[F1] Scuderia Toro Rosso

Lock-on

Re: [F1] Scuderia Toro Rosso

Postby Patryck_SmackDown » 16 Dec 2011, 13:04

Buemi: "Sunt şocat că am fost dat afară de la Toro Rosso"

Toro Rosso a anunţat în această săptămână că renunţă la serviciile lui Jaime Alguersuari şi Sebastien Buemi după ce a decis să le ofere o şansă şi lui Daniel Ricciardo şi Jean-Eric Vergne.

Decizia l-a luat prin surprindere pe Alguersuari, însă Buemi a dezvăluit că a fost la fel de şocat de faptul că nu şi-a păstrat locul în cadrul echipei.

"Am fost şocat. Mi s-a spus că o decizie va fi luată până la sfârşitul anului, dar am avut impresia că contractul meu va fi prelungit. Nu mă aşteptam deloc la asta. Trebuie să accept decizia, chiar dacă este foarte greu de înţeles", a declarat elveţianul pentru publicaţia Le Matin.

Decizia celor de la Toro Rosso pune în pericol cariera lui Buemi în Formula 1, întrucât Force India, Williams şi Hispania, singurele echipe care nu şi-au definitivat liniile de piloţi, au în vedere alţi candidaţi. De aceea, elveţianul nu ar refuza ocazia de a prelua un post de pilot de rezervă pentru anul viitor, chiar dacă acest lucru ar însemna un pas înapoi în carieră.

"Poate că există opţiuni, dar este prea devreme să spun ceva. Din fericire, în ultimii ani am intrat în contact cu cele mai multe echipe, iar recompensele se văd acum", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

User Title: Il Principino

Postby Patryck_SmackDown » 16 Dec 2011, 16:55

Vergne: "Ricciardo pleacă cu un avantaj la Toro Rosso"

Toro Rosso va utiliza anul viitor o linie complet nouă de piloţi, după ce a renunţat la serviciile lui Sebastien Buemi şi Jaime Alguersuari în favoarea lui Jean-Eric Vergne şi Daniel Ricciardo.

Primul dintre ei se va afla în fata debutului său în Formula 1 după ce a testat în câteva sesiuni de antrenamente libere pentru Toro Rosso şi Red Bull, în timp ce Ricciardo a participat în 11 curse pentru Hispania în sezonul recent încheiat. Tocmai de aceea, Vergne anticipează ca australianul pleacă cu un avantaj.

"În Formula 1 ai un singur coechipier, aşa că trebuie să dai tot ce ai mai bun, să lucrezi împreună şi să faci cea mai bună treabă posibil. Avem stiluri similare de pilotaj şi ne înţelegem bine, iar asta va fi un factor pozitiv pentru anul viitor. Ricciardo ar putea avea un uşor avantaj în faţa mea la început, pentru că a parcurs 11 curse în acest an, dar vom vedea cum progresăm, pentru că avem testele de iarnă în faţa noastră înainte să începem să concurăm", a precizat el.

Pe de altă parte, Vergne a admis că debutul în Formula 1 va fi unul dificil, însă este încrezător că va fi capabil să progreseze rapid.

"Ştiu că am multe de învăţat şi sper să fac asta rapid. Sunt conştient că ar putea fi foarte greu, dar ştiu că în general învăţ şi mă adaptez rapid. Cu siguranţă asta a fost valabil în fiecare competiţie în care am concurat până acum. Formula 1 este diferită, mai dificilă decât toate celelalte, dar mă simt încrezător", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 04 Jan 2012, 13:48

Presă: Buemi va fi pilot de rezervă la Red Bull şi Toro Rosso!

Presa internaţională speculează că Sebastien Buemi va reuşi să rămână în Formula 1 şi în sezonul următor, în ciuda faptului că a pierdut locul la Toro Rosso şi nu are alte opţiuni viabile ca pilot titular.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia elveţiană Blick, Buemi va deveni în 2012 pilotul de rezervă al ambelor echipe deţinute de Red Bull în Formula 1, Red Bull Racing şi Scuderia Toro Rosso. "Nimeni nu vrea să spună dacă contractul a fost semnat sau nu, dar pentru pilotul elveţian este cea mai bună soluţie pentru a rămâne în paddock", precizează sursa citată.

Decizia este una logică în contextul în care niciuna dintre echipele Red Bull nu are pilot de rezervă pentru anul viitor, mai ales că în prezent nu există un alt pilot din celebrul program Red Bull Junior care să fie pregătit pentru o astfel de poziţie. Totuşi, mutarea ar reprezenta un pas înapoi în cariera lui Buemi după cei trei ani petrecuţi în Formula 1 la Toro Rosso.

Toro Rosso va utiliza anul viitor o linie de piloţi complet nouă alcătuită din Daniel Ricciardo şi Jean-Eric Vergne.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 15 Jan 2012, 12:15

Obiectivul lui Ricciardo: să concureze pentru Red Bull

Daniel Ricciardo va concura în acest sezon pentru Scuderia Toro Rosso, după ce i-a convins pe şefii de la Red Bull de calităţile sale în urma prestaţiilor de la Hispania din ultima parte a sezonului.

Întrucât contractul lui Mark Webber cu Red Bull expiră la finalul acestui an, Ricciardo este văzut drept un potenţial înlocuitor al australianului, alături de Jean-Eric Vergne sau Sebastien Buemi. Australianul admite că acesta este şi obiectivul său pe termen lung, însă susţine că cel mai important lucru este să obţină rezultate satisfăcătoare la Toro Rosso.

"S-a vorbit deja despre asta în presă, ceea ce pare destul de optimist. Nici măcar nu am stat în monopostul pentru 2012 şi (n.r - jurnaliştii) se gândesc deja la 2013. Realitatea este că 2013 este departe şi multe lucruri se pot întâmpla până atunci."

"Înţeleg foarte bine filosofia Red Bull şi da, într-o zi mi-ar plăcea foarte mult să concurez pentru Red Bull Racing, dar asta este tot pentru moment, un mic obiectiv. Am 20 de curse în acest an pe care le voi lua una câte una şi mă voi asigura că voi pleca de la curse cu toate obiectivele îndeplinite şi fără niciun regret", a precizat el într-un interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Previous

Return to Arhiva