[F1] Scuderia Ferrari

Lock-on

Re: [F1] Scuderia Ferrari

Postby Patryck_SmackDown » 20 Dec 2011, 22:14

Alonso: "Ferrari va îmbunătăţi monopostul de două ori mai mult decât Red Bull"

Fernando Alonso priveşte cu încredere spre sezonul 2012 al Formulei 1 şi, la capătul unei vizite de patru zile efectuate la Maranello, a fost impresionat de determinarea inginerilor de a lăsa în urmă un an 2011 modest din punct de vedere al performanţelor.

În plus, dublul campion mondial estimează că Red Bull Racing nu poate îmbunătăţi substanţial monopostul, întrucât acesta este deja foarte rapid, motiv pentru care anticipează că Ferrari se va apropia foarte mult de performanţele campioanei mondiale.

"Cred că vom progresa. Red Bull are un monopost foarte bine dezvoltat, un monopost foarte bun. Este posibil să îmbunătăţească monopostul şi vor reuşi asta, dar nu au atât de mult spaţiu pentru îmbunătăţiri precum noi. Am avut probleme aerodinamice când tunelul de vânt nu a funcţionat bine. Am avut o filosofie diferită de a ne adapta la pneurile Pirelli, o filosofie diferită pentru suspensii şi multe alte lucruri. Aşa că avem o marjă mare pentru îmbunătăţiri. Cred că ei vor reuşi să îmbunătăţească cu x%, iar noi vom îmbunătăţi cu 2x%, aşa că vom fi mult mai aproape", a declarat spaniolul în cadrul unei conferinţe de presă organizate de sponsorul Santander la Madrid.

De altfel, Alonso anticipează că anul viitor diferenţele dintre echipe vor fi mai mici decât în sezonul recent încheiat, de ordinul zecimilor de secundă.

"Ştim că rivalii noştri vor fi foarte puternici şi, indiferent cine va câştiga anul viitor, o va face pentru o zecime sau două de secundă. Nu vor fi diferenţe mari. Pentru monopost am luat anumite măsuri şi am folosit câteva inovaţii care probabil nu ar fi fost utilizate în anii trecuţi datorită poziţiei mai conservatoare a celor de la Ferrari. Iar toate astea ne fac să fim optimişti", a încheiat el.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alonso: "Va fi o plăcere să concurez alături de Raikkonen"

Revenirea lui Kimi Raikkonen în Formula 1 în sezonul 2012 a atras simpatia lui Fernando Alonso, care susţine că este încântat să-l aibă alături de grila de start pe ultimul pilot care a cucerit titlul mondial pentru Ferrari.

Spaniolul crede că Formula 1 în ansamblu va avea numai de câştigat datorită prezenţei finlandezului în paddock, mai ales că anul viitor numeroşi piloţi îşi vor face debutul în Marele Circ.

"Ii urez bun venit înapoi, este un pilot grozav. Este unul dintre cei mai talentaţi piloţi de pe grila de start, un campion mondial, o persoană minunată şi va fi o plăcere să concurez alături de el. Nu îl compar cu nimeni, dar nu este acelaşi lucru să începi cursa, să ajungi în primul viraj şi să îl ai alături pe Kimi Raikkonen în locul unui pilot tânăr sau al unui debutant. Să lupţi cu astfel de campioni îţi oferă o perspectivă diferită şi mai multă securitate", a declarat pilotul Scuderiei Ferrari în cadrul unei conferinţe de presă.

Pe de altă parte, Alonso a admis că a fost surprins de decizia Scuderiei Toro Rosso de a renunţa la serviciile compatriotului său Jaime Alguersuari, situaţie în care se regăseşte însă şi Adrian Sutil, înlocuit de Nico Hulkenberg la Force India.

"Probabil că sunt surprins la fel de mult ca toată lumea că Toro Rosso a schimbat ambii piloţi dintr-o dată, pentru că de obicei ai nevoie de echilibru în echipă. Să înlocuieşti ambii piloţi e ca şi cum începi totul de la zero şi ai o iarnă mai dificilă în termeni de evoluţie şi testare a monopostului. Dar aşa cum am fost surprins de asta, am fost surprins ca Sutil nu a rămas şi acelaşi lucru este valabil şi în cazul altor piloţi", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

User Title: Il Principino

Postby Patryck_SmackDown » 23 Dec 2011, 13:01

Ferrari confirmă interesul pentru Rosberg şi Kubica!

Ferrari a confirmat pentru prima oară că ia în calcul înlocuirea lui Felipe Massa după ce contractul acestuia va expira la sfârşitul sezonului 2012.

Preşedintele Luca di Montezemolo a admis că Nico Rosberg şi Robert Kubica se află pe lista potenţialilor coechipieri ai lui Fernando Alonso, piloţi despre care presa internaţională a speculat recent că au intrat în atenţia Scuderiei.

"Cu siguranţă planificăm viitorul. Avem de unde alege, pentru că singura problemă pe care nu o avem în ziua de azi sunt piloţii. În acest an mi-a plăcut foarte mult de Rosberg pentru că este un om cu mintea limpede şi devine din ce în ce mai bun. Şi Kubica este o posibilitate. Va trebui să vedem cum va reveni după accident. Dar sunt şi alţi doi piloţi germani buni şi tineri", a declarat Montezemolo pentru presa italiană.

Remarca de la final se referă cel mai probabil la Adrian Sutil, rămas fără contract după ndepartarea de la Force India, şi Nico Hulkenberg, care va reveni în Formula 1 anul viitor la volanul unui monopost Force India.

Cu toate acestea, italianul rămâne încrezător că Felipe Massa se va ridica la înălţimea lui Alonso în sezonul care va începe în luna martie, în ciuda rezultatelor modeste înregistrate după accidentul de la Hungaroring din 2009.

"Sunt sigur că vom avea un Massa competitiv la fel ca înainte. Nu uitaţi că uneori era mai rapid decât Michael Schumacher când era coechipierul lui. Aştept o reacţie puternică din partea lui Massa pentru că vine după un sezon lipsit de succes. Există motive care explică acest an dezamăgitor. Massa poate avea un sezon foarte bun anul viitor şi ştiu că se pregăteşte foarte bine", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 03 Jan 2012, 15:23

Ferrari recrutează specialişti în aerodinamică de la McLaren!

Ferrari nu a mai câştigat niciun titlu mondial al piloţilor din sezonul 2007, unul dintre principalele motive fiind schimbarea radicală a regulamentului tehnic începând din 2009 şi creşterea importanţei aerodinamicii în performanţele unui monopost.

În încercarea de a remedia aceste defecte în perspectiva sezonului 2012, Scuderia a demarat în ultima perioadă o amplă campanie de recrutări de personal specializat în aerodinamică, reuşind să aducă mai mulţi ingineri de la McLaren. Cel mai sonor nume a fost cel al lui Pat Fry, însă britanicul a fost urmat în ultimele luni de Giacomo Tortora, Rupad Darek, Chris Heal şi Lawrence Hodge.

Ultimele zvonuri au indicat că Ferrari a reuşit să-l recruteze şi pe Bdukoski Martin, însă McLaren a negat aceste informaţii, dezvăluind că inginerul şi-a luat doar o perioadă de vacanţă de la actualul său rol în cadrul echipei.

"Întotdeauna încercăm să recunoaştem nevoile individuale ale angajaţilor noştri. Martin nu este nici primul şi nici ultimul care alege să facă un an de pauză în Formula 1. Când va reveni la muncă în cursul acestui an se va ridica alături de noi la înălţimea provocărilor cu forţe proaspete", a precizat Jonathan Neale, directorul executiv al McLaren.

Chiar şi fără aducerea lui Martin, Ferrari a reuşit să recruteze în ultimele luni patru specialişti în aerodinamică de la McLaren. Aerodinamica a reprezentat principalul defect al monopostului Ferrari în ultimii ani, lucru evidenţiat de rezultatele modeste.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 04 Jan 2012, 13:47

Ferrari: "Suntem pe drumul cel bun"

Ferrari priveşte cu încredere spre sezonul 2012 al Formulei 1 şi insistă că dezvoltarea monopostului decurge conform planificării.

Şeful Stefano Domenicali susţine că noua conducere tehnică, din care face parte şi Pat Fry, a reuşit deja să rezolve o mare parte dintre problemele monopostului de anul trecut, inclusiv în privinţa simulatorului şi tunelului de vânt.

"Vom şti răspunsul când vom privi cronometrele după calificările din cadrul primei curse, dar văd deja câteva lucruri care ne oferă încredere că facem o treabă bună. Încercăm să privim înainte şi să schimbăm organizaţia pentru a ne asigura că suntem mai pregătiţi în privinţa ideilor şi muncii de echipa în departamentul tehnic, în munca în tunelul de vânt şi simulator. De aceea sunt optimist. Apoi, ca întotdeauna, ştim că primul rezultat pe care îl vom compara cu cel al principalilor noştri competitori sunt calificările din prima cursă. Dar muncim în direcţia potrivită", a precizat italianul.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 10 Jan 2012, 15:16

Perez: "Ferrari mă poate ajuta să devin campion mondial"

Sergio Perez este una dintre tinerele speranţe ale Formulei 1 şi, chiar dacă nu a impresionat în sezonul de debut la Sauber, a demonstrat că îşi merită locul pe grila de start.

Mexicanul, al cărui program în Formula 1 este sprijinit de compania de telecomunicaţii Telmex deţinută de Carlos Slim, face parte din cadrul Academiei de Piloţi Ferrari, fiind nominalizat recent de Luca di Montezemolo drept unul dintre potenţialii viitori piloţi ai Scuderiei.

Perez admite că ambiţia sa în Marele Circ este să devină campion mondial, însă evită să comenteze posibilitatea de a-l înlocui pe Felipe Massa la Ferrari în sezonul 2013.

"În Formula 1 am o mare mândrie: vreau să devin campion mondial şi cred că Ferrari poate fi echipa care să-mi ofere şansa să devin campion mondial. Nu cred că mă lupt cu Massa să-i iau locul. Massa este un pilot bun şi de aceea este la Ferrari. Eu sunt la Sauber şi sunt la începutul carierei. Aşa cum am spus, vreau să devin campion mondial. Dacă Ferrari este o opţiune bună, atunci cine ştie? Dar sunt fericit la Sauber şi acum mă gândesc doar la prezent", a declarat mexicanul pentru publicaţia Autosport.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 17 Jan 2012, 12:19

Ferrari nu exclude recrutarea lui Newey!

Adrian Newey este considerat unul dintre cei mai importanţi ingineri din Formula 1 şi principalul responsabil pentru transformarea echipei Red Bull Racing în campioană mondială.

Rezultatele excelente obţinute de austrieci au dus la numeroase ipoteze privind interesul Scuderiei Ferrari de a-l recruta pe britanic în loc să încerce dezvoltarea unui monopost superior, însă Newey şi-a prelungit contractul cu Red Bull până la sfârşitul sezonului 2014.

Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, nu exclude această variantă, însă a sugerat că decizia lui Newey depinde în mare măsură de familia sa, care a refuzat mutarea în Italia în 1997.

"Am încredere în staff-ul nostru tehnic şi, în plus, întâlnirea pe care am avut-o cu Newey în 1997 nu a fost tocmai pozitivă. Opinia pe care soţia lui a avut-o despre Italia a fost cea a unei ţări din lumea a treia. Dar, dacă ar fi disponibil şi dacă şi-ar schimba opinia despre ţara noastră, atunci de ce nu?", a declarat italianul pentru publicaţia Gazzetta dello Sport.

Newey a declarat de mai multe ori că nu intenţionează să lucreze pentru Ferrari din cauza faptului că nu vrea să se mute din Anglia, întrucât are patru copii pe care vrea să-i crească în Regatul Unit. Declaraţiile lui Montezemolo sunt întărite şi de şeful Stefano Domenicali, care lasa loc de negocieri pentru viitor. "Cred că Newey şi-a demonstrat abilităţile într-un mod fantastic în ultimii doi ani. Dar rămâne de văzut ce va dori să facă în viitor", a precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Previous

Return to Arhiva