Steaua - Pandurii
Meciul care putea decide campionatul, meciul care putea aduce titlul de campioana in Ghencea din nou. Un meci condus de stelisti de la cap la doada,
Dica, Stancu, Toto Tamuz sau Gabi Bostina fiind jucatorii care au ratat cel mai mult pe parcursul meciului. Primul marcator al stelei in acest meic a fost
Nicolae Dica, care a batut impecabil o lovitura libera de la aproximativ 22 metrii lateral stanga. Ocaziile imense ale
ros-
albastrilor au fost "rasplatite" de
Djakpa, jucatorul oaspetilor, care a degajat complet aiurea o minge din propriul careu in
minutul 89,
Toto Tamuz reusind sa profite si sa stabileasca scorul final,
2-0. Campionatul avea sa se joace doar in ultima etapa, Rapidul castigand si ea cu scorul de 3-2 la Cluj, in fata celor de la CFR.
Tehnicianul Stelei, Cornelius, a refuzat sa apara la conferinta de presa de dupa meci.
_________________________________________________________________________________________________
Ceahlaul - Steaua
Ceahlaul - Steaua si Rapid - Poli Timisoara, meciurile care decideau cine iese campioana. Rapidul a castigat derby-ul cu timisorenii gratie unui gol dat de
Mugurel Buga in minutul 82, acestia fiind campioni pana la meciul stelei. Jucatorii lui Cornelius au inceput foarte slab meciul cu Ceahlaul, fiind dominati primele 20 de minute fara sa aiba vreo ocazie reala, doar cateva suturi pe langa poarta. In minutul 20,
Daminuta a trimis o minge in diagonala perfecta pentru
Stancu, acesta trimitand la randul lui cu capul spre
Toto Tamuz, jucator de a deschis scorul. Neavand nimic de pierdut, cei de la Ceahlaul au revenit in atac, si in minutul 43 au egalat prin
Mircea Oprea in urma unei lovituri libere. Dupa pauza stelistii au intrat mai bine in meci, marcand in minutul 8 al reprizei secunde prin
Bogdan Stancu, care a fost lansat de
Marinescu.
Mircea Oprea avea sa isi treaca in cont al doilea gol in urma unei scarite de senzatie in minutul 66, insa doar 3 minute mai tarziu
Akale si-a incercat norocul de la 25 de metrii, marcand un gol senzational cu care si-a readus echipa in avantaj. Stelistii tremurau serios la ocaziile gazdelor,
Tatarusanu fiind insa intr-o forma de zile mari. Cu doua minute inainte de final,
Nicolae Dica avea sa marcheze golul care asigura victoria stelei, si al 3-lea titlu de campioana consecutiv,
Dica marcand astfel golul cu numarul 75.
"Am tremurat serios insa a meritat. A fost un sezon cu mari emotii, din nou am castigat titlul in ultima etapa, insa fotbalul este frumos cand il traiesti la maxim. Fanii sunt in extaz, jucatorii la fel, iar eu nu mai am cuvinte. Doar la golul lui Dica am fost sigur de victorie, Tatarusanu este un portar excelent, isi merita pe deplin locul in prima echipa. Urmeaza un meci dificil, ultimul meci al sezonului, finala din Cupa Romaniei cu Vaslui, pe care speram sa il castigam."_________________________________________________________________________________________________
A sosit timpul si pentru premiile de la finalul sezonului, stelistii fiind in fruntea tuturor.
Cornelius a fost desemnat
Managerul Anului in Romania.
Pentru
Jucatorul Anului s-au batut 3 stelisti,
Toto Tamuz, Nicolae Dica si
Bogdan Stancu, cel din urma castigand acest titlu, fiind urmat de
Toto Tamuz si
Nicolae Dica pe 2.
http://i930.photobucket.com/albums/ad14 ... o/poty.jpgIn echipa anului s-au regasit 7 stelisti si 4 rapidisti,
Nicolae Dica fiind singurul jucator de la mijlocul terenului care nu era imbracat in tricoul celor de la Rapid.
Ciprian Tatarusanu in poarta,
Zhelev, Ghionea si Ibrahim pe linea de find,
Nicolae Dica la mijloc si
Bogdan Stancu impreuna cu
Toto Tamuz facand cuplu in atac, acestia au fost stelistii regasiti in echipa anului.
_________________________________________________________________________________________________
FC Vaslui - FC Steaua Bucuresti

Pentru a treia oara consecutiv, echipa din Ghencea avea sa realizeze eventul in Romania. Un meci in care
Tomwanjira, bielorusul
Pavel Begonskiy sau
Tibi Balan au avut ocazii nenumarate pentru gazde, nici unul nereusind insa sa il invinga pe
Tatarusanu. Cu 4 suturi pe poarta in prima repriza, primele doua venind in
minutul 26 in
Simek deschidea scorul dupa un sut respins in fata a lui
Stancu, al 3-lea in
minutul 28 cand
Toto Tamuz marca golul de 2-0 la al doilea atac periculos al Stelei, iar ultimul a plecat din piciorul aceluiasi
Tomas Simek in
minutul 35, un sut de zile mari de la marginea careului care stabilea scorul pauzei,
Vaslui 0-3 Steaua. Repriza secunda s-a desfasurat exact ca prima, cu Vasluiul in atac iar Steaua incercand sa loveasca pe contra-atac, avand doar 3 ocazii, cea mai mare fiind ratata de
Toto Tamuz care a tras in bara transversala, scorul fiind neschimbat pana la final.
"O echipa buna este cea care din 5 ocazii marcheaza 3 goluri, noi din 4 ocazii in prima repriza am marcat 3. Nu credeam in asa ceva dupa primele 20 de minute, insa au fost 10 minute magice, in care am lovit de 3 ori pe contre. Este al 6-lea trofeu castigat la Steaua, nici nu visam la asa ceva in doar 3 ani, sincer sa fiu nici nu ma asteptam sa raman 3 ani. Din pacate in Europa nu am realizat prea multe in acest sezon si sezonul trecut, in ciuda faptului ca in 2007-2008 am jucat finala Cupei Uefa cu Benfica, a fost ceva senzational, din pacate nu am reusit sa castigam. Voi pleca de la echipa doar dupa ce voi castiga un trofeu european, asta daca nu mor inainte."Cu inca 2 trofee in palmares stelistii si-au luat o vacanta bine meritata, urmand ca acestia sa revina la antrenamente din data de 21 Iunie 2010.