Imediat dupa cumpararea clubului Tottenham de catre Qatar Inc. , acestia au declarat ca echipa
va avea un nou antrenor. Dupa cateva luni in care antrenor secund al echipei a pregatit jucatorii,
seicul Abdul Al Abi l-a anuntat pe Cristian Nicolae, un antrenor anonim ca tehnician principal.
Anuntul nu numai ca i-a cam luat prin surprindere pe fanii lui Tottenham, ci a creat un intreg
motiv de stiri in Romania, unde pe toate canalele au inceput sa se discute despre antrenorul
necunoscut, singurele sale performante fiind de secund a lui FC Porto si inainte de asta, antrenor
de juniori la FC Barcelona.
Primul interviu al tehnicianului roman de 32 de ani: "Sunt foarte fericit ca am fost ales sa conduc
un asemenea club cu renume national si international, sunt sigur ca Tottenham este o echipa
cunoscuta in intreaga lumea, cu fani pretutindeni si sunt foarte onorat de faptul ca am fost ales
sa conduc aceasta formatie intr-un nou capitol al existentei sale. Stiu ca fanii sunt nesiguri,
este si normal, nici eu nu ma asteptam sa ajunga de la antrenor secund al FC Porto la principal
la Tottenham insa le cer sa aiba incredere in mine si sunt sigur ca nu vor regreta. Am discutat
cu conducatorii, au fost cam aceleasi conditii financiare ca la Malaga, atat pentru mine, cat si
din punct de vedere al bugetului, am ales Tottenham pentru ca aici consider ca pot incepe
un proiect de lunga durata si un proiect care poate aduce cei mai buni jucatori ai lumii la
Tottenham. Urmeaza sa vedem ce se va intampla. "
Ati avut o oferta si de la Malaga, de ce ati refuzat, datorita granzilor, Real Madrid si Barcelona?
"Nu, ci datorita renumelui pe care il are Tottenham, sunt sigur ca as fi putut
face o echipa puternica si acolo, insa fanii lui Spurs, spiritul lor, istoria, m-au facut sa aleg cu
inima si in acelasi timp cu capul, mai ales pentru ca mi-a placut intotdeanu aceasta formatie."
Ce transferuri urmeaza?
"Deja am cateva tinte, niste nume colosale, va pot spune decat ca negociem
cu un jucator de perspectiva din Franta si cu unul de aceeasi perspectiva din Germania, in
functie de conditiile cerute, vom alege unul dintre ei. Insa pana la o alegere, vreau sa le transmit
jucatorilor ca nu am venit sa-i schimb, am venit sa fac performanta, iar pentru acest lucru ai
nevoie de omogenitate."
Tevez este o tinta?
"Da, este un jucator foarte bun, cred ca asta il face interesant pentru toata lumea. Vom vedea
in saptamanile ce urmeaza spre ce jucatori ne vom indrepta. Cum v-am spus, deja ne interesam de doua talente ale lumii."
Bale este o tinta pentru Real Madrid, daca se va face vreo oferta oficiala, o sa-l lasati sa plece?
"Vom vedea. Bale este un jucator fantastic, il apreciez enorm, acum depinde si de el, la acest nivel
e greu sa-i interzici unui jucator de o asemenea valoare sa plece la o echipa ca Real Madrid,
insa ceea ce vreau eu sa realizez la Tottenham este maret, voi face tot posibilul sa duc numele
acestei echipe cat mai sus, sa fie mai tritata decat Real Madrid, sper ca Bale sa ia in considerare aceasta promisiune si sa ramana aici"
Fanii lui Tottenham se indoiesc in legatura cu abilitatile dumneavoastra, ce le transmiteti?
"Mi se pare normal acest lucru. Probabil daca eram deja consacrat acum, daca eram un Mourinho probabil ar fi fost in delir. Insa si eu daca eram fan Tottenham as fi avut indoieli, nu ma cunosc, insa ma vor cunoaste foarte repede, iar daca nu as fi avut incredere in abilitatile mele, probabil nu as fi ales Tottenham, as fi ales o echipa mai mica la care sa progresez, faptul ca am lucrat cu juniorii Barcelonei, cu Villas-Boas, ma face sa ma gandesc la faptul ca sunt pregatit sa fac acest pas."
Cristian Nicolae a semnat cu Tottenham Hotspurs un contract valabil pe 5 ani in care va antrena echipa principala. Tehnicianul roman a mai antrenat in cariera echipa U-17 a Barcelonei (2005-2009)si l-a ajutat pe Villas-Boas la Porto in anul (2009-2010). Romanul nu a jucat niciodata fotbal profesionist, insa spre indrumarea lui Guardiola a ajuns la juniorii acestei echipe.