World Rally Championship - Discutii Generale

Lock-on

Re: World Rally Championship - Discutii Generale

Postby Patryck_SmackDown » 29 Aug 2011, 14:03

Volkswagen testează o femeie pilot pentru WRC!

Volkswagen a iniţiat recent o amplă campanie de selecţie pentru piloţii care vor concura pentru constructorul german în Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul 2013.

Ca parte a pregătirilor, VW va participa în Raliul Marii Britanii din acest an cu o maşină Skoda Fabia S2000, iar unul dintre potenţialii piloţi este Emma Gilmour, o femeie din Noua Zeelandă care concurează în campionatul naţional de raliuri.

"Suntem în contact cu Emma. Vrem s-o vedem în maşină pentru un test, dar nu am stabilit încă data. Ştim ce performante a obţinut. Suntem aici pentru sporturile cu motor şi obiectivul este să câştigăm, aşa că dacă Emma ne demonstrează că poate face o treabă bună în teste am putea să o punem în maşină", a declarat Kris Nissen, directorul Volkswagen Motorsport.

Oficialul germanilor a admis însă că este puţin probabil ca o femeie să concureze în sezonul 2013 pentru Volkswagen, în special pentru că tinerii piloţi sunt foarte bine pregătiţi, în timp ce Gilmor are 29 de ani. "Am fi foarte fericiţi să vedem şi femei-pilot, dar serios vorbind am sentimentul că mulţi piloţi tineri ar putea arăta mai mult potenţial decât Emma", a adăugat el.

Ultima femeie care a concurat în WRC a fost Michele Mouton, care a obţinut patru victorii pentru Audi în perioada 1981-1982.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

User Title: Il Principino

Postby Patryck_SmackDown » 02 Sep 2011, 13:16

Hirvonen vrea să-şi prelungească contractul cu Ford pentru 2012!

Actualul contract al lui Mikko Hirvonen cu Ford expiră la finalul acestui sezon, iar pilotul finlandez este determinat să-şi prelungească acordul cu scopul de a lupta pentru titlul mondial.

Totuşi, înainte de semnarea unui nou contract, finlandezul trebuie să aştepte un anunţ oficial al constructorului american privind participarea în Campionatul Mondial de Raliuri în 2012, întrucât obligativitatea acestuia de a concura în WRC expiră tot la finalul acestui an.

"Încă nu sunt sigur care este situaţia cu implicarea celor de la Ford, dar întotdeauna am avut o perioadă bună la echipă, aşa că în mod sigur mi-ar plăcea să stau", a declarat el pentru publicaţia Motorsport News.

Coechipierul său Jari Matti Latvala are deja contract pentru sezonul 2012 şi nu are nicio intenţie să-l rezilieze înainte de termen. "Dacă Ford continuă, atunci voi fi aici. Principala preocupare este ca Ford să obţină contractul pentru a continua participarea", a precizat el.

Hirvonen concurează pentru Ford din sezonul 2006 şi a devenit liderul echipei în 2008, înainte de a rata titlul mondial în 2009 pentru un singur punct în favoarea septuplului campion mondial Sebastien Loeb.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ken Block vrea un program complet în WRC în 2012!

Ken Block a devenit cunoscut în întreaga lume pentru celebrele sale cascadorii Gymkhana, însă a dezvăluit că este tentat să-şi sporească participarea în Campionatul Mondial de Raliuri.

Americanul a avut o participare sporadică în WRC începând din sezonul 2010, însă speră să aibă oportunitatea de a concura în fiecare etapă de anul viitor.

"Sper că anul viitor voi fi capabil să fac un program complet. Weekendul viitor va fi doar al 12-lea eveniment al meu în WRC (n.r - Raliul Australiei). Nici măcar nu am făcut un sezon întreg până acum, aşa că aştept cu nerăbdare să pot face asta anul viitor", a declarat el pentru publicaţia Speedcafe.

Entuziasmul său în privinţa WRC nu-şi găseşte însă o replică şi în privinţa rezultatelor. Block a suferit o serie de accidente în primul său an în competiţie, cea mai bună clasare a sa a fost un loc 9 în Raliul Spaniei, iar în acest an nu a reuşit să câştige niciun punct. Totuşi, el vede experienţa câştigată în acest timp ca pe un avantaj în perspectiva campaniei pe care o pregăteşte pentru 2012.

"Obiectivul a fost să încep, să prind viteză şi să devin competitiv. M-am chinuit un pic, dar în acelaşi timp am fost capabil să progres pe parcursul timpului. Am terminat o probă specială pe locul 5, ceea ce pentru un american ca mine cu atât de puţină experienţă este foarte bine", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 18 Sep 2011, 15:11

Ogier va semna cu Ford pentru 2012!

Decizia lui Sebastien Loeb de a rămâne la Citroen pentru încă două sezoane l-a determinat pe coechipierul său Sebastien Ogier să întoarcă spatele constructorului care l-a promovat în Campionatul Mondial de Raliuri.

Nemulţumit de faptul că Citroen continuă să-l favorizeze pe Loeb în lupta pentru titlul mondial, Ogier este decis să plece la rivalii de la Ford, iar agenţia France24 susţine că cele două părţi au ajuns deja la un acord verbal în urma mai multor runde de negocieri, semnarea unui contract fiind acum o simplă formalitate.

La sfârşitul lunii august, Ogier dezvăluia că actualul său contract cu Citroen expiră la finalul sezonului 2013, însă la numai o zi distantă avertiza că va părăsi echipa în cazul în are Loeb va avea statut de pilot numărul 1. Situaţia a căpătat accente dramatice în Raliul Australiei, când Ogier a fost obligat de echipă să piardă 15 minute în penultima probă specială şi să rateze astfel locul 8 în clasament pentru a-i permite lui Loeb să obţină punctul acordat poziţiei a 10-a.

În acest moment nu este foarte clar dacă Ford va utiliza trei maşini de uzină în sezonul viitor sau dacă va renunţa la serviciile lui Mikko Hirvonen, al cărui contract cu constructorul american expiră la finalul acestui an.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ford anticipează că va rămâne în WRC încă cinci ani!

Ford nu a confirmat încă dacă va continua participarea în Campionatul Mondial de Raliuri şi după încheierea acestui sezon, însă şeful Gerard Quinn a dezvăluit că negocierile decurg pozitiv.

Intenţia constructorului american este să-şi prelungească participarea în WRC pentru încă cinci ani, un anunţ oficial în acest sens fiind aşteptat pentrru luna octombrie.

"Traversăm procesul de a rezolva ceea ce trebuie să facem pentru anul viitor. Dar planul este să facem un anunţ în octombrie, pentru că trebuie să ne asigurăm că luăm decizie potrivită. Dacă ne vom continua programul trebuie să fie unul pe termen lung pentru a face invesţiile potrivite pentru a fi competitivi. Dacă vrei să faci ceva trebuie să o faci pe termen lung", a declarat el pentru site-ul oficial al WRC.

Quinn a negat că rezultatele dezamăgitoare din ultimele sezoane ar avea o influenţă majoră asupra deciziei, însă a admis că orice victorie este pozitivă. "(Rezultatele) sunt doar o parte din procesul de luare a unei decizii. Trebuie să fim sinceri şi să spunem că suntem aici pentru a câştiga. Decizia nu se bazează numai pe asta, dar cu cât câştigi mai mult cu atât profiţi mai mult de victorii", a adăugat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 22 Sep 2011, 18:37

VW confirmă interesul pentru Ogier pentru 2013!

Semnele date de Sebastien Ogier privind intenţiile de a părăsi Citroen în cazul în care coechipierul său Sebastien Loeb este pilotul numărul 1 al echipei a atras imediat atenţia rivalilor.

După ce săptămână trecută presa franceză a dezvăluit că Ogier a ajuns deja la un acord verbal cu Ford pentru 2012, constructorul Volkswagen a admis prin vocea consultantului Carlos Sainz că este interesat de serviciile sale, însă doar din sezonul 2013.

"Sebastien Ogier este unul dintre piloţii tineri şi este foarte rapid. Suntem interesaţi de el pentru viitor. Pentru moment este sub contract cu Citroen, dar niciodată nu poţi să ştii ce se va întâmpla", a declarat dublul campion mondial.

VW are şanse minime să-l recruteze pe Ogier anul viitor, întrucât vaconcura în WRC doar din sezonul 2013 cu noul Polo R. Ogier are contract cu Citroen pentru anul viitor, însă francezul a refuzat să comenteze pe ce durată de timp este înţelegerea, limitându-se să declare: "Contract? Ce înseamnă asta?".
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 04 Oct 2011, 13:03

Citroen îl favorizează pe Loeb în lupta pentru titlu!

Abandonul suferit de Sebastien Loeb în Raliul Franţei şi victoria obţinută de Sebastien Ogier a complicat dramatic lupta pentru titlul mondial în WRC.

Loeb păstrează fotoliul de lider, însă a fost egalat la puncte de Mikko Hirvonen, rivalul său de la Ford, în timp ce Ogier este la numai trei puncte în spate. Chiar dacă ambii piloţi ai constructorului francez au şanse reale la titlu, Citroen a dezvăluit că va continua să-l favorizeze pe Loeb, întrucât pericolul de a pierde trofeul în favoarea lui Hirvonen este prea mare.

"Cel mai mare pericol este în colţul albastru: Hirvonen. Aceasta este principala noastră preocupare. Sebastien Loeb este liderul echipei, apoi vom vedea ce vom face", a declarat Olivier Quesnel, şeful Citroen.

Ogier a refuzat să comenteze declaraţiile lui Quesnel, mai ales în contextul în care ordinele de echipă din Raliul Australiei l-au privat de patru puncte, cu care acum ar fi fost lider în clasamentul general. "Chiar nu vreau să vorbesc despre asta acum. Vreau să am ocazia să mă bucur de această victorie, poate să am o mică vacanţă după raliu şi să mă pregătesc pentru ultimele două etape. Cu siguranţă campionatul este mai interesant acum", a precizat el.

Între timp, Citroen a dezvăluit că o greşeală comisă în procesul de fabricare a motorului este cauza abandonului suferit de Loeb în Franţa. "Loeb a avut un motor nou în Franţa. Cred că am făcut o greşeală când am construit motorul. Nu s-a mai întâmplat de peste 10 ani, dar s-a întâmplat acum şi a fost vorba despre Raliul Franţei şi maşina lui Loeb. Ne pare foarte rău, dar acestea sunt raliurile", a mai precizat Quesnel.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 12 Oct 2011, 12:03

Hirvonen: "Nu vreau să trec din nou prin ratarea titlului"

Mikko Hirvonen a profitat la maxim de abandonul lui Sebastien Loeb şi de excluderea lui Petter Solberg din Raliul Franţei şi l-a egalat pe septuplul campion mondial în clasamentul general cu numai două etape înainte de finalul sezonului.

Pilotul echipei Ford a mai fost implicat în lupta pentru titlu în urmă cu doi ani, atunci când a ratat trofeul pentru un singur punct, motiv pentru care în acest sezon şi-a schimbat strategia.

"Mi-a frânt inima să ratez titlul pentru un singur punct după 12 etape şi mii de kilometri în jurul lumii. Nu vreau să trec din nou prin asta. Trebuie să pilotez cu acceleraţia la maxim şi, dacă vom câştiga în Spania, lucrurile vor arăta foarte bine pentru etapa finală din Marea Britanie", a declarat finlandezul.

Raliul Spaniei va avea loc pe asfalt, suprafaţa preferată a lui Loeb, dar şi a lui Sebastien Ogier, care are de recuperat doar trei puncte pentru a-i egala pe cei doi rivali. Tocmai de aceea, Olivier Quesnel, şeful Citroen Racing, consideră că Hirvonen va reprezenta o ameninţare reală doar pe macadamul britanic. "Îl avem pe Loeb, pe Ogier şi pe Hirvonen despărţiţi de numai trei puncte cu două raliuri rămase. Puteţi fi siguri că Hirvonen va fi rapid în Marea Britanie", a precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 14 Oct 2011, 17:44

Loeb va concura cu un Ferrari în Campionatul Franţei de GT!

Sebastien Loeb va renunţa temporar la Citroen DS3 WRC, maşina cu care concurează în Campionatul Mondial de Raliuri, pentru a urca la volanul unui Ferrari 458 Italia GT.

Evenimentul va avea loc la sfârşitul lunii octombrie, când septuplul campion mondial va participa la ultima etapă a sezonului din Campionatul Franţei de GT, care se va desfăşura pe circuitul de la Paul Ricard. Loeb va concura pentru echipa AF Course, iar numele coechipierului său va fi dezvăluit ulterior.

"Mă angajez în această cursă cu un obiectiv foarte clar, acela de a lupta pentru cel puţin un loc pe podium. Îmi place mult circuitul, echipa şi cu această nouă maşină am şanse reale de a fi în faţă", a declarat francezul.

AF Course este una dintre cele mai bune echipe ale campionatului şi a câştigat competiţia Intercontinetal Le Mans Cup la clasa GT. Loeb nu este la prima apariţie în această competiţie, el pilotând în trecut un Ferrari 430.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 21 Oct 2011, 17:48

Raliul Spaniei, PS 1-3/18: Loeb, lider detaşat!

Sebastien Loeb a început cu dreptul misiunea de a-şi apăra încă o dată titlul mondial printr-o victorie în Raliul Spaniei. Chiar dacă de obicei pilotul care pleacă primul pe traseu este dezavantajat de condiţiile de drum, situaţia a fost complet diferită pe macadamul din Spania din cauza prafului foarte dens pe care francezul şi ceilalţi piloţi l-au lăsat în urmă.

Întrucât a plecat primul pe traseu, pilotul Citroen nu a avut probleme de acest gen, însă Sebastien Ogier şi Mikko Hirvonen au pierdut fiecare peste 15 secunde numai pe prima probă specială din cauza vizibilităţii foarte reduse. Situaţia s-a îmbunătăţit pe următoarele două probe speciale, adjudecate de Sebastien Ogier cu un avans de câteva secunde în faţa rivalilor săi din lupta pentru titlu.

Totuşi, Loeb rămâne pe prima poziţie şi are un avans de peste cinci secunde în faţa lui Jari Matti Latvala de la Ford, Ogier şi Hirvonen ocupând doar poziţiile trei şi, respectiv, patru la finalul primei bucle. Dacă Ogier se menţine la 15 secunde în spatele liderului, pilotul echipei Ford are deja de recuperat peste 36 de secunde, întrucât a pierdut timp preţios şi pe a doua probă specială.

Şi cei de la Mini au avut probleme majore de vizibilitate din cauza prafului, astfel că Dani Sordo a fost nevoit să meargă mai încet decât în mod obişnuit şi ocupă doar locul cinci în clasament la aproape un minut în spatele lui Loeb. Şi mai mult ghinion a avut Petter Solberg, care a pierdut o roată în PS 1 întrucât nu a văzut exact traseul, în timp ce Ken Block (Ford Fiesta RS WRC) şi Kimi Raikkonen (Citroen DS3 WRC) au abandonat deja lupta.

În urma numeroaselor probleme de vizibilitate, organizatorii Raliului Spaniei au decis ca în ultimele trei probe ale zilei piloţii să plece pe traseu la un interval de patru minute, cu unul mai mult decât au stabilit iniţial pentru această etapă şi cu două mai mult decât specifică regulamentul WRC. Aceste probe vor avea loc în această după-amiază, iar ultima se va încheia pe timp de noapte, ceea ce ar putea complica şi mai mult situaţia.

Următoarele două zile nu vor fi afectate de acest gen de probleme, întrucât probele speciale vor avea loc pe asfalt.

Image
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 26 Oct 2011, 14:38

Hirvonen: "Va fi greu să-l înving pe Loeb în Marea Britanie"

Mikko Hirvonen trebuie să recupereze opt puncte în clasamentul general în faţa lui Sebastien Loeb pentru a câştiga primul titlu mondial în Campionatul Mondial de Raliuri, iar etapa decisivă va avea loc pe macadamul din Marea Britanie.

Deşi în mod obişnuit are performante bune pe astfel de suprafeţe, pilotul echipei Ford a admis că misiunea de a-l învinge pe Loeb va fi una dificilă.

"Va fi greu, totul trebuie să decurgă perfect pentru mine acolo. Singurul lucru pe care pot să-l fac este să câştig raliul şi Power Stage-ul. Acesta este singurul mod în care pot lupta pentru titlu", a declarat finlandezul.

Hirvonen şi Loeb au luptat pentru titlul mondial până în ultima etapă şi în sezonul 2009, atunci când pilotul echipei Citroen nu a avut însă nicio problemă să câştige. Hirvonen speră însă ca situaţia să fie diferită în acest an şi să fie scutit de probleme tehnice.

"Întotdeauna am fost în formă bună acolo în ultimii ani şi cred că şi în acest an va fi la fel. va fi o luptă bună. Trebuie doar să mă asigur că nu avem probleme în acest an", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 03 Nov 2011, 21:17

Volkswagen a efectuat primul test cu Polo R WRC!

Volkswagen a făcut în această săptămână un nou pas înainte în cadrul proiectului care vizează participarea în Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul 2013.

Constructorul german a efectuat primul test cu Polo R WRC pe o probă specială din Raliul Germaniei din apropierea localităţii Trier, iar la volanul maşinii a urcat dublul campion mondial Carlos Sainz. Spaniolul a parcurs aproximativ 100 km fără să întâmpine niciun fel de defecţiuni tehnice şi s-a declarat încântat de primele impresii la volanul acesteia.

"Mă bucur foarte mult să fiu implicat în dezvoltarea şi testarea noului Polo R WRC şi este o mare onoare să am privilegiul să parcurg primii kilometri. Maşina este încă la început, dar deja se simte foarte bine. Pentru întreaga echipă, indiferent că vorbim despre ingineri, mecanici sau piloţi, este foarte important să cunoască prima maşină cât mai curând posibil, să o testeze şi să continue să o dezvolte", a declarat el la finalul testului.

La volanul noului Polo R WRC a urcat şi Ulrich Hackenberg, membru în departamentul tehnic al consiliului de administraţie al Volkswagen.

Constructorul german va efectua teste intense pe parcursul anului 2012 pe macadam, asfalt, noroi şi zăpada pentru a pregăti corespunzător debutul lui Polo R WRC în sezonul 2013.

Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 07 Nov 2011, 18:25

Loeb îl acuză pe Ogier că i-a stricat imaginea!

Relaţiile dintre Sebastien Loeb şi Sebastien Ogier au devenit din ce în ce mai tensionate pe parcursul sezonului 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri, punctul critic fiind atins în Raliul Germaniei, acolo unde Ogier a acuzat Citroen că îl favorizează pe Loeb, în ciuda faptului că amândoi ar fi trebuit să beneficieze de un tratament similar.

La aproape trei luni distanţă, septuplul campion mondial susţine că imaginea sa a fost puternic afectată de acele declaraţii făcute de ogier.

"Unele dintre comentariile sale m-au deranjat pe parcursul Raliului Germaniei. A spus că am cerut protecţie din partea echipei şi nu mi-a plăcut asta. Ogier mi-a rănit imaginea, pe când eu am fost mai mult sau mai puţin elogios la adresa lui şi a performanţelor sale", a declarat el în cadrul unui amplu interviu acordat publicaţiei L'Equipe.

Loeb şi-a prelungit recent contractul cu Citroen până la finalul sezonului 2013, însă a admis că a oscilat foarte mult până când a luat decizie finală. "Mi-am schimbat decizia în fiecare minut. L-am abordat pe reprezentantul presei cu trei minute înainte să trimită comunicatul de presă şi i-am spus că încă nu ştiu!", a mai precizat el.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Andreas Mikkelsen a câştigat titlul în IRC!

Sezonul 2011 al competiţiei Intercontinental Rally Challenge (IRC) s-a încheiat în weekendul trecut cu victoria obţinută de Andreas Mikkelsen în Raliul Ciprului.

Norvegianul în vârstă de 22 de ani a fost lider pe tot parcursul raliului, cu excepţia unei singure probe speciale, reuşind să se impună în faţa lui Jan Kopecký, principalul său rival în lupta pentru titlu, cu peste 1 minut şi 40 de secunde şi să încheie sezonul cu un avans de numai 1.5 puncte.

"Este un sentiment grozav să devin campion în IRC, un sentiment pe care nu l-am mai simţit niciodată. Cu cinci ani în urmă, o accidentare la genunchi m-a forţat să renunţ la cariera în schi alpin, iar de atunci am depus toate eforturile în raliuri. Este incredibil să ofer acest titlu tuturor celor care au avut încredere în mine", a declarat el.

Performanţa norvegianului a venit pe fondul rezultatelor foare bune obţinute în a doua jumătate a sezonului, când a obţinut două victorii şi a fost lider în clasamentul general în ultimele şase etape.

Între timp, Skoda a avut de îndeplinit o simplă formalitate pentru a-şi păstra titlul la constructori, producătorul ceh acumulând pe parcursul sezonului 362.5 puncte, cu 121 de puncte mai mult decât francezii de la Peugeot. De altfel, Skoda a câştigat nu mai puţin de 100 dintre cele 150 de probe speciale ale sezonului, chiar dacă în competiţie sunt implicaţii şi japonezii de la Subaru.

IRC este o competiţie de raliuri creată în 2009 de postul britanic de televiziune EuroSport ca alternativă la Campionatul Mondial de Raliuri, principalul punct de atracţie fiind Raliul Monte Carlo din luna ianuarie, la care participa numeroşi piloţi din WRC. Totuşi, începând de anul viitor, Raliul Monte Carlo va reveni în calendarul WRC.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 08 Nov 2011, 14:30

Hirvonen: "Titlul mondial se va decide în ultima probă specială"

Sebastien Loeb are un avans de numai opt puncte în clasamentul general în faţa lui Mikko Hirvonen cu numai o etapă înainte de finalul sezonului, care va avea loc în Marea Britanie la finalul acestei săptămâni.

În condiţiile în care diferenţa dintre primele două locuri într-o etapă de WRC este de şapte puncte, pilotul echipei Ford anticipează că punctele acordate pentru Power Stage, ultima probă specială a raliului, ar putea fi decisivă pentru stabilirea campionului mondial.

"Chiar dacă este scurtă, ultima probă specială se poate transforma în cea mai importantă proba specială din istoria raliurilor. Cu punctele bonus disponibile, întregul campionat ar putea fi decis doar de acest test. Trebuie să-i acordăm o importanţă uriaşă pentru că miza ar putea fi foarte mare acolo", a precizat finlandezul.

Conform regulamentului, victoria în Power Stage este recompensata cu trei puncte, în timp ce următorii doi clasaţi primesc două şi, respectiv, un punct. Totuşi, până la proba specială decisivă din Marea Britanie, Hirvonen susţine că se gândeşte doar la o victorie în ultima etapă a sezonului, aceasta fiind de altfel una dintre puţinele variante pe care le are la dispoziţie pentru a câştiga titlul.

"Singurul lucru pe care pot să-l fac este să lupt pentru victorie. Dacă i se întâmpla ceva neaşteptat lui Loeb, poate că nu va mai fi nevoie să câştig, dar singurul obiectiv trebuie să fie victoria", a mai precizat el.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 11 Nov 2011, 15:02

Raliul Marii Britanii, PS 4-7/23: Loeb, aproape campion după accidentul suferit de Hirvonen!

Lupta din Marea Britanie pentru titlul mondial în Campionatul Mondial de Raliuri se îndreaptă vertiginos spre final exact în momentul în care devenea mai dramatică.

După ce în PS 6 urcase pe prima poziţie în clasamentul general cu un avans infim de 0.4 secunde în faţa lui Sebastien Loeb, Mikko Hirvonen a pierdut aproape patru minute în următoarea proba specială, după ce a oprit maşina Ford Fiesta RS WRC pe traseu din motive încă necunoscute.

Maşina a suferit avarii la suspensie şi radiator, însă Hirvonen a fost capabil să ajungă la linia de sosire a probei speciale. În urma acestei probleme, finlandezul a coborât până pe locul 13 în clasamentul general şi singura sa speranţă la titlul mondial este ca Loeb să abandoneze.

Septuplul campion mondial a revenit însă pe prima poziţie şi are un avans confortabil de 17 secunde în faţa lui Jari Matti Latvala, coechipierul lui Hirvonen de la Ford, şi de aproape un minut în faţa lui Mads Ostberg.

Petter Solberg concurează pe locul patru în fata fratelui său Henning, în timp ce Matthiew Wilson şi Kimi Raikkonen au promovat pe locurile şase şi şapte în urma problemelor lui Hirvonen.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 12 Nov 2011, 13:32

Loeb a câştigat al optulea titlu mondial consecutiv în WRC!

Lupta pentru titlul mondial în sezonul 2011 al Campionatului Mondial de Raliuri s-a încheiat la finalul celei de-a două zile de concurs din Raliul Marii Britanii, după ce Mikko Hirvonen a suferit un accident şi a fost nevoit să abandoneze la finalul PS 7.

Finlandezul mai avea doar şanse pur teoretice să devină campion în cazul în care ar fi revenit în raliu începând cu ziua de sâmbătă, însă Ford a anunţat vineri seară că acest lucru nu este posibil din cauza defecţiunilor majore suferite la motor.

În condiţiile în care Sebastien Loeb avea un avans de opt puncte în clasamentul general înainte de ultima etapă a sezonului, el va cuceri titlul mondial şi în 2011 indiferent de rezultatul pe care îl va obţine în Raliul Marii Britanii.

De altfel, francezul este lider în clasament înaintea probelor speciale de sâmbătă, însă are un avans de numai 1.1 secunde în faţa lui Jari Matti Latvala, coechipierul lui Hirvonen.

Ascensiunea lui Loeb în raliuri a început în 2001, când a câştigat ediţia inaugurală a Campionatului Mondial de Raliuri pentru Juniori. În 2002 s-a alăturat elitei raliurilor şi a concurat în 8 etape pentru Citroen, care tocmai îşi pregătea echipa pentru debutul programat în anul următor.

În 2003, primul său sezon complet în WRC, a ratat titlul în faţa lui Petter Solberg pentru un singur punct, însă francezul şi-a luat revanşa şi, începând din 2004 şi până în 2011 inclusiv, este singurul pilot care a câştigat titlul mondial în cea mai importantă competiţie de raliuri din lume.

Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 16 Nov 2011, 18:28

Hirvonen îl înlocuieşte pe Ogier la Citroen din 2012!

Sebastien Loeb va avea un nou coechipier începând din sezonul 2012 al Campionatului Mondial de Raliuri, după ce relaţiile tensionate cu Sebastien Ogier au determinat plecarea prematură a acestuia din cadrul echipei.

Citroen s-a orientat însă din timp şi, la câteva săptămâni după apariţia informaţiilor în presa internaţională, a anunţat miercuri oficial că înlocuitorul acestuia va fi Mikko Hirvonen, cel mai puternic rival al lui Loeb din ultimii ani. Finlandezul a semnat un contract pe două sezoane care va expira la finalul anului 2013, urmând să aibă aceeaşi durată că înţelegerea semnată de Loeb în luna august.

"Aflat iniţial sub contract până în decembrie 2013, Citroen Racing a decis în cele din urmă să încheie colaborarea cu Sebastien Ogier la sfârşitul sezonului 2011", precizează Citroen într-un comunicat de presă.

După retragerile lui Carlos Sainz şi Marcus Gronholm, Hirvonen a devenit cel mai important rival al lui Loeb în WRC, terminând de trei ori pe locul doi în clasamentul general în ultimii patru ani. În plus, în 2009 şi 2011, finlandezul a avut şanse matematice la titlul mondial până în ultima etapă a sezonului. Cel mai probabil, Hirvonen va îndeplini rolul de locotenent al lui Loeb în cadrul echipei, aşa cum a sugerat şi şeful Olivier Quesnel.

"Suntem încântaţi să-i primim la echipă pe Mikko Hirvonen şi (copilotul său) Jarmo Lehtinen. Ei au fost cei mai duri rivali ai noştri în ultimele patru sezoane şi aşteptăm cu nerăbdare să începem colaborarea. Hirvonen este un pilot talentat, iar constanţa sa în rezultate ne va fi de mare ajutor în lupta pentru a ne păstra titlul constructorilor", a precizat francezul.

În urma plecării lui Hirvonen, Ogier are deja locul asigurat la Ford, acolo unde va face pereche cu Jari Matti Latvala. Se anticipează că un anunţ oficial va fi făcut în curând împreună cu confirmarea constructorului Ford că va continua participarea în WRC pentru cel puţin încă trei sezoane.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 23 Nov 2011, 14:25

Ogier a semnat pe trei ani cu Volkswagen WRC!

Sebastien Ogier a devenit miercuri primul pilot care semnează un contract cu Volkswagen pentru campania de trei sezoane pe care constructorul german o va începe în Campionatul Mondial de Raliuri în sezonul 2013.

La numai cinci zile după ce a confirmat plecarea de la Citroen la capătul unui singur sezon petrecut în echipa de uzină, francezul în vârstă de 27 de ani a ajuns la un acord cu rivalii de la Volkswagen, în ciuda speculaţiilor din presa internaţională potrivit cărora va concura pentru Ford începând din 2012.

Contractul său este valabil pentru trei sezoane, iar obiectivul este să lupte pentru titlul mondial, însă pentru început va trebui să se mulţumească anul viitor cu o campanie la clasa S2000 în WRC, combinată cu un amplu program de teste cu noul Polo R WRC, cu care va concura în WRC abia din 2013.

"Volkswagen este constructorul numărul 1 în Europa şi în curând în întreaga lume. Sunt sigur că vor concura cu scopul de a câştiga titlul mondial în WRC şi mă bucur să fiu aici încă de la început", a expicat el.

La rândul său, Ulrich Hackenberg, directorul de dezvoltare al VW, este încântat de achiziţia făcută de germani în perspectiva campaniei care va începe în 2013. "Ogier şi (copilotul său) Julien Ignasia sunt doar piese importante din puzzle pe drumul de a avea o echipă de succes în WRC. Este un vot de încredere pentru echipa noastră", a precizat germanul, în timp ce Kris Nissen, directorul Volkswagen Motorsport, şi-a exprimat deja speranţele de a câştiga titluri mondiale. "Suntem mândri că am ales acest cuplu rapid pentru VW şi amândoi vor fi cât se poate de rapizi în Polo R WRC. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună şi sperăm să obţinem multe victorii şi titluri în viitor", a precizat el.

Considerat unul dintre cei mai buni trei piloţi de WRC de dublul campion mondial Carlos Sainz, Ogier a câştigat cinci raliuri în sezonul recent încheiat şi a fost implicat în lupta pentru titlu până în penultima etapă. Nemulţumit de favorizarea lui Sebastien Loeb în cadrul Citroen, francezul a ales să plece şi i-a făcut loc lui Mikko Hirvonen.

Noua înţelegere dintre Ogier şi VW îi deschide calea estonianului Ott Tanak să semneze un contract cu Ford pentru sezonul 2012 şi să devină astfel coechipierul lui Jari Matti Latvala.
Image
Patryck_SmackDown
moderator

Postby Patryck_SmackDown » 24 Nov 2011, 13:54

Ogier va câştiga 10 milioane de euro la Volkswagen!

Sebastien Ogier a semnat miercuri un contract pe trei ani cu Volkswagen, la scurt timp după ce a fost înlocuit la Citroen de Mikko Hirvonen.

Publicaţia franceză Sportune susţine că Ogier va câştiga 10 milioane de euro pe parcursul contractului, dintre care trei îi vor ajunge în conturi anul viitor, chiar dacă Volkswagen va concura în WRC abia din 2013.

Anterior, presa internaţională a speculat că fracenzul va semna cu Ford pentru a deveni coechipierul lui Jari Matti Latvala, însă oferta americanilor a fost mult mai săracă: doar 700.000 de euro pe sezon, mai puţin de jumătate din cât a câştigat Hirvonen în acest sezon. Explicaţia pentru oferta mică este justificată de problemele finaciare pe care le întâmpină Ford, mai ales deocamdată nu există şi un anunţ oficial privind implicarea în WRC în 2012.

Chiar dacă Ogier a plecat de la Citroen pentru că nu a acceptat să fie locotenentul lui Loeb, sursa citată susţine că francezul a solicitat anterior dublarea salariului anual de la 1.2 la 2.4 milioane de euro pentru a-şi prelungi contractul. Propunerea a fost refuzată de Citroen, astfel că Ogier a ajuns în cele din urmă la Volkswagen.

Image
Patryck_SmackDown
moderator

Previous

Return to Arhiva