[F1] Red Bull Racing

Lock-on

[F1] Red Bull Racing

Postby AleXXander » 10 Apr 2011, 12:08

Image

ImageImage

Image
"nu e loc mai bun decat sufletul tau, ma linistesti cand o duc rau." Vescan
AleXXander
"11"

User Title: GOD

Re: [F1] Red Bull Racing

Postby John_Cena » 11 Apr 2011, 17:37

Probabil cea mai buna echipa din ultimii ani.La momentul de fata pur si simplu nu prea au competitie.
Image

Intrebari:http://forum.wfan.ro/john-cena-t2148.html

2 Times WFAN Football Predictions Champion!!
John_Cena
Mr. President

User Title: JC

Postby Patryck_SmackDown » 30 May 2011, 15:53

...............................Strategia cu o singură oprire la boxe pentru Vettel, un accident

Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al statului Monaco după ce a adoptat o strategie cu o singură oprire la boxe care în ultimele 15-20 de tururi a părut falimentară.

Totuşi, oficialii Red Bull au dezvăluit ca strategia a fost adoptată în urma unei greşeli colective a mecanicilor, care l-au echipat pe german cu pneuri soft în loc de supersoft la intrarea de la boxe din turul 15 din cauza unei erori de comunicaţie cu cei din pitwall.

"A fost o problemă de comunicaţie. Planul a fost ca ambii piloţi să intre la boxe în acelaşi tur, dar din păcate radioul a fost bruiat şi băieţii din garaj nu au auzit apelul. Nu au ştiut ce pneuri ar fi trebuit să pună pe monopost. Până la urmă, un set de pneuri soft a ajuns pe monopostul lui Vettel, dar nu acesta era planul. Urma să folosim un set de pneuri supersoft pentru a-l acoperi pe Jenson Button, dar am spus 'ok, nu este un dezastru, trebuie să găsim o cale de ieşire'. Şi am reuşit să găsim calea", a declarat Christian Horner, seful echipei Red Bull.

Astfel, strategia prevăzută cu două opriri s-a transformat într-una cu o singură oprire, însă cel care a insistant să nu mai intre la boxe până la finalul cursei a fost chiar Vettel. Germanul a considerat că aceasta este singura să snasa de a obţine victorie, chiar dacă Fernando Alonso şi Jenson Button se apropiaseră la mai puţin de o secundă în ultimele 15 tururi.

"A fost dificil să stau în frunte. Este dificil să depăşeşti aici, iar ei au avut o aderentă foarte bună. Am chemat boxele şi am spus că vreau să rămân pe pistă, pentru că aceasta era singura şansă de a câştiga cursa. Lupta s-a echilibrat cu şase tururi înainte de final înainte să se suspende cursa (n.r - din cauza accidentului lui Vitaly Petrov). Evident, mă chinuiam cu pneurile, dar cred că aş fi reuşit (n.r - să rămân lider) până la sfârşit. Apoi am putut schimba pneurile, am scăpat de acele cauciucuri vechi şi am avut un sprint spre steagul cu pătratele. Ne-am asumat riscul. Am vrut să câştigăm şi am obţinut recompensa. Sunt fericit şi este o onoare extraordinară. Este unul dintre cele mai bune Mari Premii ale anului şi cu siguranţă este frumos să câştig aici", a precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

User Title: Il Principino

Postby Patryck_SmackDown » 15 Jun 2011, 19:08

................................Red Bull cere clarificări privind interzicerea evacuărilor inovatoare

Inginerii de top din Formula 1 se vor reuni joi în cadrul Working Technical Group împreună cu reprezentaţii FIA pentru a decide interzicerea sistemelor de evacuare care permit eliminarea gazelor de espament prin eleronul spate inclusiv când pilotul nu accelerează.

În contextul în care această decizie este iminentă, Red Bull Raciong speră să primească lămuriri suplimentare privind natura exactă a regulamentului cu scopul de a şti ce modificări se realizează din punct de vedere tehnic.

"Există două probleme. Una este impactul deciziei, care mă îndoiesc că ne va afecta mai mult sau mai puţin decât pe orice altă echipă. Dar cealaltă problemă este mecanismul şi înţelegerea din spatele directivei tehnice. Fără îndoială, despre asta se va discuta în cadrul TWG. Sunt anumite întrebări pe care vrem să le punem despre directiva tehnică", a explicat Christian Horner, şeful echipei Red Bull.

Presa internaţională speculează că Red Bull Racing va fi cea mai afectată echipa de schimbarea regulamentului, iar Ferrari susţine că sezonul ar putea fi chiar relansat.

"Trebuie să vedem la Silverstone care este efectul real al acestei schimbări în regulament în privinţa sistemelor de evacuare. Apoi, vom vedea unde este cu adevărat al doilea campionat în termeni de nivel al perofrmantelor pe circuitele cu forţa de apăsare aerodinamică ridicată", a precizat Stefano Domenicali, şeful Scuderiei Ferrari.

.................................Vettel critică regulamentul DRS din Canada: "S-a depăşit prea uşor"

Introducerea sistemului Drag Reduction System (DRS) în Formula 1, prin care piloţii au posibilitatea de a modifica aripa spate în timpul curselor pentru a spori şansele de depăşire, a avut efecte pozitive încă de la startul sezonului, însă pentru Marele Premiu al Canadei FIA a implementat două zone de activare.

Decizia a fost luată pentru a oferi şi mai multe oportunităţi de depăşire, însă Sebastian Vettel crede că aceasta a condus la creşterea exagerată a numărului de depăşiri.

"Până la urmă, trebuie să fii atent cât de mare creezi zona de activare, pentru că poţi face depăşirile prea uşoare, aşa cum cred că a fost în Canada. Dacă eşti chiar în spate şi deschizi aripa, celălalt băiat nu are nicio şansă să se apare şi nu cred că asta este ideea. Dar ne jucăm cu acest sistem. Suntem încă la începutul sezonului şi toată lumea încă mai învaţă", a declarat pilotul echipei Red Bull Racing pentru publicaţia ESPNF1.

Vettel explică acest lucru prin faptul că a fost nevoit să facă tot posibilul pentru a-l menţine pe Jenson Button la cel puţin o secundă în urmă în ultima parte a cursei, însă în cele din urmă a fost depăşit în urma unei greşeli personale.

"Evident, în acele condiţii a trebuit să forţez foarte mult pentru a rămâne în fată şi am încercat din greu să păstrez distanţa pentru ultima linie dreaptă. Pentru că o dată ce Button era aproape în zona DRS, ar fi fost prea uşor să depăşească şi ar fi trecut de mine fără probleme", a mai declarat germanul.

Pe de altă parte, Vettel anticipează că situaţia se va schimba într-o anumită măsură la Marele Premiu al Europei, întrucât oportunităţile de depăşire pe circuitul de la Valencia sunt mult mai limitate. "La Valencia configuraţia va fi diferită şi va fi mai dificil într-un fel să depăşeşti. Dar nu am văzut încă harta şi nu ştiu unde au decis să stabilească zonele de activare", a încheiat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 22 Jun 2011, 18:49

Vettel: "Red Bull nu va fi afectată de schimbarea regulamentului"

Presa internaţională speculează că Red Bull Racing va fi echipa care va avea cel mai mult de suferit din cauza interzicerii schimbării setărilor motoarelor intre calificări şi cursa şi a eliminării gazelor de eşapament prin deflectorul spate când pilotul nu accelerează.

Cu toate acestea, Sebastian Vettel a minimalizat impactul noului regulament, afirmând că monopostul RB7 are puncte forţe în toate privinţele.

"(Schimbarea regulamentului) nu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru mine în mod particular. Cred că monopostul nostru este cel mai bun dintre toate în privinţa conceptului de ansamblu şi prin urmare nu depinde de o singură componentă. Oricine crede că Red Bull va fi cel mai mult dezavantajată va fi surprins", a declarat germanul.

De altfel, Hemult Marko, concultantul Red Bull, crede că cei mai afectaţi vor fi cei de la Renault, care utilizează un sistem de evacuare inovator. În schimb, reprezentaţii echipei anglo-franceze întorc complimentele către Red Bull, considerând că situaţia va sta exact invers.

"Sunt foarte interesat să văd cum va evolua situaţia cu regulamentul redefinit. În acest moment este dificil că Red Bull obţine totul de la sistemul lor. Vom vedea după schimbarea regulamentului dacă încă mai este cazul", a precizat Nick Heidfeld, unul dintre piloţii celor de la Renault.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Red Bull: "Noul regulament este îndreptat împotriva noastră"

Regulamentul tehnic al Formulei 1 va suferi două schimbări majore pe parcursul următoarelor două etape. Începând cu Marele Premiu al Europei din acest weekend, echipele nu vor mai avea dreptul de a schimba setările motorului intre calificări şi cursă, iar de la Silverstone eliminarea gazelor de eşapament prin eleronul spate chiar şi atunci când pilotul nu accelerează va fi de asemenea interzisă.

Chiar dacă se anticipează că noile reguli vor afecta toate echipele, există numeroase speculaţii potrivit cărora Red Bull Racing va avea cel mai mult de suferit, întrucât deţine cel mai rapid monopost în calificări şi a implementat o soluţie inovatoare pentru sistemul de evacuare.

De altfel, Helmut Marko, consultantul Red Bull, nu a ezitat să afirme că noul regulament este îndreptat tocmai împotriva echipei pe care o reprezintă. "De data aceasta, interzicerea (n.r - celor două reguli) pare să fie făcută în grabă. Aş spune că este vorba despre (n.r - dominaţia) Red Bull. Dar nu am fi Red Bull dacă nu am avea deja idei despre cum să atenuăm interzicerea sistemelor", a declarat austriacul pentru postul de televiziune Servus TV, aflat în proprietatea Red Bull.

Marko anticipează că noile reguli vor afecta cel mai mult echipa Renault, care utilizează cel mai radical sistem de evacuare de pe grila de start, dar şi McLaren, 'care au copiat foarte bine sistemul', şi mai puţin Ferrari, care 'nu a avut niciodată sistemul sub control'.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 26 Jun 2011, 13:30

Red Bull: "Vorbiţi prea mult despre schimbarea regulamentului!"

Red Bull Racing a rămas imbatabilă în calificări şi după Marele Premiu al Europei, iar Sebastian Vettel şi-a adjudecat al şaptelea pole position al sezonului în numai opt etape. Performanţa germanului a venit în ciuda noului regulament tehnic impus de FIA, potrivit căruia schimbarea setărilor intre calificări şi cursă este interzisă.

Campionul mondial a admis la finalul calificărilor că nu înţelege motivele pentru care se discută atât de mult despre regulament, în condiţiile în care acesta nu a produs o schimbare radicală în performanţele echipelor.

"Au fost foarte multe discuţii şi niciodată nu am înţeles cu adevărat de ce. A trebuit să ne concentrăm pe ce aveam de făcut aici şi asta e tot. Am avut o sesiune de calificări bună, ne-am îmbunătăţit prestaţia gradual şi m-am simţit din ce în ce mai confortabil în monopost. A fost bine să stau aici şi să avem prima linie a grilei de start pentru duminică, dar va fi o cursă lungă", a declarat germanul.

Coechipierul său Mark Webber, care va pleca de pe locul doi al grilei de start, este la fel de categoric în privinţa regulamentului tehnic. "Am spus suficient de mult, am venit aici şi nu ne aşteptam să vedem nicio diferenţă. Voi presa aţi scris foarte mult, alţii au vorbit foarte mult, poate şi unii din echipa noastră care nu sunt la înălţime din punct de vedere tehnic", a precizat australianul.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Red Bull ar putea utiliza un motor austriac din 2014!

Red Bull Racing utilizează în prezent motoare furnizate de Renault, însă parteneriatul cu constructorul francez s-a lovit de mai multe probleme în ultima perioadă, în special după ce acesta a renunţat la propria echipă de Formula 1 în 2009.

În absenţa unei înţelegeri cu Renault, opţiunile pe care le are Red Bull la dispoziţie sunt extrem de limitate, întrucât Mercedes şi Ferrari nu doresc să ajute un rival la titlu, iar unităţile furnizate de Cosworth nu sunt suficient de puternice.

Soluţia salvatoare ar putea veni chiar din Austria, acolo unde este înregistrată Red Bull Racing, prin intermediul companiei Anstalt fur Verbrennungskraftmaschinen List (AVL) care produce trenuri de rulare pentru industria auto.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de jurnalistul britanic Joe Saward, AVL analizează posibilitatea de a furniza motoare în Formula 1 pentru Red Bull Racing din 2014, fie sub brand propriu, fie sub brandul Red Bull. Sezonul 2014 va marca schimbarea radicală a regulamentului tehnic prin trecerea la motoare turbo în şase cilindri de 1.6 litri.

Pe lângă AVL, se vehiculează că şi indienii de la Tata Motors analizează opţiune de a se implica în Formula 1.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 27 Jun 2011, 13:51

Webber: "Am pierdut locul doi din vina mea"

Mark Webber şi Fernando Alonso au oferit singurele momente palpitante în lupta pentru primele poziţii pe parcursul Marelui Premiu al Europei, iar cel care a avut câştig de cauză a fost pilotul Scuderiei Ferrari, care a terminat pe locul doi.

Webber ocupa această poziţie înainte de ultimul pitstop, însă decizia de a intra la boxe înaintea rivalului sau pentru a trece pe pneuri medium l-a costat trei puncte. Australianul admite că decizia pentru această strategie i-a aparţinut în totalitate, însă crede că a făcut cea mai bună cursă din acest sezon.

"Cred că ar fi trebuit să termin pe doi. Sincer să fiu, probabil a fost cea mai bună cursa a mea din acest an. A fost foarte echilibrat între noi trei şi am încercam să gestionez pneurile. Am fost foarte, foarte mulţumit de cum a decurs cursa şi, în principiu, a fost vina mea. Alonso ar fi urmat să iasă chiar după mine la pitstop şi nu am ştiut ce performanţe vor avea pneurile medium în turul de după ieşirea de la boxe. Acesta este riscul pe care am decis să-l iau şi am pierdut. A fost vina mea că am pierdut locul doi", a declarat pilotul echipei Red Bull al conferinţa de presă de după cursă.

În ciuda semieşecului, Webber este încrezător că este pe drumul cel bun şi crede că îşi va îmbunătăţi performanţele pe parcursul următoarelor curse.

"Cred că duminică am fost cel mai aproape (n.r - de Vettel) după o bună perioadă. Sunt din ce în ce mai bun şi este o diferenţă mică între aceşti băieţi. Sunt mulţumit de performanţă mea şi voi fi mai bun la următoarea cursă", a adăugat el. Chiar dacă are la dispoziţie acelaşi monopost ca şi Vettel, Webber nu a obţinut nicio victorie în acest sezon.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vettel: "Obiectivul rămâne să câştig curse în continuare"

După ce sâmbătă a obţinut la Valencia al şaptelea pole position din acest sezon, Sebastian Vettel a profitat de oportunitate şi şi-a trecut în cont a şasea victorie a sezonului, în urma căreia avansul său în clasamentul general în faţa lui Jenson Button şi Mark Webber a ajuns la 77 de puncte.

Cu o asemenea diferenţă, germanul poate cuceri al doilea titlu mondial cu trei etape înainte de final, însă acesta susţine că nu se gândeşte încă la trofeu. În schimb, el îşi avertizează rivalii că în următoarele etape obiectivul său principal rămâne neschimbat: să câştige curse.

"Nu mă uit la diferenţa din clasament, este un sezon lung. Am avut un start fenomenal de sezon şi vom continua să tratăm pas cu pas fiecare cursă. Sigur, nu trebuie să riscăm prea mult pentru victorie, dar obiectivul rămâne să câştigăm curse. Dacă ai o şansă să câştigi trebuie să profiţi de ea. Dacă vine o zi când nu suntem suficient de competitivi, dar putem termina pe trei, trebuie să terminăm pe trei, nu pe şapte. Trebuie să continuăm să facem ceea ce facem, să fim dornici de victorii şi să vrem să ne descurcăm din ce în ce mai bine", a declarat el la conferinţa de presă de după cursă.

Vettel s-a impus în Marele Premiu al Europei fără emoţii, însă germanul susţine că victoria nu a fost nici pe departe atât de uşoară şi că este un fan al circuitului de la Valencia, chiar dacă acesta nu a produs spectacol în niciuna dintre cele patru curse găzduite până în prezent.

"Poate din exterior (n.r - a părut uşor). Nu ştiu cât de multe lucruri s-au întâmplat în cursă, dar pentru mine a părut o cursă captivantă. Mă bucur foarte mult când sunt doar eu şi maşina mea pe fiecare tur. Am fost presat din spate de Fernando Alonso şi Mark Webber, uneori au intrat la boxe înainte de mine, alteori după mine. Din anumite motive îmi place acest circuit, este fantastic", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 28 Jun 2011, 11:46

Red Bull sugerează o posibilă despărţire de Webber!

Viitorul lui Mark Webber la Red Bull Racing rămâne în continuare învăluit în mister, în ciuda anunţul recent făcut de Christian Horner, potrivit căruia ambele părţi doresc prelungirea contractului pentru 2012.

Hemult Marko, consultantul Red Bull şi mâna dreaptă a proprietarului Dietrich Mateschitz, a sugerat că este nemulţumit de rezultatele pilotului australian din acest sezon, întrucât echipa are nevoie de un al doilea pilot competitiv care să contribuie decisiv la cucerirea titlului mondial la constructorilor.

"Webber ne-a spus că vrea să rămână cu noi pentru anul viitor. Analizăm această opţiune şi stabilitatea este importantă pentru noi. Avem nevoie de cineva care să fie la fel de bun ca Sebastian Vettel, întrucât titlul constructorilor este foarte atractiv din punct de vedere financiar şi-l poţi câştiga numai dacă ai doi piloţi puternici", a declarat austriacul.

În primele opt etape ale acestui sezon, Vettel a obţinut şase victorii şi şapte pole position-uri, în timp ce Webber a plecat o singură dată de pe prima poziţie a grilei de start, fără să treacă primul linia de sosire. Diferenţa dintre cei doi coechipieri a ajuns în prezent la 77 de puncte, echivalentul a mai mult de trei victorii.

Speculaţiile privind plecarea lui Webber de la Red Bull au luat amploare la Marele Premiu al Valencia, după ce Renault a confirmat că a discutat cu pilotul australian despre un posibil contract pentru anul viitor.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 28 Jun 2011, 15:56

Red Bull: "Webber va lupta pentru victorii cu Vettel"

Mark Webber a obţinut la Valencia unul dintre cele mai bune rezultate din prima parte a sezonului 2011, terminând pe ultima treaptă a podiumului după ce a luptat permament cu Fernando Alonso pentru locul doi.

Christian Horner, şeful celor de la Red Bull Racing, crede că australianul va fi capabil să oprească dominaţia lui Sebastian Vettel în Formula 1, întrucât progresele acestuia au la bază o mai bună înţelegere a pneurilor Pirelli.

"A fost cea mai bună cursă a lui Webber din acest sezon în termeni de performanţă cu pneurile. Cred că la Valencia a fost cel mai aproape de Vettel în acest sezon şi a pilotat foarte bine pe tot parcursul weekendului. Sper să menţină ritmul pe care l-a construit în acest weekend, pentru că nu a făcut niciun secret din faptul că s-a chinuit mai mult cu aceste pneuri. Acum le înţelege mai bine. Trebuie doar să te uiţi la diferenţele de timp din cursă, pentru că a fost la patru sau cinci secunde în spate timp de 90% din cursă. Sper că va capăta multă încredere după acest weekend", a precizat britanicul.

Webber a admis în repetate rânduri că principalul motiv pentru care nu a fost capabil să lupte pentru victorii în primele etape ale sezonului a fost gestionarea precară a noilor pneuri oferite de Pirelli în acest sezon. Red Bull are nevoie de rezultate bune din partea australianului pentru a se impune în clasamentul constructorilor în lupta cu McLaren şi Ferrari.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Red Bull, tentată să utilizeze motoare Renault şi după 2012!

Red Bull Racing este determinată să-şi prelungească contractul cu Renault pentru utilizarea motoarelor constructorului francez.

Chiar dacă au existat intenţii pentru un parteneriat cu Mercedes, Dietrich Mateschitz, patronul concernului Red Bull, a dezvăluit că Renault rămâne principala opţiune, în special pentru că problemele din trecut au fost rezolvate, iar echipa a câştigat anul trecut ambele titluri mondiale.

"Întotdeauna am încercat să fim asociaţi cu un constructor major. Renault vă rămâne prima noastră opţiune pentru o înţelegere pentru sezonul 2013", a declarat austriacul.

Situaţia iniţială s-a complicat brusc după ce echipele au decis să renunţe la motoarele turbo în patru cilindri pentru 2013 în favoarea unor unităţi în şase cilindri pentru 2014. Totuşi, întrucât se anticipează ca Renault va rămâne în Formula 1 şi după schimbarea regulamentului, prelungirea contractului nu va fi îngreunată semnificativ. "Discuţiile cu Renault pentru 2013 au progresat bine. În ceea ce priveşte motorul turbo V6 pentru 2014 am primit semnale pozitive din partea Renault, dar trebuie să discutăm detaliile noii situaţii", a explicat Helmut Marko, consultantul celor de la Red Bull.

Informaţiile vin la numai câteva zile după ce presa internaţională a dezvăluit că Renault analizează posibilitatea de a utiliza propriul motor în F1 din 2014 prin intermediul unui parteneriat cu compania austriacă AVL. Totuşi, Mateschitz susţine că aceasta este o soluţie 'numai în condiţii extreme cu niciun constructor disponibil pentru noi'.

Întrucât Mercedes şi Ferrari nu agreează un parteneriat cu un rival pentru titlu, iar Cosworth nu se ridică la pretenţiile unei campioane mondiale, opţiunea AVL va deveni atrăgătoare numai în lipsa unui parteneriat cu Renault. Renault speră să furnizeze motoare şi pentru o a patra echipă în Formula 1, cel mai probabil Williams, cu care ar putea forma un parteneriat care să nu se limiteze la motoare.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 29 Jun 2011, 14:34

Horner insistă că Webber va rămâne la Red Bull în 2012!

Speculaţiile privind viitorul lui Mark Webber în Formula 1 continuă şi în această săptămână, mai ales prin prisma declaraţiilor contradictorii ale reprezentaţilor echipei austriece.

Chiar dacă consultantul Helmut Marko a sugerat marţi că pilotul australian nu se ridică la înălţimea lui Sebastian Vettel, şeful Christian Horner insistă că prelungirea contractului este doar o problemă de timp.

"Ei bine, este foarte, foarte posibil (n.r - să semnăm un nou contract cu Webber). Am ajuns la un acord să ne aşezăm la discuţii mai târziu şi apoi să ne concentrăm pe anul viitor", a declarat britanicul pentru postul de televiziune Servus TV, aflat în proprietatea patronului Red Bull, Dietrich Mateschitz.

Anterior, s-a speculat intens pe tema unei posibile angajări a lui Lewis Hamilton ca partener pentru Vettel începând din sezonul 2013, însă Horner a sugerat că cei doi piloţi nu ar putea colabora în armonie. "Nu cred că i se potriveşte culoarea albastră. Pentru Red Bull, cel mai important lucru este armonia", a adăugat el.

Contractul lui Webber cu Red Bull expira la finalul acestui an.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 29 Jun 2011, 17:49

Red Bull va pierde o jumătate de secundă pe tur din cauza noilor reguli!

Marele Premiu al Marii Britanii de la sfârşitul săptămânii viitoare va marca interzicerea eliminării gazelor de eşapament prin eleronul spate când pilotul nu apasă pedala de acceleraţie, iar noua regulă va afecta practic toate echipele. Presa internaţională speculează că Red Bull Racing va fi cea mai afectată echipa, întrucât deţine cel mai rapid monopost, iar austriecii estimează un deficit de aproximativ o jumătate de secundă pe tur.

"Ne aşteptăm să pierdem aproximativ 0.5 secunde pe tur fără acest sistem. Totuşi, ne-am pregătit pentru a egaliza asta în termeni de setări şi măsura aerodinamice. Suntem optimişti că ne vom menţine nivelul de performanţă", a declarat Helmut Marko, consultantul celor de la Red Bull.

Austriacul nu a ezitat să critice decizia forului mondial de a schimba regulamentul tehnic în plin sezon competiţional, considerând că o astfel de hotărâre ar fi trebuit luată doar înaintea unui nou sezon.

"Am fi înţeles dacă regula ar fi fost implementată la finalul sezonului, aşa cum s-a întâmplat cu multe decizii recente. Dar să faci asta la jumătatea sezonului este puţin ciudat şi de neînţeles", a adăugat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Dragos » 01 Jul 2011, 14:52

Sper ca la anul echipa va fi Vettel - Buemi
Dragos
Midcarder

User Title: n-am

Postby Patryck_SmackDown » 01 Jul 2011, 14:58

Dragos wrote:Sper ca la anul echipa va fi Vettel - Buemi

Nici o sansa. Daca Webber pleaca , cel mai probabil va venii in locul lui Daniel Ricciardo.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 05 Jul 2011, 19:48

Webber, convins că Red Bull vrea să-l păstreze pentru 2012!

Contractul lui Mark Webber cu Red Bull Racing expiră la sfârşitul acestui sezon, iar presa internaţională continuă să speculeze pe seama interesului pe care austriecii l-ar putea avea pentru Lewis Hamilton.

Zvonurile privind potenţiala plecare a australianului au luat amploare după ce Daniel Ricciardo, pilotul de rezervă al Scuderiei Toro Rosso, a obţinut un contract la Hispania care i-ar putea oferi ocazia să-şi demonstreze talentul, însă Webber insistă că Red Bull Racing îl doreşte în continuare la echipă.

"Evident, totul depinde de mine în ceea ce priveşte dorinţa de a continua să concurez. Cei de la Red Bull au fost grozavi şi vor să mă păstreze, nu am nicio îndoială. Discutăm, dar nu există nicio urgenţă din partea celor două părţi. Totuşi, cred că ei sunt liniştiţi indiferent ce se întâmpla, iar eu sunt mulţumit indiferent de decizie pentru că decizia este a mea", a declarat australianul.

Chiar dacă există speculaţii ca Renault este interesată de serviciile sale, australianul analizează inclusiv posibilitatea de a se retrage din activitatea competiţională, însă susţine că se bucură încă să facă parte din lumea Formulei 1.

"Încă mă bucur de pilotajul meu. Unele zile nu sunt grozave din cauza călătoriilor şi altor elemente. Dar în acest moment mă simt foarte bine. Sincronizarea este crucială în orice aspect al vieţii. În acest moment încă obţin ceva rezultate foarte bune şi sunt foarte aproape să obţin din nou rezultate fenomenale. Acesta este lucrul în privinţa căruia trebuie să iau o decizie", a adăugat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Joker™ » 05 Jul 2011, 20:25

Patryck_SmackDown wrote:
Webber, convins că Red Bull vrea să-l păstreze pentru 2012!

Contractul lui Mark Webber cu Red Bull Racing expiră la sfârşitul acestui sezon, iar presa internaţională continuă să speculeze pe seama interesului pe care austriecii l-ar putea avea pentru Lewis Hamilton.

Zvonurile privind potenţiala plecare a australianului au luat amploare după ce Daniel Ricciardo, pilotul de rezervă al Scuderiei Toro Rosso, a obţinut un contract la Hispania care i-ar putea oferi ocazia să-şi demonstreze talentul, însă Webber insistă că Red Bull Racing îl doreşte în continuare la echipă.

"Evident, totul depinde de mine în ceea ce priveşte dorinţa de a continua să concurez. Cei de la Red Bull au fost grozavi şi vor să mă păstreze, nu am nicio îndoială. Discutăm, dar nu există nicio urgenţă din partea celor două părţi. Totuşi, cred că ei sunt liniştiţi indiferent ce se întâmpla, iar eu sunt mulţumit indiferent de decizie pentru că decizia este a mea", a declarat australianul.

Chiar dacă există speculaţii ca Renault este interesată de serviciile sale, australianul analizează inclusiv posibilitatea de a se retrage din activitatea competiţională, însă susţine că se bucură încă să facă parte din lumea Formulei 1.

"Încă mă bucur de pilotajul meu. Unele zile nu sunt grozave din cauza călătoriilor şi altor elemente. Dar în acest moment mă simt foarte bine. Sincronizarea este crucială în orice aspect al vieţii. În acest moment încă obţin ceva rezultate foarte bune şi sunt foarte aproape să obţin din nou rezultate fenomenale. Acesta este lucrul în privinţa căruia trebuie să iau o decizie", a adăugat el.

mai mult ca sigur nu cred ca Hamilton sar duce la Red Bull
Joker™
Midcarder

User Title: JackMan

Postby Patryck_SmackDown » 06 Jul 2011, 10:59

Newey: "Red Bull va fi cea mai afectată de noul regulament"

Marele Premiu al marii Britanii de la sfârşitul acestei săptămâni marchează o schimbare radicală a regulamentului tehnic, în urma căreia eliminarea gazelor de eşapament prin eleronul spate când pilotul nu apasă pedala de acceleraţie va fi interzisă.

Presa internaţională evită să speculeze care va avea cel mai mult de câştigat, însă Adrian Newey consideră că Red Bull Racing va avea cel mai mult de suferit. Directorul tehnic al echipei Red Bull Racing îşi justifică afirmaţia prin faptul că sistemul de evacuare al monopostului RB7 are configuraţia actuală încă din faza de proiect, în timp ce rivalii au copiat soluţia pe parcurs şi o pot elimina mai uşor.

"Cred că vom fi afectaţi mai mult, pentru că monopostul nostru a fost desenat în jurul sistemul de evacuare, întrucât a făcut parte din design încă de la început. Probabil că, cu excepţia noastră şi a celor de la Renault, toţi ceilalţi au copiat soluţia altei echipe, în principal a noastră, şi au adaptat-o pe monopostul pe care l-au avut înainte de startul sezonului. De aceea, se poate ca noi să fim mai afectaţi, dar este foarte dificil de anticipat", a declarat britanicul.

Newey consideră că schimbarea regulamentului este atât de radicală, încât aerodinamica generală a monopostului RB7 ar necesita modificări pentru adaptarea la noile specificaţii.

"Trebuie să reoptimizam monopostul în jurul unui set de parametri diferiţi comparativ cu cei pe baza cărora am dezvoltat monopostul până acum. Trebuie să vedem dacă trebuie să schimbăm aerodinamica monopostului în sine şi cum operam monopostul, de exemplu în termeni de durată de viaţă a pneurilor. Este o schimbare mare", a adăugat el.

Totuşi, Newey a refuzat să comenteze motivele pentru care FIA a recurs la schimbarea regulamentului în mijlocul sezonului, în mijlocul speculaţii ca mişcarea are drept scop oprirea dominaţiei Red Bull în Formula 1.

"Este uşor să cădem în teoria conspiraţiei. Nu ştiu dacă adevărat sau nu şi nu pot să comentez. Dar cred că, dintre rivalii noştri, şi anume McLaren şi Ferrari, probabil că Ferrari nu a reuşit să aducă sistemul de evacuare la un nivel atât de performant, aşa că probabil sunt bucuroşi să vadă interzicerea lui", a încheiat el.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Red Bull exclude semnarea unui contract cu Hamilton!

Vizita efectuată de Lewis Hamilton în motorhome-ul Red Bull de la Marele Premiu al Canadei continuă să alimenteze speculaţiile privind semnarea unui contract între cele două părţi începând cu 2012 sau, cel târziu, 2013.

Situaţia a devenit explozivă după ce presa internaţională a dezvăluit că britanicul ar avea o clauză în contractul cu McLaren care i-ar permite să plece chiar la finalul acestui sezon, însă lucrurile au fost din nou temperate de oficialii Red Bull. Şeful Christian Horner afirmă că o pereche Hamilton - Sebastian Vettel nu este neapărat cea mai bună pentru echipă, prin prisma numeroaselor conflicte interne care apar între doi coechipieri care au câştigat deja titlul mondial.

"Pe hârtie, o pereche Vettel - Hamilton ar fi uriaş de atractivă. Dar trebuie să ne uităm la realitate, la cum funcţionează lucrurile, iar istoria spune că doi piloţi de clasa mondială în aceeaşi echipă nu au făcut întotdeauna cea mai bună pereche. Trebuie doar să te gândeşti la Ayrton Senna - Alain Prost, Nelson Piquet - Nigel Mansell sau chiar Fernando Alonso şi Hamilton. Suntem entuziasmaţi că Vettel se dedică echipei pe termen lung şi suntem mulţumiţi de muncă pe care o depune Mark Webber. În prezent ne concentrăm pe aceşti doi piloţi, nu căutăm să schimbăm nimic", a declarat britanicul pentru postul de televiziune SkySports.

În consecinţă, Horner susţine că are rezerve serioase în semnarea unui contract cu Hamilton, cel puţin atât timp cât Vettel va face parte din familia Red Bull Racing.

"Cred că ar fi dificil să luăm în calcul un pilot de calibrul lui Vettel şi acela al lui Hamilton sub acelaşi acoperiş. Hamilton este un pilot grozav şi poţi înţelege de ce şi-ar putea dori să piloteze pentru Red Bull. Este evident. Dar ar fi cel mai bun lucru pentru noi? Avem rezerve serioase", a adăugat el.

Anterior, Horner a admis că Red Bull intenţionează să-l păstreze pe Webber pentru 2012, iar australianul a confirmat că aceasta este şi dorinţa sa. Negocierile pentru prelungirea contractului vor începe însă cel mai devreme la sfârşitul acestei veri.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 06 Jul 2011, 18:40

Webber: "Vettel poate fi campion peste cinci curse"

Sebastian Vettel a câştigat şase dintre cele opt Mari Premii desfăşurate în acest sezon şi are un avans de 77 de puncte în faţa lui Jenson Button şi Mark Webber.

Anterior, Button şi-a exprimat opinia că Webber este singurul care poate opri dominaţia germanului, întrucât beneficiază de acelaşi monopost, însă australianul consideră că este de datoria fiecărui adversar să încerce să câştige curse. În caz contract, el anticipează că Vettel îşi va adjudeca al doilea titlu mondial peste numai cinci curse.

"Cred că traversează un moment grozav şi există mari şanse să închidă campionatul în următoarele cinci sau şase curse. Dar trebuie să încercăm să oprim această dominaţie şi asta depinde de noi toţi, nu numai de mine, pentru a încerca să avem câştigam diferiţi. Niciodată nu am fost mai aproape în acest an decât am fost în ultimele câteva curse. Am fost foarte aproape în calificări, aşa că vom vedea ce putem face", a declarat el pentru agenţia germană de presă DPA.

Webber speră să obţină prima victorie din acest sezon chiar pe circuitul de la Silverstone, acolo unde anul trecut a câştigat o cursă emoţionantă în care şi-a acuzat echipa că îl favorizează pe Vettel.

"Este un circuit foarte bun pentru noi, aşa că nu văd niciun motiv pentru care nu putem lupta pentru victorie, aşa că acesta este obiectivul nostru. Mi-ar plăcea foarte mult să obţin două victorii consecutive acolo. Vremea poate întotdeauna să joace un rol, aşa că trebuie să dăm tot ce avem mai bun. Competiţia va fi strânsă, dar vom fi puternici", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 07 Jul 2011, 13:23

Ricciardo poate ajunge la Red Bull după modelul Vettel!

Daniel Ricciardo, unul dintre cei mai promiţători tineri piloţi aflaţi în proprietatea celor de la Red Bull, va debuta în competiţie la finalul acestei săptămâni pe circuitul de la Silverstone la volanul unui monopost Hispania Racing.

Australianul va rămâne la echipa spaniolă până la finalul actualului sezon, iar mulţi specialişti consideră că acesta ar putea reprezenta o opţiune în 2012 inclusiv pentru Red Bull Racing.

Cu toate acestea, şeful Christian Horner insistă că Ricciardo are nevoie să capete experienţă înainte de a face pasul spre o echipă cu aspiraţii la titlul mondial, motiv pentru care acesta ar putea urma strategia lui Sebastian Vettel de a concura mai întâi pentru Scuderia Toro Rosso, a doua echipă deţinută de magnatul Dietrich Mateschitz.

"Va fi interesant să vedem cum progresează. Ricciardo nu are niciun fel de experienţă în curse, are foarte multe de învăţat, iar Hispania şi Toro Rosso sunt cele mai potrivite medii pentru el pentru a face asta, aşa cum Vettel a făcut cu Toro Rosso în 2007 şi 2008. Trebuie să se dezvolte şi ar fi greşit să-l grăbim. Acum trebuie să demonstreze în Formula 1 după ce a demonstrat în competiile inferioare. Dar cu siguranţă îl vom studia cu atenţie", a declarat britanicul pentru SkySports.

La rândul său, Ricciardo admite că cel mai important lucru în acest moment este să capete experienţă, motiv pentru care terminarea fiecărei curse este esenţială.

"Obiectivul meu este să termin cât mai multe curse posibil şi să capăt experienţă. Cred că asta este cel mai important lucru ca pilot tânăr, experienţa este nepreţuită. Evident, aş vrea să duc echipă mai sus pe grilă şi să am câteva curse pline de succes. Pentru weekendul de la Silverstone, primul obiectiv este să termin, fizic şi mental va fi o recompensă bună şi totul face parte din procesul de învăţare", a precizat australianul.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 07 Jul 2011, 19:50

Webber vrea să-şi apere victoria obţinută la Slverstone!

Ediţia de anul trecut a Marelui Premiu al Marii Britanii a fost marcată de conflictul deschis dintre Mark Webber şi propria sa echipă, pilotul Red Bull acuzând că coechipierul său Sebastian Vettel este favorizat.

Cel puţin la nivel public, conflictul s-a stins ulterior, iar acum pilotul australian speră să-şi apere victoria în cursa de la sfârşitul acestei săptămâni.

"M-am descurcat bine acolo în toate categoriile şi, după ce am câştigat cursa de anul trecut, aştept cu nerăbdare să revin acolo pentru a-mi apăra victoria. Dar toate astea vor deveni istorie vineri dimineaţă, când mergem în pitlane pentru a începe treaba", a precizat el în cadrul unui editorial publicat pe site-ul postului de televiziune BBC.

Webber ar putea avea însă de depăşit un nou obstacol, întrucât FIA a interzis eliminarea gazelor de eşapament prin eleronul spate atunci când pilotul nu accelerează. El anticipează că monopostul Red Bull va avea un comportament uşor diferit din acest motiv.

"Va fi interesant să vedem dacă asta va avea un impact asupra ierarhiei, dar trebuie să spun că momentul ales pentru această schimbare de regulament este cel puţin bizar. Din exterior, fanii nu vor simţi nicio diferenţă, chiar dacă maşinile ar putea suna diferit în zonele de frânare şi la intrarea în viraje. Acesta este locul în care piloţii vor simţi o schimbare în cockpit, întrucât monopostul s-ar putea să nu mai fie la fel de stabil şi s-ar putea să fim nevoiţi să facem mici corecţii. De asemenea, ar putea reduce forţa de apăsare aerodinamică pe puntea spate şi ar putea afecta degradarea pneurilor", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 08 Jul 2011, 16:41

Webber: "Dominaţia lui Vettel asigură armonia la Red Bull"

Red Bull Racing abordează Marele Premiu al Marii Britaniei într-o situaţie complet diferită comparativ cu cea de anul trecut, când Mark Webber a declanşat un aprig război psihologic cu Sebastian Vettel.

Lupta pentru titlul mondial dintre cei doi echipieri a condus la acuzaţii privind favorizarea lui Vettel din partea australianului, însă în prezent cei doi se înţeleg mult mai bine. Webber explică această situaţie prin faptul că în primele opt etape ale sezonului nu a avut nicio reacţie la forma impresionantă arătată de Vettel, care a obţinut deja şase victorii.

"Armonia este perfectă când rezultatele sunt ca acestea. Sper să le putem obţine pe amândouă: eu din nou învingător cu aceeaşi armonie bună. Dar nu sunt singurul care luptă împotriva lui Vettel. A avut un parcurs grozav, dar mai avem multe curse şi multe oportunităţi. Evident, a câştigat multe puncte bune, dar nu a fost prea rău nici pentru mine, pentru că şi eu am câştigat multe puncte. Dar mi-ar plăcea foarte mult să încep din nou să câştig, chiar dacă nu sunt singurul care vrea să câştige câteva curse în acest an. Nu sunt deloc obosit să lupt cu el", a declarat pilotul echipei Red Bull Racing.

În plus, Webber insistă că va continua să piloteze pentru Red Bull Racing şi în sezonul 2012, în ciuda speculaţiilor recente din presă internaţională.

Întrebat dacă se simte în pericol să piardă locul de pilottitular la campioana mondială, el a replicat: "Nu, pentru că înţeleg foarte bine ce se întâmplă, aşa că sunt destul de relaxat. Mâine va fi o nouă poveste, pentru că aşa se întâmplă în F1, dar eu sunt foarte relaxat, la fel ca anul trecut. Situaţia mea este foarte bună, indiferent dacă vine aici Fangio (n.r - cvintuplul campion mondial Juan Manuel Fangio, decedat în 1995) sau oricine altcineva", a încheiat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Next

Return to Arhiva