, Vettel a comunicat prin radio că îl va lăsa să treacă în virajul 1 şi, evident, a făcut asta", a adăugat el.

----------------------------------

A fost un ordin de echipa...nu au cum sa ascunda orice ar zice...
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 08 Dec 2011, 14:29

Webber nu exclude prelungirea contractului cu Red Bull pentru 2013!

Mark Webber si-a prelungit contractul cu Red Bull in vara acestui an pentru un singur sezon, atat datorita faptului ca se aproapie de retragere, cat si datorita politicii consultantului Helmut Marko.

De altfel, acesta din urma a sugerat ca locul austrlaianului va fi luat in 2013 de unul dintre tinerii piloti de la Red Bull Junior, insa Webber nu exclude varianta de a ramane la echipa pentru inca un sezon.

"Da, cu siguranta ma pot vedea continuand inca putin. Marko a fost clar in privinta contractelor pe un an si nu a fost prea rau nici pentru mine. Acesta a fost punctul de plecare in ultimii trei-patru ani. Asa a fost si intotdeauna discutam aceste lucru la jumatatea sezonului", a declarat el pentru publicatia britanica Daily Mail.

Privind spre sezonul care va incepe in luna martie, Webber considera ca Vettel va fi principalul sau rival, insa nu ii uita nici pe rivalii de la McLaren si Ferrari.

"Evident, nu ma gandesc doar la el, ma gandesc la toti. McLaren vor fi puternici, Ferrari vor fi puternici, asa ca trebuie sa incepem bine. este foarte greu pentru toata lumea sa intelegem ce piloti vor reveni si ce piloti isi vor iesi din forma. Dar asta se intampla cu siguranta si trebuie sa fii acolo pentru a profita", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 05 Jan 2012, 13:43

Webber, primul pilot care va testa noul monopost Red Bull!

Red Bull Racing şi-a definitivat deja planurile pentru prima sesiune de teste din această iarnă, care va avea loc în perioada 7-10 februarie pe circuitul de la Jerez.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia germană Auto Motor und Sport, echipa a decis ca Mark Webber să testeze noul monopost în primele două zile de teste, în timp ce coechipierul său Sebastian Vettel va urca în cockpit în 9 şi 10 februarie. Această strategie, care nu a fost confirmată oficial de campioana mondială, a fost adoptată şi în sezonul precedent.

Până în prezent, nicio altă echipă nu a anunţat programul pentru testele de la Jerez, însă este cert că Ferrari şi McLaren se vor prezenta cu noile monoposturi. În schimb, noul monopost Mercedes AMG va debuta pe circuit aibă la a doua sesiune de teste a iernii, care se va desfăşura pe circuitul de la Barcelona în perioada 21-24 februarie.

------------------------------------------------------

OFICIAL: Buemi, pilot de rezervă la Red Bull în 2012!

Sebastien Buemi va rămâne în paddock-ul Formulei 1 şi în sezonul următor, în ciuda faptului că a fost îndepărtat de la Scuderia Toro Rosos, echipa pentru care a concurat în perioada 2009-2011.

Elveţianul în vârstă de 23 de ani va rămâne în cadrul familiei Red Bull după ce a semnat un contract pe un sezon cu campioana mondială pentru a fi pilot de rezervă şi de teste. Buemi a admis că ar fi preferat să-şi continue cariera de pilot, însă noua oportunitate reprezintă un compromis pentru a rămâne conectat la evenimentele din Formula 1 şi pentru a încerca o revenire în 2013.

"Este bine să rămân cu Red Bull pentru încă un an şi să am această oportunitate cu echipa care a câştigat titlul mondial. Evident, aş prefera să pilotez în curse, dar să lucrez cu Red Bull Racing la dezvoltarea monopostului şi să-i ajut cu feedback pe parcursul sezonului reprezintă următorul cel mai bun lucru", a declarat el într-un comunicat de presă.

La rândul său, şeful Christian Horner a explicat nominalizarea lui Buemi prin experienţa acumulată de acesta în cele trei sezoane petrecute în Formula 1.

"A fost perfect logic pentru Buemi să continue cu Red Bull după ce a fost membru al programului Junior din 2004. Ştie deja foarte bine echipa după ce a fost alături de noi în 2008 şi a obţinut o experienţă semnificativă în ultimii trei ani. Va face teste şi muncă în simulator pe parcursul anului şi va fi prezent la fiecare Mare Premiu", a precizat britanicul.

În lumina declaraţiilor lui Horner, este puţin probabil că Buemi să participe la sesiunile de antrenamente libere de vineri. De asemenea, Red Bull nu a specificat dacă Buemi va îndeplini rolul de pilot de rezervă şi pentru Toro Rosso în cazul în care Daniel Ricciardo sau Jean-Eric Vergne vor deveni indisponibili la un moment dat.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 18 Jan 2012, 14:12

Red Bull va lansa noul monopost pe internet în 6 februarie!

Alte două echipe au confirmat marţi seară planurile pentru lansarea noilor monoposturi cu care vor concura în sezonul 2012 al Formulei 1.

Campioana mondială Red Bull Racing nu va organiza un eveniment special cu această ocazie, însă va publica primele imagini oficiale cu noul monopost RB8 pe pagina sa de internet în 6 februarie la ora 15:00 (ora României). Imaginile vor fi însoţite de interviuri cu Sebastian Vettel, Mark Webber şi codnucerea echipei austriece. Noul monopost va putea fi văzut în acţiune a doua zi, pe circuitul de la Jerez, cu ocazia primei sesiuni de teste din această iarnă.

Între timp, cei de la Force India au dezvăluit că vor lansa noul monopost în 3 februarie în cadrul unui eveniment care va avea loc începând cu ora 11:00 (ora României) pe circuitul de la Silverstone, situat în apropierea fabricii echipei. Lansarea noului monopost în 3 februarie este bizară în contextul în care în aceeaşi zi toată atenţia se va concentra pe dezvăluirea noului monopost al Scuderiei Ferrari în cadrul unui eveniment care va avea loc la Maranello.

McLaren va fi prima echipă care îşi va lansa noul monopost, britanicii confirmând anterior că prezentarea va avea loc în 1 februarie la sediul de la Woking, Marea Britanie.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Previous

Return to Arhiva