[F1] Scuderia Ferrari

Lock-on

[F1] Scuderia Ferrari

Postby AleXXander » 10 Apr 2011, 12:10

Image

ImageImage

Image
"nu e loc mai bun decat sufletul tau, ma linistesti cand o duc rau." Vescan
AleXXander
"11"

User Title: GOD

Re: [F1] Scuderia Ferrari

Postby John_Cena » 11 Apr 2011, 17:38

Ferrari e Ferrari orice ai spune.Istoria ii tine in spate.Indiferent de rezultatele ce le va obtine, Ferrari va ramane un nume mare in Formula 1.
Image

Intrebari:http://forum.wfan.ro/john-cena-t2148.html

2 Times WFAN Football Predictions Champion!!
John_Cena
Mr. President

User Title: JC

Postby Patryck_SmackDown » 30 May 2011, 15:55

.............................Alonso: "Am pierdut victoria din cauza steagului roşu"

Fernando Alonso concura pe locul doi în Marele Premiu al statului Monaco în momentul în care comisarii de cursă au decis suspendarea cursei din cauza accidentului suferit de Vitaly Petrov, iar spaniolul se afla la numai 1.1 secunde de liderul Sebastian Vettel.

Pilotul Scuderiei Ferrari avea pneuri mai proaspete şi se anticipa că ar fi urmat să iniţieze un atac, însă strategia a fost bulversată de întreruperea cursei. Vettel a avut oportunitatea de a schimba pneurile înainte de restart, motiv pentru care Alonso nu a mai avut posibilitatea de a-l ataca pe campionul mondial.

"Cred că am pierdut o poziţie după primul Safety Car şi poate am pierdut victoria cu ultimul steag roşu. Cred că în ultimele opt sau nouă tururi cei de la Red Bull se chinuiau cu pneurile, cu siguranţă în ultima parte a circuitului. Nu aveam nimic de pierdut. Nu conduc campionatul. Voi încerca să câştig cursa şi dacă abandonez, abandonez", a declarat dublul campion mondial.

Chiar dacă nu a câştigat, Alonso a obţinut la Monaco cel mai bun rezultat din acest sezon competiţional.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

User Title: Il Principino

Postby Patryck_SmackDown » 30 May 2011, 15:55

..........................Massa şi Maldonado îl critică dur pe Hamilton

Lewis Hamilton a ieşit în evidenţă în Marele Premiu al statului Monaco prin numeroasele dueluri finalizate cu abandonurile rivalilor şi penalizările dictate de comisarii de cursă, cei mai afectaţi fiind Felipe Massa şi Pastor Maldonado.

Pilotul Scuderiei Ferrari l-a atacat dur pe fostul său rival în lupta pentru titlul mondial în 2008 şi susţine că comportamentul acestui a fost "incredibil", solicitând mai multe penalizări împotriva lui din partea FIA.

"A încercat să mă depăşească pe borduri când nu cred că era posibil să depăşeşti. Cred că a fost prea gresiv. Apoi, când am intrat în tunel monopostul meu era deteriorat şi am ajuns pe partea murdară a circuitului şi am lovit zidul. Ce a făcut el duminică a fost incredibil. Nu numai cu mine, ci şi cu ceilalţi piloţi. Cred că trebuie penalizat din nou pentru că altfel nu învaţă. FIA trebuie să se gândească la ceva pentru el, altfel nu va învaţa", a declarat brazilianul.

Şi Pastor Madlonado a fost nemulţumit de incidentul în curma căruia a fost nevoit să abandoneze, însă a evitat să-l critice virulent pe pilotul echipei McLaren, mărginindu-se să afirme că acesta a fost prea optimist.

"Cred că a încercat aceeaşi manevră cu Massa. Exact la fel, a fost prea optimist. Acest viraj este întotdeauna foarte dificil pentru că este pe partea stângă şi ai în faţă toată linia dreaptă, trebuie să fii roată la roată, iar el nu a fost. Cred că a fost prea optimist din cauza condiţiilor cursei", a declarat pilotul echipei Williams.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 30 May 2011, 17:08

...........................Ferrari propune motoare V6 din 2015!

Ferrari încearcă să găsească un compromis pentru regulamentul tehnic şi propune înlocuirea motoarelor V8 cu unităţi V6, în locul motoarelor turbo de 1.6 litri.
Reprezentaţii echipelor din Formula 1 se vor întâlni luni cu Jean Todt, preşedintele FIA, pentru o nouă discuţie pe tema regulamentului tehnic pentru sezonul 2013. Principalul subiect de discuţie va fi introducerea motoarelor turbo în patru cilindri de 1.6 litri, pe care Ferrari, Mercedes şi Cosworth încearcă să o amâne.

Potrivit unor informaţii neoficiale, Ferrari a pregătit o propunere prin care încearcă să găsească un compromis prin utilizarea unor motoare V6, însă nu înainte de 2015. Informaţiile vin în contextul în care Renault este singurul constructor care agreează noul regulament pentru motoare propus de FIA, ceilalţi trei ameninţând chiar cu o posibilă retragere.

Prezent în paddock la Monaco, Todt a refuzat să intre în amănunte, însă a admis că lucrurile sunt departe de a fi clarificate. "Există multe discuţii în acest moment, dar sper să avem armonie pe viitor", a declarat francezul.

Cei de la Cosworth sunt împotriva noilor motoare turbo de 1.6 litri din cauza costurilor foarte mari de dezvoltare, însă în mod oficial aceştia insistă ca noile unităţi sunt departe de a fi ecologice. "FIA îşi poate atinge obiectivele cu un motor V8 cu KERS şi o limitate a consumului de carburant. Reducerea motoarelor la patru cilindri nu salvează neapărat combustibil şi nu îl transforma neapărat într-unul verde", a precizat Mark Gallagher, directorul Cosworth.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 31 May 2011, 23:32

.....................Alonso: "Silverstone, cursa decisivă pentru şansele la titlu"!

Fernando Alonso are de recuperat un deficit de 74 de puncte pentru a-l egala pe Sebastian Vettel în clasamentul general, echivalentul a aproape trei curse fără că pilotul echipei Red Bull să câştige puncte.

Astfel, Ferrari trebuie să reacţioneze rapid pentru a rămâne în plasa liderului, însă Alonso crede că circuitele de la Montreal şi Valencia sunt mai puţin reprezentative pentru Formula 1, motiv pentru care abia la Silverstone se vor evidenţia adevăratele calităţi ale monopostului 150 Italia.

"Am vorbit deja cu inginerii despre componentele pe care le vom avea la Montreal, dar mai presus de toate trebuie să facem un pas înainte la Silverstone, unde vom reveni pe un circuit care necesită multă forţă de apăsare aerodinamică. Acolo vom vedea cu adevărat cum va arăta sezonul nostru. Până atunci, vrem şi trebuie să avem încredere în noi înşine", a declarat spaniolul.

Pe de altă parte, Alonso insistă că nu renunţă la lupta pentru titlu, în ciuda declaraţiilor făcute la cald după încheierea cursei de la Monaco.

"Imediat după cursă am spus că lupta pentru titlu devine din ce în ce mai dificilă, ca să nu spun imposibilă. Sigur, dacă Vettel câştigă o cursă în care simţim că aveam o şansă la victorie, atunci este dezamăgit, dar asta nu înseamnă că nu vom continua să muncim din greu la circuit şi acasă pentru a dezvolta monopostul. Este evident că diferenţa din campionat se măreşte tot timpul. Putem să facem calculele, dar nici eu şi nici echipa nu suntem obişnuit să aruncăm prosopul", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 01 Jun 2011, 22:16

...............................Ferrari caută soluţii pentru întărirea departamentului aerodinamic

Ferrari traversează în continuare o perioadă dificilă din punct de vedere al performantelor monopostului 150 Italia, iar ultimele restructurări majore ale departamentelor tehnice nu au dat încă cele mai bune rezultate.

În acest sens, italienii analizează încă soluţiile optime pentru îmbunătăţirea departamentului de aerodinamică, întrucât acesta este punctul slab al echipei în ultimii ani.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia Autosprint, Ferrari intenţionează să-l promoveze pe grecul Nikolas Tombazis în funcţia de şef al departamentului de design, iar postul de şef al departamentului de aerodinamică ar putea fi ocupat de John Iley, care a părăsit anul trecut Ferrari şi a plecat la rivalii de la McLaren.

De asemenea, Autosprint susţine că Ferrari a angajat un aerodinamicist de la Force India şi că intenţionează să-l promoveze pe Pat Fry ca director tehnic, pe postul ocupat până recent de Aldo Costa.

Despre acesta din urmă publicaţia Auto Motor und Sport susţine că va lucra în cadrul diviziei de maşini de stradă a celor de la Ferrari până la expirarea actualului contract în 2013. Fostul director tehnic al Scuderiei îşi păstrează astfel salariul foarte bun pe care îl primea în Formula 1, în timp ce Ferrari este sigură că acesta nu va ajunge în acest interval de timp la una dintre echipele rivale.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 15 Jun 2011, 19:12

...........................Ferrari şi-a prelungit contractul de sponsorizare cu Marlboro!

La numai câteva zile după prelungirea colaborării cu producătorul german de echipament sportiv Puma, Ferrari a anunţat o nouă înţelegere de acest tip.

De data aceasta, echipa italiana şi-a prelungit contractul de sponsorizare cu Philip Morris International până la sfârşitul sezonului 2015, în condiţiile în care precedenta înţelegere urma să expire la finalul acestui an. Astfel, numele oficial al echipei va rămâne Scuderia Ferrari Marlboro, însă logo-ul Marlboro nu va fi vizibil pe monopost din cauza interdicţiei reclamelor la produsele din tutun introdusă în 2006.

"Scuderia Ferrari Marlboro anunţă că a prelungit colaborarea cu Philip Morris International până la sfârşitul lui 2015", precizează Ferrari într-unul dintre cele mai scurte comunicate de presă ale sale.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 20 Jun 2011, 16:56

Ferrari vrea să-l aducă pe Button în locul lui Massa!

Piaţa transferurilor din Formula 1 tinde să devină una foarte animată în perspectiva sezonului 2013, atunci când se anticipează că mai multe echipe de top îşi vor reorganiza liniile de piloţi.

Printre ele se numără şi Ferrari, despre care se vehiculează de mai mult timp că este în căutarea unui înlocuitor pentru Felipe Massa, întrucât brazilianul nu a obţinut rezultate pe măsura monopostului Scuderiei în ultimii doi ani. Potrivit unor surse citate de publicaţia britanică News of the World, una dintre opţiunile luate în considerare este Jenson Button, campionul mondial din sezonul 2009 care concurează în prezent pentru McLaren.

"Au existat numeroase discuţii în cadrul Ferrari despre aducerea lui Button. Au verificat deja să vadă dacă ar fi disponibil. Echipa realizează că are nevoie de un partener mai puternic decât Felipe Massa pentru Fernando Alonso dacă vrea să câştige din nou titlul mondial", a precizat o sursă pentru publicaţia citată.

Actualul contract al lui Button cu McLaren expiră la finalul sezonului 2012, în acelaşi timp cu înţelegerea lui Massa cu Ferrari. Presa internaţională a relatat anterior că McLaren îi va propune britanicului prelungirea contractului până în 2017, însă acesta a indicat că nu doreşte să semneze contracte pe perioade lungi de timp, ceea ce ar facilita o eventuală plecare din cadrul echipei. De asemenea, McLaren se afla în postura ingrată de a-l convinge şi pe Lewis Hamilton să rămână în cadrul echipei, în mijlocul speculaţiilor că negociază o plecare la Red Bull Racing tot din 2013.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 22 Jun 2011, 18:52

Ferrari laudă determinarea lui Massa din Canada!

După o serie de rezultate dezamăgitoare obţinute în prima parte a anului, Felipe Massa a reuşit să-i surprindă în mod plăcut pe cei de la Ferrari în Marele premiu al Canadei.

În ciuda unor probleme în condiţii dificile din cauza ploii, brazilianul a reuşit să termine pe locul şase după ce l-a depăşit pe Kamui Kobayashi cu numai câţiva metri înainte de trecerea liniei de sosire. Determinarea de care a dat dovada acesta l-a surprins în mod plăcut şi pe şeful Stefano Domenicali, care speră ca Massa să continue în acelaşi ritm şi în restul sezonului.

"Asta vrem să vedem de la Felipe. De aceea forţez mereu când suntem în momente dificile, susţinând că trebuie să ofere rezultate, pentru că avem încredere în el. În Canada a făcut o treabă grozavă pentru că nu s-a dat bătut nici măcar în ultimii centimetri ai cursei. Asta vreau să văd de la el de acum şi până la finalul sezonului. Este foarte important pentru el, dar şi pentru echipă", a declarat italianul.

Massa are contract cu Ferrari până la finalul sezonului 2012, însă presa internaţională a speculat că Ferrari este interesantă să-l înlocuiască cu Jenson Button după rezultatele modeste din ultimii doi ani. Scuderia a negat recent aceste informaţii printr-un material acid la adresa jurnaliştilor.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ferrari anunţă un update major pentru Silverstone!

nginerii Scuderiei Ferrari lucrează intens la fabrica de la Maranelo pentru a îmbunătăţi rapid performanţele monopostului 150 Italia.

După ce în primele şapte etape nu a obţinut nicio victorie, Scuderia mizează pe un update major care va fi introdus cu ocazia Marelui Premiu al Marii Britanii din prima jumătate a lunii iulie, potrivit declaraţiilor directorului de design Nikolas Tombazis.

"La Silverstone vom introduce un nou pachet extins cu multe schimbări care ar trebui să îmbunătăţească monopostul considerabil pentru a ne face mai competitivi. Sper ca acesta să fie suficient de cuprinzător pentru a lupta pentru victorie, dar pentru asta trebuie să aşteptăm până când vom ajunge acolo", a declarat grecul pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Până la cursa de la Silverstone, Ferrari speră să obţină un rezultat bun pe circuitul stradal de la Valencia. În contextul în care Red Bull se distanţează tot mai mult în clasament, Tombazis admite că Ferrari are nevoie de rezultate foarte bune în următoarele patru etape pentru a intra în pauza de vară cu şanse reale la cucerirea titlului.

"Am făcut multe progrese pe parcursul ultimelor luni, cred că acest lucru a fost vizibil în cursele recente şi sper ca acest trend să continue. Modul în care ne vom descurca în următoarele câteva curse va decide dacă rămânem sau nu cu o şansă de a lupta pentru titlurile mondiale în acest an, chiar dacă suntem foarte în spate din punct de vedere al punctelor", a adăugat el.

De asemenea, Ferrari a testat la Montreal un nou tip de suspensie spate, pe care inginerii speră să o introducă pe monopost în perioada următoare.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ferrari dezminte oficial înlocuirea lui Massa cu Button!

Ferrari a reacţionat prompt la informaţiile publicate recent de publicaţia News of the World, potrivit cărora Ferrari a iniţiat planul de înlocuire a lui Felipe Massa cu Jenson Button pentru sezonul 2013.

Într-un articol acid publicat pe site-ul oficial al echipei sub semnătura celebrului 'The Horse Whisperer', Ferrari susţine că speculaţiile privind concedierea pilotului brazilian sunt simple 'trăncăneli' care au apărut încă de la sosirea acestuia în cadrul echipei.

"Massa este acum obişnuit cu acest ritual, care a început aproape înainte de a pune piciorul în cadrul Scuderiei. În fiecare an el urmează să fie înlocuit, chiar dacă au trecut doar două curse din sezon, dar cu toate acestea, an după an, el îşi menţine postul. Lista candidaţilor programaţi să-l înlocuiască pe Felipe este acum una lungă, dar 2011 a văzut câteva nume noi care au apărut în grafic. Primul a fost Nico Rosberg, iar acum îl putem adăuga pe Jenson Button. Încă o dată, se subînţelege că asta este doar o trăncăneală, pentru a folosi un cuvânt politicos pentru ceea ce vreau să spun cu adevărat", precizează autorul anonim pe site-ul oficial al Ferrari.

Şansele ca Button să semneze cu Ferrari au scăzut dramatic după ce McLaren a decis să-i activeze automat opţiunea de prelungire a contractului pentru 2012, existând şanse că înţelegerea să fie prelungită şi pentru 2013.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alonso anticipează că poate lupta pentru victorie la Valencia!

Ferrari nu a reuşit să obţină nicio victorie în primele şapte etape ale noului sezon competiţional, însă Fernando Alonso a fost aproape de o asemenea performanţă la Monaco.

Întrucât următorul Mare Premiu se desfăşoară în Spania tot pe un circuit stradal unde depăşirile sunt teoretic dificile, spaniolul este încrezător în şansele sale de a obţine prima victorie din acest sezon.

"Ştiu că fanii noştri aşteaptă cu nerăbdare prima noastră victorie din acest sezon şi vă pot asigura că acelaşi lucru este valabil şi pentru noi. În ultimele două curse am demonstrat că suntem capabili de victorie şi, în special la Monaco, am fost destul de aproape, însă cred că în Canada aş fi putut lupta pentru asta până la final, având în vedere cum ne-am descurcat în calificări. Acum mergem pe un circuit cu caracteristici aproape similare cu cele ale celui de la Montreal şi nu există niciun motiv pentru care nu ar trebui să fim competitivi şi aici", a declarat el pentru site-ul oficial al Scuderiei.

Un alt motiv de încurajare pentru Alonso este credinţa sa în noroc, spaniolul anticipând că după ghinioanele din prima parte a anului va avea parte şi de evenimente pozitive.

"Întotdeauna am crezut că norocul şi ghinionul se echilibrează până la finalul sezonului şi poate că această regulă nescrisă se aplică şi circuitelor de curse. Dacă asta este cazul, aş fi mai mult decât bucuros dacă ghinionul de anul trecut ar fi răsplătit acum! De fapt, se pare că în acest sezon norocul nu ne-a ieşit deloc în cale. În cursa de la Montreal nimic nu a mers bine", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 27 Jun 2011, 13:52

Alonso: "Locul 2 reprezintă o performanţă grozavă"

Plecat de pe poziţia a patra a grilei de start, Fernando Alonso a terminat Marele Premiu al Europei pe locul doi, după ce i-a depăşit pe Lewis Hamilton la start şi pe Mark Webber la ultima intrare la boxe.

Spaniolul a fost unul dintre cei mai activi piloţi în cursă prin prisma duelurilor sale cu pilotul echipei Red Bull şi consideră că rezultatul obţinut este unul foarte bun în condiţiile în care Sebastian Vettel a fost imbatabil.

"A fost o cursă interesantă pentru fani şi telespectatori, să vadă lupta cu Webber pe tot parcursul cursei. La începutul cursei am fost în spatele lui, încercând să nu rămân prea în urmă, iar la pitstop am avut oportunitatea să-l depăşesc. Am avut o oportunitate la jumătatea cursei când l-am depăşit în virajul 12. Au fost făcut o treabă bună la pitstop şi ne-au depăşit, dar la ultima intrare la boxe am avut o strategie bună şi l-am depăşit din nou. Multe schimbări de poziţie între mine şi Webber."

"Locul doi este maximum pe care îl putem avea în această perioadă, aşa că este o mare performanţă să fim aici intre maşinile Red Bull. La Monaco am avut o performanţă bună să terminăm pe doi, în Canada am avut o prestaţie bună, dar nu am câştigat puncte, iar aici locul doi este un rezultat grozav pentru echipă. Cu siguranţă mergem în direcţia potrivită şi ne vom apropia şi mai mult de ei la următoarele curse", a precizat spaniolul. Alonso ocupă în prezent locul cinci în clasamentul general la 99 de puncte de liderul Vettel.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 30 Jun 2011, 11:30

Alonso: "Nu am nicio idee când vom câştiga prima cursă în 2011"

După un început modest de sezon cauzat în special de o calibrare defectuoasă a tunelului de vânt, Ferrari a înregistrat progrese vizibile în ultimele trei curse, în care Fernando Alonso a luptat în permanenţă pentru podiumuri.

Totuşi, dublul campion mondial consideră că este dificil de anticipat momentul în care Ferrari va obţine prima victorie din acest sezon, mai ales că etapa următoare are loc la Silverstone, pe un circuit cu o configuraţie fundamental diferită.

"Aşa cum am văzut în ultimele trei curse, mergem înainte, dar acum trebuie să confirmăm progresele pe care le-am văzut la Monaco, Montreal şi Valencia pe un circuit cu caracteristici complet diferite, care în mod cert se potriveşte mai bine rivalilor noştri. La Silverstone, ai nevoie de multă forţă de apăsare aerodinamică, iar în acest domeniu suntem în urmă. Vom avea câteva părţi noi, dar este un pas mare să spunem că vom face diferenţa. Poate!"

"Trebuie să fim realişti şi să acceptăm ca nu este posibil să facem asta în mai puţin de două luni. Trebuie să continuăm să muncim pentru îmbunătăţirea monopostului şi apoi sunt sigur că victoria va veni. Când? Nu am un glob de cristal pentru a putea da un răspuns definitiv", a declarat el pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Pe lângă faptul că Silverstone nu se potriveşte monopostului 150 Italia, Ferrari este nevoită să concureze cu pneurile soft şi hard, în condiţiile în care a avut numeroase probleme de aderenţă cu componeta dură. În etapa de la Barcelona, Alonso a terminat la un tur în spatele câştigătorului cu aceste pneuri, însă spaniolul speră ca lucrurile să meargă mai bine săptămâna viitoare.

"Pentru noi asta înseamnă o provocare în plus, şi anume să facem toate tipurile de pneuri să lucreze cât mai bine posibil. Oricum, pneurile sunt aceleaşi pentru toată lumea şi nu are sens să discutăm dacă componentele alese se potrivesc mai bine unei echipe sau alteia. Depinde de echipă să-şi ajusteze maşinile pentru a obţine ce este mai bun de la ambele pneuri în termeni de performanţă şi durata de utilizare", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 30 Jun 2011, 18:11

Ferrari acceptă compromisul motoarelor în şase cilindri!

Ferrari a fost constructorul care s-a opus vehement propunerii iniţiale privind trecerea la motoare turbo în patru cilindri, ameninţând chiar cu retragerea din Formula 1.

Ulterior, echipele au ajuns la un compromis prin care unităţile actuale V8 vor fi înlocuite cu motoare în şase cilindri, iar această decizie este pe placul Scuderiei, potrivit şefului Stefano Domenicali. "Această decizie este bună pentru sport. Acum avem timpul necesar pentru a ne pregăti pentru acest nou proiect", a declarat italianul pentru agenţia de presă SID.

La rândul lor, oficialii germanilor de la Mercedes consideră că decizia este cel mai bun compromis între propunerea iniţială şi motoarele actuale. "Este bine că compromisul acceptat a fost confirmat de Consiliul Mondial", a precizat Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes, referindu-se la faptul că FIA a aprobat miercuri seara propunerile echipelor.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 05 Jul 2011, 19:47

Alonso: "Mai bine în pluton la Ferrari, decât campion cu Red Bull!"

Fernando Alonso a dezvăluit ca a primit o ofertă concretă din partea echipei Red Bull Racing înainte de a semna cu Ferrari, într-un moment în care echipa austriacă deţinea cel mai rapid monopost în a doua jumătate a sezonului 2009.

Chiar dacă între timp Red Bull Racing a devenit campioana mondială şi domină şi acest sezon, spaniolul susţine că nu regretă nicio clipă decizia luată la vremea respectivă, întrucât satisfacţia de a pilota pentru Ferrari este mai mare decât cea generată de un titlu mondial.

"Nu, nu (n.r - regret), pentru că nu aş fi fost la fel de fericit cum sunt acum şi nu aş pilota un Ferrari, chiar dacă aş avea trei sau patru campionate. Pentru un pilot cred că este mai important să piloteze pentru Ferrari decât să aibă un titlu mondial", a declarat el.

Întrebat dacă afirmaţiile sale au legătură cu statutul de pilot numărul 1 pe care se presupune că îl are Sebastian Vettel la Red Bull Racing, dublul campion mondial a negat această ipoteză.

"Nu am nicio problemă să împart o echipă cu cineva. Am fost norocos să fiu alături de piloţi grozavi, chiar dacă se pare că atunci când împart locul cu mine îşi pierd viteză şi devin piloţi slabi. Prin urmare, îmi place să-mi înving coechipierul, îmi place să pilotez la maxim şi dacă vine un pilot grozav şi reuşesc să-l înving, poate că asta are o valoarea mai mare", a adăugat el.

Relaţia spaniolului cu Lewis Hamilton la McLaren pe parcursul sezonului 2007 a fost una foarte tensionată, însă Alonso insistă că nu are nicio problemă cu britanicul, ci cu anumite persoane din cadrul echipei de la Woking.

"Nu am nicio problemă cu Hamilton şi niciunul dintre noi nu a avut una la McLaren. Îl respect. Atât timp cât nu este vorba de McLaren, împărţirea unei echipe cu Hamilton ar fi bună", a concluzionat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 06 Jul 2011, 17:36

Massa: "Obiectivul principal este obţinerea primei victorii din 2011"

Red Bull Racing a dominat autoritar prima jumătate a sezonului şi a obţinut şase victorii prin Sebastian Vettel, în timp ce McLaren a fost singura echipă capabilă să opună rezistenţă.

În acest context, şansele Scuderiei Ferrari de a cuceri un titlu mondial în acest sezon s-au redus dramatic, însă Felipe Massa consideră că principalul obiectiv trebuie să fie obţinerea unei victorii. În opinia sa, această performanţă ar indica faptul că Ferrari este pe drumul cel bun.

"Au fost numeroase discuţii dacă şansele Scuderiei Ferrari la campionat s-au terminat deja. Nu ştiu răspunsul la asta, dar vom aborda fiecare cursă în acelaşi mod, încercând să câştigăm. Numai la sfârşitul anului ar trebui să ne uităm la situaţia din clasament. Realistic, Vettel ar trebui să facă o nebunie pentru a pierde titlul. Dar nu putem să ne dăm bătuţi, iar această situaţie nu schimba nimic în abordarea noastră, pentru că este frumos să obţii o victorie, iar câteva victorii în acest an ar demonstra că am făcut o treabă bună", a declarat brazilianul.

În plus, Massa crede că Ferrari trebuie să continue să obţină totul de la actualul monopost, întrucât schimbările din regulamentul tehnic pentru 2012 sunt limitate.

"Nu trebuie să uităm că îmbunatăţirea monopostului şi a performanţei sale poate fi de asemenea importantă pentru 2012, pentru că nu sunt atât de multe schimbări de regulament, ceea ce înseamnă că nu vom schimba complet monopostul comparativ cu acest an. Un monopost bun acum şi la ultima cursă din 2011 reprezintă deja un pas bun înainte pentru 2012", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 08 Jul 2011, 13:09

Alonso: "Cursa de la Silverstone, decisivă pentru titlu"

Sebastian Vettel a câştigat şase dintre primele opt curse ale sezonului 2011 şi este marele favorit la cucerirea unui nou titlu mondial, în condiţiile în care Red Bull Racing deţine cel mai performant monopost de pe grila de start.

În acest context, Fernando Alonso avertizează că Marele Premiu al Marii Britanii reprezintă o ultimă oportunitate pentru Ferrari şi McLaren de a rămâne în cursa pentru titlul mondial, în special ca urmare a noilor reguli tehnice care intră în vigoare în acest weekend.

"Cred că trebuie să vedem dacă McLaren sau Ferrari au adus îmbunătăţiri majore monoposturilor şi dacă suntem capabili să luptăm cu Red Bull. Monopostul lor în prima parte a sezonului a fost prea dominant. După opt curse ar trebui să vorbim despre opt victorii pentru Sebastian Vettel, pentru că a făcut o greşeală în Canada, iar în China a fost prea conservator. Este dificil să te gândeşti la înfrângerea lui Vettel fără îmbunătăţiri majore la monopostul nostru sau al lui McLaren. Sper că la Silverstone să vedem o răsturnare de situaţie în termeni de performanţe. Întotdeauna există speranţă, întotdeauna există motivaţia de a învinge în fiecare cursă, dar este evident că avem nevoie de un pas înainte", a declarat spaniolul.

Declaraţiile sale vin la scurt timp după ce Mark Webber şi Jenson Button şi-au exprimat convingerea că luptă pentru titlu nu s-a încheiat încă, chiar dacă Vettel are un avans de 77 de puncte în clasamentul general.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 08 Jul 2011, 16:40

Ferrari a eliminat "Marlboro" din numele oficial al echipei!

Publicitatea la produsele din tutun a fost interzisă în Formula 1 începând de la jumătatea deceniului trecut, însă chiar şi în acest context Ferrari a continuat să fie sponsorizată de Philip Morris prin intermediului brandului Marlboro.

Chiar dacă logo-ul Marlboro lipseşte de pe monoposturile 150 Italia şi celelalte echipamente, numele oficial al echipei a fost menţinut ca Scuderia Ferrari Marlboro, iar acest lucru a stârnit nemulţumirea grupurilor care lupta împotriva tutunului.

Pentru a evita orice polemici pe marginea acestui subiect, Ferrari a decis să renunţe pur şi simplu la "Marlboro" în numele echipei, astfel încât echipa se va numi acum Scuderia Ferrari.

Este al doilea an consecutiv în care Ferrari este nevoită să facă schimbări în privinţa relaţiei cu Marlboro, după ce în 2010 şi-a schimbat logo-ul în urma acuzaţiilor de publicitatea subliminală. Contractul dintre Ferrari şi Marlboro este estimat la aproximativ 300 de milioane de euro pentru perioada 2011-2015.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Massa: "Hamilton trebuie să se calmeze"

Lewis Hamilton a fost protagonistul mai multor incidente în prima parte a sezonului, în urma cărora a fost penalizat succesiv de comisarii de cursă pentru comportament nesportiv.

Pilotul echipei McLaren a provocat două accidente în cursa de la Monaco, iar ulterior l-a lovit chiar şi pe coechipierului său Jenson Button. Felipe Massa, rivalul său în lupta pentru titlu în sezonul 2008, consideră că britanicul trebuie să se calmeze, chiar dacă admite că situaţia este generată de dorinţa acestuia de a lupta cu Red Bull Racing.

"Când ai câteva curse dificile şi când încerci poate prea mult trebuie să te calmezi un pic. Ar fi mai bine şi pentru el, pentru că a plătit pentru asta şi a fost penalizat în câteva curse. Şi nu a fost vorba doar despre mine, şi-a lovit până şi propriul coechipier! Dar Hamilton este un tip inteligent şi sunt sigur că ştie deja asta", a declarat brazilianul în paddock-ul circuitului de la Silverstone.

Între timp, Massa rămâne încrezător în şansele la titlu ale Scuderiei Ferrari, în ciuda dominaţiei autoritare impuse de Sebastian Vettel la Red Bull Racing, care a obţinut şase victorii din opt posibile în prima parte a sezonului.

"Vettel este un pilot bun şi are o maşină grozavă, iar asta este o poziţie minunată în care să te afli. A învăţat foarte mult şi cu siguranţă a avut un campionat grozav până acum. Dar sezonul nu s-a încheiat", a adăugat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 11 Jul 2011, 12:07

Alonso: "Victoria nu se datorează noului regulament tehnic"

Fernando Alonso a adus Scuderiei Ferrari la Silverstone prima victorie din sezonul 2011, după ce a profitat la maxim de o greşeală a mecanicilor Red Bull la un schimb de pneuri pentru Sebastian Vettel.

Spaniolul a admis că se simte uşurat de victoria obţinută, în special pentru că aceasta a venit pe un circuit mai puţin favorabil monopostului 150 Italia.

"Evident, este un uriaş punct de sprijin pentru noi. Eram încrezători că vom fi rapizi aici, la Silverstone. Nu a fost un Mare Premiu uşor pentru noi, deoarece caracteristicile virajelor şi configuraţia nu au fost niciodată punctele noastre forte. Ştiam că Silverstone, la fel ca şi Barcelona, urma să fie dificil pentru noi, aşa ca să câştigăm aici reprezintă o bună motivaţie pentru toată lumea şi ne oferă încredere pentru următoarele curse", a declarat spaniolul.

Victoria celor de la Ferrari a venit şi în contextul unei schimbări majore de regulament tehnic, despre care iniţial s-a vehiculat că va avea un puternic impact negativ asupra performanţelor rivalilor de la Red Bull Racing. Cu toate acestea, dublul campion mondial crede că noile reguli nu au influenţat în mod decisiv rezultatele cursei de la Silverstone.

"Pentru mine, (n.r - noile reguli) nu (n.r - au avut niciun impact). Nu cred că a fost un factor major. Am văzut un McLaren luptând pentru podium până în ultimul moment. Am văzut Red Bull şi Ferrari luptând pentru celelalte două poziţii ale podiumului şi, aşa cum am văzut acum 15 zile la Valencia, eu am fost pe locul doi. Nu am văzut niciun Force India, Sauber sau altă echipă luptând pentru victorie pentru că s-au schimbat regulile. A fost la fel, mai mult sau mai puţin", a mai precizat el.

În ciuda victoriei sale, Alonso trebuie să recupereze 92 de puncte pentru a-l ajunge pe liderului clasamentului general, Sebastian Vettel.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 13 Jul 2011, 12:06

Montezemolo: "Ferrari trebuie să rămână cu picioarele pe pământ"

Fernando Alonso a obţinut duminică prima victorie a Scuderiei Ferrari din acest sezon, după o pauză de 259 de zile. Spaniolul a profitat la maxim de greşeala comisă de mecanicii Red Bull la a doua oprire la boxe a lui Sebastian Vettel, însă a avut la dispoziţie şi un monopost competitiv.

Totuşi, preşedintele Luca di Montezemolo avertizează că Ferrari trebuie să rămână vigilentă şi conştientă de valoarea rivalilor, considerând că îmbunătăţirea permanentă a monopostului 150 Italia este singura metodă pentru a-i învinge pe austrieci.

"Am reuşit să câştigăm, asta vi se datorează şi vreau să vă mulţumesc. Aţi arătat cum trebuie să reacţionezi în momente dificile. În Stefano Domenicali aveţi un şef care a demonstrat că este un lider, iar felicitările pe care i le-am acordat după cursă sunt pentru voi toţi. Cu toate acestea, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, dar suntem obişnuiţi cu asta, pentru că ştim ce ne trebuie pentru a câştiga. Trebuie să facem încă un pas înainte pentru că vrem să câştigăm din nou în acest an. Pentru a reuşi, trebuie să facem tot ce putem în munca noastră zilnică pentru a obţine un pole position personal", le-a transmis Montezemolo tuturor angajaţilor prin intermediul site-ului oficial al Scuderiei.

În ciuda victoriei obţinute de Alonso, Ferrari a rămas pe locul trei în clasamentul constructorilor cu 164 de puncte, exact jumătate comparativ cu liderul Red Bull, care a acumulat 328 de puncte.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 13 Jul 2011, 18:48

Perez va testa pentru Ferrari în septembrie!

Sergio Perez, unul dintre piloţii echipei Sauber, va avea oportunitatea de a testa un monopost al Scuderiei Ferrari peste numai două luni. Mexicanul, care a obţinut câteva rezultate promiţătoare în prima parte a sezonului în ciuda unui accident sever suferit la Monaco, face parte din Academia de Piloţi Ferrari.

Aceasta pregăteşte un test în luna septembrie pe unul dintre circuitele de casă ale Scuderiei în care membrii academiei vor avea oportunitatea de a concura la volanul unui monopost F60 din sezonul 2009. Printre participanţi se vor număra Perez şi Jules Bianchi, pilotul de rezervă al Scuderiei care concurează şi în competiţia GP2.

"Vom reveni pe circuit în luna septembrie, la Mugello sau Fiorano. Va fi un test foarte interesant pentru că îi vom pune pe Bianchi şi Perez unul împotriva celuilalt. Cred că amândoi vor fi foarte motivaţi, iar pentru noi va fi oportunitatea perfectă pentru a evalua pe cei doi", a declarat Luca Baldisserri, directorul Academiei de Piloţi Ferrari.

Bianchi şi Perez sunt două dintre tinerele talente în care Ferrari îşi pune mari speranţe pentru viitor, existând numeroase speculaţii că unul dintre cei doi îl va înlocui la un moment dat pe Felipe Massa în echipa de Formula 1.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Next

Return to Arhiva