[WIP] Transilvania Ring (Ungheni)

Lock-on

[WIP] Transilvania Ring (Ungheni)

Postby Patryck_SmackDown » 02 Sep 2011, 12:49

Vom avea circuit auto de 3.7 kilometri lângă Târgu Mureş!

Localitatea Ungheni, situată lângă Târgu Mureş, va fi locul în care va fi construit primul circuit independent de curse din istoria ţării noastre. Acesta va avea o lungime de 3.7 kilometri.
Primul circuit adevărat de automobilism construit n România va fi ridicat începând cu anul 2011, lângă Târgu Mureş. Bugetul va fi susţinut în proporţie de 70% din fonduri europene deja aprobate, costurile prevăzute pentru ridicarea acestui circuit fiind de 10 milioane de euro.

Noul circuit va avea o lungime de 3.7 kilometri, lăţimea sa fiind de 14 metri. În aceste condiţii, el va putea organiza curse auto fără probleme. Conform specialiştilor contactaţi de Automarket, o problemă a desenului iniţial al pistei este faptul că spaţiile de eşapare sunt foarte reduse, lucru care ar putea pune piedici în calea viitoarei omologări pentru competiţiile de prim rang ale FIA. De asemenea, noul circuit nu va avea zone intermediare de cronometrare, un element care însă poate fi rezolvat până la inaugurarea circuitului.

Desenul iniţial al circuitului de la Ungheni, pe care îl aveţi în galeria foto alăturată, este unul atipic pentru circuitele europene şi îi aparţine unei companii maghiare. Vorbim de porţiuni de viteză care alternează cu ace de păr sau şicane, aceste caracteristici dezvăluind o configuraţie medie spre rapidă.

Image

Proiectul este în derulare

Spre deosebire de proiectele de circuite despre care s-a tot vorbit până acum (Snagov, Tărlungeni şi multe altele), acesta chiar se va realiza. CJ Mureș are proiectul făcut, contractul de finanţare a fost semnat, aşa că lucrările vor începe în curând. Proiectul are denumirea “Parc auto pentru sporturi cu motor” şi termenul de finalizare este prevăzut pentru anul 2013 (36 de luni). Circuitul, care ar putea fi numit Transilvania Ring, va fi folosit atât pentru curse de motociclism şi automobilism, cât şi ca spaţiu de recreere şi de defulare a şoferilor, care vor putea închiria pista pentru a-şi “forja” în deplină siguranţă automobilele şi motocicletele personale.

3,5 kilometri lungime, linie dreaptă de 1,1 km!

Acum câteva date despre pistă: va avea o lungime de 3.574 metri, din care 1.100 metri va fi doar lungimea liniei de start/sosire! Sper totuşi că se vor mai putea face modificări ale pistei, pentru că linia asta dreaptă mi se pare foarte lungă, ar putea fi pusă o şicană la jumătatea ei. Complexul va ocupa o suprafață totală de 34 de hectare și va include, pe lângă pistă, parcări, boxe, o tribună construită la linia de start/sosire şi alte tribune naturale, restaurant, depozite, centru medical, centru de informare, dar şi un centru de cronometraj şi de control al cursei.

Accesul către circuit se va face atât din Autostrada Transilvania, care va trece (la un moment dat) prin apropierea pistei, cât şi dinspre oraş şi aeroportul Târgu-Mureş, aflat la 5 kilometri distanţă. Sună prea frumos? Ei bine, e adevărat. Felicitări celor din Mureş şi să sperăm că şi alte autorităţi locale din ţară le vor urma exemplul. Doamne ajută!

Planul circuitdului in pdf.-> Here!
Image
Patryck_SmackDown
moderator

User Title: Il Principino

Re: [WIP] Transilvania Ring (Ungheni)

Postby AleXXander » 02 Sep 2011, 12:52

Arata ok circuitul ca desen, dar nu pare extrem de spectaculos. Daca ar fi unul cu care l-as putea asemana dpdv al desenului, cred ca ar fi cel din Canada.
"nu e loc mai bun decat sufletul tau, ma linistesti cand o duc rau." Vescan
AleXXander
"11"

User Title: GOD

Postby Patryck_SmackDown » 02 Sep 2011, 13:02

Pacat ca F1 nu va putea merge pe acest circuit. NU se ridica la Standardele de 5 stele ale FIA. Cea mai importanta competitie ar fi Formula Renault / GP 2 , adica exact sub F1. Eu zic ca este extraordinar.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby El Niño » 02 Sep 2011, 13:03

Extraordinar nu e , bine este. Si mai ziceam ca suntem peste maghiari,aia din cate stiu au un circuit extraordinar in budapesta.
Image
El Niño
Campion

User Title: BJ

Postby Patryck_SmackDown » 02 Sep 2011, 13:06

Cum poti spune ca nu exte extraodinar in conditiile in care noi nu avem drumuri asfaltate ? :-j Stiai ca asta este inca o cauza pentru care competitiile importante refuza sa vina la noi in tara? Anul acesta era planificata o dubla etapa Ato GP , ei bine , italienii au anulat-o datorta faptului ca nu exista conditii ( drumuri asfaltate ) pe care sa ajunga in Buc. pe circuitul stradal.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby CageChristian » 02 Sep 2011, 13:07

El Niño wrote:Extraordinar nu e , bine este. Si mai ziceam ca suntem peste maghiari,aia din cate stiu au un circuit extraordinar in budapesta.

Desenul iniţial al circuitului de la Ungheni, pe care îl aveţi în galeria foto alăturată, este unul atipic pentru circuitele europene şi îi aparţine unei companii maghiare.
Justice for Craiova
2012
CageChristian
Campion

User Title: Del1

Postby El Niño » 02 Sep 2011, 13:08

Ok,poate m-am exprimat gresit,insa tara noastra e la pamant in domeniul drumurilor/autostrazilor chestii. Am vrut sa zic ca spuneam ca suntem peste maghiari,dar ei pot organiza F1.

EDIT : ^ nu vazusem chestia aia . :D
Image
El Niño
Campion

Postby CageChristian » 02 Sep 2011, 13:09

La capitolul autostrazi, Romania e praf. Uitati-va in Germania sau chiar in Grecia sa vedeti ce autostrazi au aia.
Justice for Craiova
2012
CageChristian
Campion

Postby Patryck_SmackDown » 02 Sep 2011, 13:09

Eu as fi fericit sa fie terminat , dupa aia mai vorbim de F1.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby El Niño » 02 Sep 2011, 13:11

Austria e peste Germania la autostrazi!
Image
El Niño
Campion

Postby CageChristian » 02 Sep 2011, 13:11

Tot raman la parerea ca Romania nu are spatiu sa construiasca o pista de F1.
Justice for Craiova
2012
CageChristian
Campion

Postby Patryck_SmackDown » 02 Sep 2011, 13:13

Cum sa nu...daca eu as avea bani , gen Becali ( stiu prost exemplu...dar asta mi-a venit primul in cap ) , as face un cirtcuit de 5 stele , apoi l-as inchiria , as face contracte cu sponsorii , si cu diverse competitii. In decurs de 2-3 ani iti amortizezi investitia...hai sa ziem maxim 5 , dar apoi iesi pe profit. Da ce sa faci...Romania este o tara de cretini.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby CageChristian » 02 Sep 2011, 13:15

Si unde sa faci un circuit, in Pipera, unde nu exista canalizare/apa curenta ?
Justice for Craiova
2012
CageChristian
Campion

Postby El Niño » 02 Sep 2011, 13:15

Sunt multe locuri in sudul Romaniei, unde poti face circuit,dar a zis bine Patryck,nu ai cu cine..
Image
El Niño
Campion

Postby CageChristian » 02 Sep 2011, 13:17

Trebuie sa recunoastem purul adevar. Cea mai mare pista din Romania este cea de karting.
Justice for Craiova
2012
CageChristian
Campion

Return to Arhiva